امنیت

فناوری اطلاعات

April 30, 2018
18:32 دوشنبه، 10ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90234

تشکیل کمیته بررسی حمله هکری به جمعیت امام علی (ع)

در پی هک جمعیت امام علی(ع) در روز پنجشنبه 6 اردیبهشت ماه، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور تشکیل کمیته ‌ای در این وزارتخانه برای پیگیری ماجرای این هک داد.
 
جمعیت امداد دانشجویی- مردمی امام علی (ع) که یکی از نهادهای خیریه تأثیرگذار در حوزه زنان و کودکان آسیب دیده به شمار می‌رود، اعلام کرد که روز پنجشنبه 6 اردیبهشت ماه حمله گسترده‌ و سازماندهی شده‌ای به اکانت‌های تلگرامی، اینستاگرامی و لینکدین اعضای جمعیت امام علی(ع) صورت گرفت. پس از اعلام عمومی این ماجرا، برخی از فعالان سیاسی و مدنی و روزنامه نگاران نیز اعلام کردند که با چنین مشکلی روبه‌روشده‌اند.
در همین رابطه جمعیت امام علی(ع) در نامه‌ای سرگشاده به وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات، خواستار پیگیری این ماجرا شد و بعد از آن در توئیتی از وزیر خواهان پیگیری موضوع شدند که جهرمی نیز به این درخواست پاسخ داده و نوشت: «برای پیگیری و بررسی این موضوع خواستم تا کمیته‌ای با مسئولیت حراست وزارتخانه تشکیل و نتیجه بررسی‌ها را منتشر کند. توصیه می‌کنم در این خصوص شکایتی نزد مراجع قضایی ثبت و پیگیری حقوقی نیز صورت پذیرد.» گفتنی است در بخشی از این نامه جمعیت امام علی(ع) به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آمده است: 6 اردیبهشت ماه 97 ایمیل‌ها، تلگرام، فیس بوک و لینکدین اعضای جمعیت امام(ع) به‌صورت گسترده مورد حمله سایبری قرار گرفتند. نحوه هک این حساب‌ها بر پایه شنود پیامک‌ها است چرا که اعضای هک شده به اینترنت، وای فای و دیتا متصل نبوده‌اند بنابراین امکان هک از طریق بدافزارها وجود نداشته است. در ادامه این نامه آمده است: خواهشمندیم در مقایسه با وقوع این فعل حرام (با توجه به سخنان رهبری در چند روز اخیر) که با قانون اساسی کشور، منشور حقوق شهروندی و هر گونه حقوق انسانی مغایرت دارد، پیگیری های لازم را مبذول فرمایید. لازم به ذکر است این جمعیت نامه‌ای را به صورت جداگانه‌ای نیز به‌همراه مدارکی که نشان دهنده هک است به‌ وزارت کشور، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری، شهیندخت مولاوردی نماینده رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان‌های مردم نهاد نیز ارسال کرده است. گفتنی است در اکثر هک‌های صورت گرفته به نوعی مرکز ماهر(مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای) در جریان این هک قرارمی گرفت اما در مورد جدید طبق شنیده‌ها این مرکز یا در جریان نبوده است یا به نوعی منعی برای پیگیری داشته است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.