اپراتورها

امینت

تلفن همراه

رسانه‌های اجتماعی

May 7, 2018
10:56 دوشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90416

مراقب باشید: سرقت اطلاعات کاربران با تلگرام جعلی

HS-security.jpg

با شروع فیلترینگ تلگرام شاهد انتشار تعداد زیادی از فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هستیم که ادعا دارند نسخه‌های دیگر تلگرام هستند که غیرقابل فیلتر است و یا وی‌پی‌ان و فیلترشکن‌های قوی‌اند که مانع از مسدودسازی این شبکه اجتماعی می‌شود.
 
به گزارش ایسنا، کارشناسان به کاربران هشدار دادند که به هیچ عنوان فریب این دست تبلیغات را نخورده و از نصب این گونه نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها خودداری کنند، چرا که این نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها بدافزارهای مخرب و جاسوسی هستند.
 
بر این اساس با دانلود و نصب این اپلیکیشن‌ها، سرقت ازاطلاعات ذخیره شده بر روی گوشی همراه و یا سیستم‌ها صورت می‌گیرد و اطلاعاتی مثل عکس و یا اطلاعات بانکی ذخیره شده در  حافظه آن‌ها به راحتی از سوی مجرمان سایبری به سرقت می‌رود.
 
متاسفانه برخی از این اپلیکیشن‌ها و فایل‌ها قابلیت فعال کردن میکروفن سیستم‌ها از راه دور را نیز دارند که در پی این امر شاهد نقض حریم خصوصی افراد از سوی مجرمان سایبری خواهیم بود.
 
نحوه فعالیت این بدافزارها به گونه‌ای است که کاربر به راحتی  متوجه این سرقت‌ها نمی‌شود؛ این فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها از نوع حملات بلندمدت و پنهان هستند که به مرور اطلاعات ذخیره شده بر روی سیستم‌ها را به سرقت می‌برند و طبق اطلاعات سایت پلیس فتا، بعد از چند ماه و سوء‌استفاده از عکس، فیلم‌ها و اطلاعات ذخیره شده برروی سیستم‌ها شاهد شکایت کاربران در مراجع قضایی هستیم که اطلاعات آن‌ها به سرقت رفته و از این اطلاعات سوءاستفاده شده است.
 
بررسی و آنالیز برخی از این فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها در بخش فنی پلیس فتا آغاز شده و موارد مشکوک آن استخراج شده است و در حال حاضر به دنبال منشاء انتشار این فایل‌ها و اپلیکشن‌های مشکوک هستند.
 
انتشار این دست فایل‌ها و اپلیکشن‌های آلوده در وقوع زلزله غرب کشور نیز روی داد که با تبلیغ انتشار اپلیکیشن‌های اطلاع رسانی سریع از اخبار زلزله و یا کمک به زلزله زدگان بودیم که متاسفانه برخی افراد فریب خورده و اقدام به دانلود و نصب این فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها کرده بودند و اطلاعات آنها بدون این‌که خود متوجه شوند به سرقت رفته بود.
 
بر این اساس به کاربران تاکید شده که حتما برای دانلود هرگونه نرم افزار و اپلیکیشن از سایت‌ها و منابع معتبر اقدام کنند و به هیچ عنوان فریب این دست تبلیغات دروغین را نخورده و این قبیل فایل‌ها و اپلیکیشن‌ها نامطمئن را دانلود و نصب نکنند.  
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.