هواوی و آنر: نگاهی به بازار هدف و فلسفه حضور دو غول چینی در بازار گوشیهای هوشمند
هواوی و آنر به عنوان دو برند از برترین برندهای بازار گوشیهای هوشمند، محصولاتی متنوع را، به ویژه در سالهای اخیر پیش روی مشتاقان قرار دادهاند. در این مطلب از شهر سختافزار، نیمنگاهی به اهداف و فلسفه فعالیت این دو برند خواهیم داشت و در ادامه مقایسه دقیقتر جدیدترین محصولات این دو برند در بازار کشورمان را در سطوح متفاوت، در دستورکار قرار میدهیم.
برند هواوی که تا همین چند سال پیش تنها محصولاتی با مشخصات سختافزاری سطح پایین و نهایتاً میانرده را روانه بازار گوشیهای هوشمند میکرد، با پیشرفت مثالزدنی، حالا طیف وسیعتری از گوشیهای هوشمند را در ردههای مختلف، پیش روی خریداران و مشتاقان بازار قرار داده است. فعالیت این برند از مرزهای کشور چین فراتر رفته تا این شرکت به برندی جهانی مبدل شده و در سطح برترین برندهای حاضر در بازار فروش گوشیهای هوشمند قرار گرفته، با برندهایی نظیر اپل، سامسونگ، الجی و سونی رقابت کرده و حتی در برخی موارد، نوآوریها و محصولاتی فراتر از تصور شرکتهای یادشده را روانه بازار کند.
در رسیدن به جایگاه کنونی، هواوی تنها نبوده و زیربرند آنر که حالا دیگر به عنوان یک برند بالغ، به طور مستقل فعالیت میکند در این مسیر، همراه و یاور هواوی بوده است. پیش از این در شهر سختافزاری نگاهی دقیق به برند آنر و ماهیت آن داشتهایم. در مطلب یادشده، به طور کامل به فلسفه پیدایش برند آنر، چگونگی فعالیت آن در بازار و اهداف آن در تعامل با هواوی پرداخته شده است.
بدنیست بدانید بر اساس گزارش شرکت تحقیقاتی مستقل Sino-Market، آنر در نیمه اول سال ۲۰۱۷ میلادی موفق شده به تنهایی ۲۶.۳ میلیون دستگاه گوشی هوشمند را روانه بازار کند. این در حالی است که Zhao Ming از مدیران رده بالای آنر معتقد است وقت آن رسیده تا این شرکت، ذهنیت مردم را در خصوص آنر به عنوان برندی که زیرشاخه هواوی بوده تغییر دهد:
– استراتژی مسئولان هواوی، هیچ گاه واضحتر از زمان کنونی نبوده است. آنر برندی است که فروش اینترنتی را با هدف دسترسی به مخاطبان جوان، در دستور کار قرار داده است. شاید از نظر فنی، تعاملات و مراوداتی بین هواوی و آنر باشد اما به عنوان یک برند، آنر در آینده مستقلتر از همیشه عمل خواهد کرد.
مقایسه جایگاه، جامعه هدف و استراتژیهای کاری
جایگاه هواوی به عنوان یکی از غولهای دنیای گوشیهای هوشمند، تا حد زیادی در بازارهای جهانی تثبیت شده است. این برند با ارائه نوآوریهایی نظیر استفاده از واحد پردازش عصبی مستقل در سری میت ۱۰ موفق شد چشمها را به خود خیره کند. هوش مصنوعی پیشرفته محصولات این شرکت، علاوه بر بهبود عملکرد گوشی در بحث سرویسدهی و مدیریت باتری، در بخش تشخیص سوژه و در نهایت امر، مطابقت تنظیمات برای دستیابی به بهترین خروجی، راهگشای مشتاقان عکاسی با گوشیهای هوشمند شده است.
