تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 24, 2018
18:02 سه شنبه، 4ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 89975

موناکوین: نخستین ارز دیجیتال بومی ژاپن

همانطور که می دانید مادر همه کریپتو کارنسی ها بیت کوین است، که ظاهرا توسط فردی با نام مستعار ساتوشی ناکاماتو که نامی ژاپنی است ایجاد شده، البته اطلاعات دقیقی همچنان از وی ثبت نشده است! با این حال، یکی از دلایلی که ژاپن پذیرای بیت کوین است میتواند همین باشد.
 
بسیاری اطلاع ندارند که ژاپن اولین کریپتوکارنسی بومی خود را در سال ۲۰۱۳ استارت زده است. در حال حاضر موناکوین دارایی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار دارد که هر ۱ موناکوین مساوی است با ۳٫۹۶ دلار، اما در ماه دسامبر گذشته ارزش آن به بیش از یک میلیارد دلار افزایش یافت و تقریبا هر موناکوین ۱۹ دلار فروخته شد.
 
این ارز دیجیتالی در ابتدا توسط فردی تحت عنوان «آقای واتاناب» معرفی شد. وی هم مانند خالق بیت کوین، هرگز اسم واقعی خود را منتشر نکرده است اما اکثرا معتقدند که او ژاپنی است. آقای واتاناب موناکوین را به عنوان یک نوع ارز دیجیتال بر پایه بازی (Game) معرفی کرد، شبیه آنهایی که در بازی ویدیویی Final Fantasy استفاده شده اند.
 
نام سکه دیجیتالی  «مونا» بر گرفته از یک کاراکتر هنری، شبیه یک گربه است.
 
موناکوین رسما در تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۱۴ مبتنی بر فن آوری Litecoin متولد شد، اما شبکه های خود را توسط توسعه دهندگان و کاربران در طول زمان بهبود بخشیده‌ است، و این توسعه باعث شده تا انتشار پول بسیار سریع و امن صورت پذیرد. پایه و بنیاد موناکوین یک جامعه مردمی است و هنوز به شکل شبکه ای سازمان یافته تشکیل نشده است.
 
در حال حاضر در ژاپن موناکوین حداقل در پنج فروشگاه آنلاین و فروشگاه های فیزیکی معامله می شود. همچنین تعداد زیادی دستگاه خودپرداز در ژاپن وجود دارد که موناکوین را به پول نقد تبدیل می کنند و به آن دلیل که نخستین ارز دیجیتال ژاپن است، در بین مردم قابل اطمینان تر است. در ۲۳ مارس، هلدینگJIT  اعلام کرد که به شهروندان ژاپنی اجازه می دهد املاک و مستغلات را با موناکوین خریداری کنند و ادعا می کند که اولین شرکتی است که چنین خدماتی ارائه می دهد.
 
موناکوین بیشتر در ژاپن استفاده می شود و مبادله آن در حیطه بین المللی بسیار محدود است. این ارز دیجیتالی بیشتر به عنوان وسیله ای برای پرداخت راحت تر متولد شده است تا جامعه از آن آسان تر استفاده کند.
 
جورج موریس، متخصص بیت کوین و مدیر نمایندگی Wiz K.K در توکیو در مورد کریپتو کارنسی ها می گوید:
 
زمانی که شبکه لایتنینگ جدید بیت کوین راه اندازی شود فکر میکنم علاقه همه نسبت به ارزهای دیجیتالی دیگر به طور قابل توجه ای کاهش یابد.
 
یکی دیگر از کارشناسان موناکوین به نام Akihisa Sekino معتقد است که تک زبانه بودن این ارز دیجیتالی باعث شده این ارز به خارج از ژاپن گسترش پیدا نکند، اما او اعتقاد دارد که عمیقا در ژاپن ریشه کرده اند و ماندگار خواهند بود. (گفته می شود که موناکوین جزو پنج کریپتوکارنسی برتر قابل معامله در ژاپن است)
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.