سخت‌افزار

June 9, 2018
10:42 شنبه، 19ام خردادماه 1397
کد خبر: 91286

ابرکامپیوتر IBM سرعت را از نو تعریف می‌کند

شرکت آی‌بی‌ام برترین ابرکامپیوتر جهان را ساخته است که در آن بیش از نه هزار پردازنده و نزدیک به بیست‌وهشت هزار تراشه گرافیکی فعال هستند و قابلیت‌های ویژه هوش مصنوعی را ارائه می‌کنند.
شرکت آی‌بی‌ام را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فعال در زمینه علوم کامپیوتر و پردازش دانست. این شرکت توانسته است تا در نوع خود یکی از مهم‌ترین سیستم‌های هوش مصنوعی جهان عینی واتسون را ارائه کند ولی آخرین ابرکامپیوتر آن‌ها قابلیت این را دارد که حتی واتسون را نیز ناچیز به چشم بیاورد.
 
این ابرکامپیوتر که با نام سامیت یا Summit نامیده می‌شود، یک گام بزرگ در زمینه پردازش است. این محصول در روز جمعه به‌صورت رسمی رونمایی شده است و در آزمایشگاه‌های ملی اوک ریج در تنسی امریکا قرار دارد. این محصول ویژه در حقیقت به‌سرعت جایگاهی در تاریخ سریع‌ترین سیستم‌های پردازشی جهان دست پیدا کرده است.
 
البته Summit بزرگ‌ترین سیستم کامپیوتری محاسباتی جهان نیست ولی در عوض نیرومندترین و هوشمندترین سیستم ابرکامپیوتری جهان است. دیو تورک به‌عنوان نایب‌رییس بخش پردازش‌های ویژه شرکت آی‌بی‌ام ضمن اعلام این موضوع، اطلاعاتی جذاب را درباره این محصول ارائه کرده است. بر اساس گفته او این سیستم کامپیوتری می‌تواند در هر ثانیه تعداد ۲۰۰ کوادریلیون محاسبه ریاضی را انجام بدهد، سرعتی که با نام ۲۰۰ پتافلاپ شناخته می‌شود.
 
این امر به این معنی است که 7 میلیارد و 600 میلیون نفر جمعیت کره زمین، همگی دست‌به‌دست هم داده و هر یک از آن‌ها تعداد بیست‌وشش میلیون محاسبه ریاضی را در هر ثانیه انجام بدهند. این سیستم دارای قابلیت‌های ویژه هوش مصنوعی است و می‌تواند عملکردی داشته باشد که آن را از تمامی سیستم‌های ابرکامپیوتر موجود در جهان جدا کند.
 
ابرکامپیوتر Summit برای مواردی مانند طراحی فرمول‌های شیمیایی، کاوش و بررسی مواد جدید، تحقیق درباره ارتباط بین سرطان و ژن‌ها در مقیاس بالا و تحقیقت درباره انرژی‌های ترکیبی و کائنات مفید خواهد بود و این‌ها تنها بخشی از فعالیت‌های مدنظر سازندگان این سیستم برای آن هستند.
 
ازنظر ابعادی نیز این سیستم شامل تعداد چهار هزار و شش‌صد و هشت کامپیوتر به هم متصل است که با کمک چهار هزار گالن آب در هر دقیقه خنک می‌شوند. ابعاد زمینی که این کامپیوترها در آن قرارگرفته است، به‌اندازه ۲ زمین تنیس بزرگ است و مصرف برق ان نیز نزدیک به ۱۵ مگاوات است که برای درک بهتر باید بدانید این میزان بیش از مصرف هفت هزار خانه است.
 
هر گره Summit از تعدادی هسته پردازشی و تعداد هسته گرافیکی تشکیل شده است. هر گره به دو تراشه ۳٫۱ گیگاهرتزی ۲۲ هسته‌ای Power۹ و شش تراشه گرافیکی انویدیا تسلا V۱۰۰ مجهز است. همچنین این گره‌ها به ۱٫۶ ترابایت حافظه اختصاصی نیز دسترسی دارند که درنهایت یک سیستم حافظه ۲۵۰ پتابایتی را شکل می‌دهند.
 
منبع: Cnet
 
ترجمه: احمد محمدحسینی – سیناپرس
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.