در سطحی متفاوت، هواوی با برند آنر ابتدا فروش آنلاین را در دستورکار قرار داد تا هزینههای مشتری را برای خرید محصول کاهش دهد. در ادامه، به منظور دسترسی هرچه بهتر مشتریان به محصولاتی با قیمت مناسب، فروش گوشیهای هوشمند برند آنر، در فروشگاههای فیزیکی نیز در دستورکار قرار گرفت. آنر، در چند سال اخیر گوشیهای هوشمندی با قیمت مناسب را به بازار عرضه کرد اما این کاهش قیمت، باعث نشده تا کاربران از محصولاتی با کیفیت و کارایی پایین بهرهمند شوند. به بیان دیگر، در محصولات برند آنر که با تمرکز ویژه روی نسل جوان ساخته و پرداخته شده است، کیفیت ساخت خوب را در کنار نوآوریها و قابلیتهایی که تا پیش از این تنها در محصولات رده بالا و پرچمدارهای گرانقیمت بازار شاهد بودیم، اینبار در گوشیهایی با قیمت مناسب و ویژه کاربرانی با بودجه محدود، پیش رو خواهیم داشت. این امر باعث خواهد شد تا طیف بیشتری از مشتاقان، امکان خرید گوشیهای هوشمند با کارایی مناسب را بدست آورند.
مقایسه شانه به شانه محصولات در سطوح مختلف بازار
بررسی دقیقتر مولفههای سختافزاری و نرمافزاری جدیدترین محصولات دو برند هواوی و آنر در سطوح متفاوت بازار از نظر قیمت و عملکرد میتواند به شکلی دقیقتر، استراتژیها، بازار هدف و تواناییهای این دو را به نمایش بگذارد. از همین رو، در شهر سختافزار نگاهی دقیقتر به مولفههای مختلف جدیدترین محصولات این دو برند خواهیم داشت.
P20 Pro در مقابل Honor 10: نوآوری در پرتو کارایی
Huawei P20 Pro و Honor 10 به ترتیب جدیدترین محصولات هواوی و آنر هستند که اولی در ماه مارس و دومی در ماه آوریل سال جاری میلادی رونمایی شده است. هر دو محصول، با طراحی مدرن، کیفیت ساخت مناسب و مشخصات سختافزاری سطح بالا، در دسته گوشیهای هوشمند رده بالا پیش روی مشتاقان قرار گرفتهاند.
تجهیز به جدیدترین تراشه HiSilicon Kirin 970 در کنار شش گیگابایت رم و نسخه بروز شده اندروید 8.1 اوریو از مولفههای قابل توجه در این دو محصول است.
هواوی در P20 Pro، گزینهای بینظیر را در ساختاری توسعهیافته برپایه نوآوری، به نام ترکیب دوربین سهگانه پیش روی مشتاقان قرار داده است. این مولفه در قالب سه دوربین با رزولوشنهای ۴۰، ۲۰ و ۸ مگاپیکسلی، المانهای مورد نیاز را در استفادههای مختلف، به طور تمام و کمال در اختیار کاربران قرار میدهد. از طرف دیگر، پی ۲۰ پرو با بهرهمندی از این گزینه در کنار مواردی نظیر فیلمبرداری اچدی تصویر آهسته با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه، باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی و رنگبندی جذاب و متنوع به ویژه در قالب رنگ Twilight موفق شده پرچمدارهای موفق و سطح بالای برندهای دیگر را به چالش کشیده و حتی در مواردی، آنها را به شکلی بیچون و چرا به زیر بکشد.
هواوی حتی برای کاربرانی با بودجه بیشتر که خواهان گزینهای لوکس و چشمنواز هستند، Mate RS Porsche Design را درنظر گرفته است. این محصول نیز از قابلیتهای مدرن نظیر تجهیز به دو سنسور تشخیص اثرانگشت که یکی از آنها در داخل صفحهنمایش ادغام شده بهره میبرد.
در طرف دیگر، Honor 10 با بهرهگیری از طراحی چشمنواز و کیفیت ساخت خوب، گزینهای باب میل کاربران نسل جوان خواهد بود. این محصول خوشقیمت از طراحی ترکیبی شیشه و آلومینیوم مشابه با آنچه در پرچمدارهای سطح بالای بازار شاهد هستیم بهره میبرد. آنر مولفههای سختافزاری و نرمافزاری سطح بالا را در این محصول جا داده و استفاده از هوش مصنوعی را علاوه بر بحث مدیریت عملکرد، در بحث تشخیص سوژهها و صحنههای عکسبرداری نیز به نحوی مدرن و خلاقانه به کار بسته است. در این محصول، ترکیب دوربین دوگانه، به جای نمونه سهتایی استفاده شده در پی ۲۰ پرو، پیش روی مشتاقان قرار گرفته است.
در کنار کاهش تعداد سنسورهای دوربین، مواردی نظیر استفاده از صفحهنمایش IPS LCD به جای نمونه AMOLED استفاده شده در پی ۲۰ پروی شرکت هواوی، احتمالاً از جمله مواردی است که آنر را در کاهش قیمت آنر ۱۰ یاری کرده است.
Huawei P20 Lite در مقابل Honor 9 Lite: میانردههای شیک
در بخش محصولات میان رده بازار گوشیهای هوشمند، هواوی در تازهترین اقدام، P20 Lite را که پیش از این با عنوان Nova 3e در بازار چین عرضه شده بود پیش روی مشتاقان قرار داده است. در طرف دیگر میدان، میتوان از Honor 9 Lite به عنوان محصولی که کمابیش از مولفههای سختافزاری در سطح پی ۲۰ لایت بهره میبرد، یاد کرد. البته درنظر داشته باشید که آنر ۹ لایت در دسامبر ۲۰۱۷ رونمایی و روانه بازار شده است. این در حالی است که پی ۲۰ لایت از مارس ۲۰۱۸ میلادی شرایط مشابهی را تجربه کرده است.
هر دو محصول، از کیفیت ساخت خوب بدنه در کنار رنگبندی جذاب بهره میبرند. در بخش مولفههای سختافزاری نیز هر دو از رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۱۶۰ پیکسل در صفحهنمایش بهرهمند شدهاند. تجهیز به اندروید ۸.۰ اوریو در کنار رابط کاربری EMUI 8.0، تراشه HiSilicon Kirin 659، چهار گیگابایت رم، ترکیب دوربین دوگانه و باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی، از دیگر مشخصات مشترک میان این دو محصول است.
با وجود این، طبیعی است که هواوی و آنر، در بخش بازار گوشیهای هوشمند میان رده نیز محصولات متفاوت از یکدیگر را روانه بازار کنند. تفاوت میان پی ۲۰ لایت و آنر ۹ لایت از نگاه اول، در قالب طراحی مدرنتر پی ۲۰ لایت خودنمایی کرده و تا بهرهمندی از ترکیب دوربین دوگانه قدرتمندتر در میان رده هواوی به چشم میآید. این تفاوت، به قیمت پایینتر آنر ۹ لایت در مقایسه با همتای خود از برند هواوی، منجر شده است.
Huawei P20 Lite در بخش طراحی و کیفیت ساخت، گزینهای کاملاً جذاب بوده و از صفحهنمایشی با حاشیه محدود در کنار ناچ جذاب بهره میبرد. نسبت صفحهنمایش به بدنه در این گوشی هوشمند، ۸۰.۵ درصد اعلام شده تا تراکم ۴۳۲ پیکسل در هر اینچ را شاهد باشیم. در طرف مقابل، Honor 9 Lite اگرچه از صفحهنمایش با حاشیه محدود بهرهمند شده اما نسبت صفحهنمایش به بدنه در آن ۷۵.۵ درصد اعلام شده و خبری هم از ناچ در بالای صفحهنمایش این گوشی هوشمند نیست.
هواوی در میان رده مدرن خود که طراحی نظیر گوشیهای پرچمدار رده بالا را به این سطح از بازار آورده از دوربین دوگانه با رزولوشن بالاتر در مقایسه با ترکیب استفاده شده در Honor 9 Lite بهره گرفته است. به بیان دقیقتر، در پی ۲۰ لایت ترکیب دو دوربین ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی را شاهد هستیم. این در حالی است که در Honor 9 Lite دو دوربین ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی در محصولی خوشقیمت قرار گرفتهاند. در بخش دوربین سلفی نیز شرایط مشابهی را شاهد هستیم تا ترکیب ۱۶ مگاپیکسلی دوربین سلفی پی ۲۰ لایت در مقابل ترکیب دوربین دوگانه ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی در آنر ۹ لایت قرار گیرد. تجهیز پی ۲۰ لایت به گزینه مدرنتر ارتباطی یعنی درگاه یواسبی تایپ سی در مقایسه با درگاه میکرو یواسبی در آنر ۹ لایت از دیگر تفاوتهای این دو محصول است.
در بخش رنگبندی، آنر پیشتاز بوده تا گزینههای متنوعتری را پیش روی بازار هدف که اکثراً جوانان هستند قرار دهد. آنر ۹ لایت با رنگبندیهای متنوع با پیشوندها و پسوندهای خاص یعنی Midnight Black, Sapphire Blue, Glacier Gray, Navy, Seagull Gray, Magic Nightfall, Pearl White روانه بازار شده است. این در حالی است که پی ۲۰ لایت در سه رنگ آبی، صورتی و سیاه پیش روی خریداران قرار گرفته است. در بازارهای جهانی، آنر ۹ لایت با قیمت ۲۳۰ یورو به بازار عرضه میشود و پی ۲۰ لایت، ۳۷۰ یورو قیمت دارد.
Huawei P Smart در مقابل Honor 6X: خوش پوشهای ارزان قیمت
در دسته محصولات ارازنقیمتتر و البته با مولفههای سختافزاری سطح پایینتر بازار، از برند هواوی میتوان به P Smart اشاره کرد. در طرف دیگر میدان، Honor 6X اگرچه محصولی است که در ماههای پایانی سال ۲۰۱۶ میلادی پیش روی مشتاقان قرار گرفته اما همچنان گزینهای جذاب به حساب میآید.
هر دو محصول از بدنه آلومینیومی، حاشیههای محدود صفحهنمایش به ویژه در سمت راست و چپ، پردازشگر گرافیکی Mali-T830 MP2، چهار گیگابایت رم برای تضمین سرویسدهی مناسب، ترکیب دوربین دوگانه در پشت گوشی و دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی بهره میبرند.
در P Smart، هواوی در کنار قابلیتهای ارتباطی پیشرفتهتر، ترکیب صفحهنمایش بدون حاشیه را اینبار در گوشی هوشمندی با قیمتی در حدود یک میلیون تومان ارائه کرده است. نسبت ابعاد ۱۸ به ۹ که پیش از این اکثراً در گوشیهای هوشمند رده بالا و پرچمدار شاهد بودیم اینبار در پی اسمارت نمود پیدا کرده است. این در حالی است که آنر ۶ ایکس از گزینه سنتیتر ۱۶ به ۹ بهره میبرد. پردازنده قدرتمندتر HiSilicon Kirin 659 در هواوی پی اسمارت هم در مقابل HiSilicon Kirin 655 در محصول آنر قرار میگیرد.
آنر در این سطح از بازار، Honor 6X را با تمرکز ویژه روی کاهش قیمت آماده ورود به بازار کرده تا این محصول در بازارهای جهانی با قیمت باورنکردنی ۱۸۰ یورو، گزینهای جذاب برای کاربران باشد. در طرف دیگر میدان، P Smart با طراحی مدرنتر، ۲۶۰ یورو قیمت دارد.