چهارمین نشست شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور ضمن بزرگداشت چهاردهمین سال تاسیس سازمان با حضور اکثریت اعضا و تصویب چهار مصوبه برگزار شد.
نشست شورای مرکزی سازمان که با حضور حداکثری اعضا و علی آذرکار دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران و آزاده داننده عضو کمیته راهبری دبیرخانه انس، فرزاد فروغی دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای استان البرز به همراه هدی حمزه لو عضو هیات مدیره سازمان البرز به عنوان مهمان برگزار شد، به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.
تشکیل کمیته راهبری توسعه پورتال
در بخش نخست این نشست، آذرکار به عنوان نماینده تیم توسعه پورتال سازمان به ارایه گزارشی از روند پیشرفت این تیم به شورای مرکزی پرداخت. او با بیان اینکه پورتال عضویت، قلب سازمان نظام صنفی رایانه ای است، گفت: اعضای سازمان به عنوان کاربران این پورتال به دلیل فعالیت در حوزه ICT، اغلب افرادی کارشناس و فنی هستند؛ بنابراین باید با مهیا ساختن زیرساخت های مناسب شرایط مطلوبی را برای پاسخگویی به این خواسته ها فراهم کنیم.
آذرکار در ادامه به شناسایی سه سرفصل مختلف و سه نوع کاربر برای پورتال سازمان اشاره کرد و افزود: سه سرفصل نیازهای توسعه پورتال، بررسی وضعیت موجود و برنامه زمان بندی برای این اقدامات و ایجاد ساختار جدید، شناسایی شد که برای هر یک اقدامات ویژه ای انجام داده ایم.
در پایان پیشنهاد تشکیل شورای راهبری پورتال با هدف همکاری، نظارت و ارائه گزارش از عملکرد تیم اجرایی توسعه بازار به شورای مرکزی مصوب شد و نظام الدین خوارزمی، سعید جمشیدی جم، فرهاد نیک نفس، علیرضا صفایی و مهدی هدایت فر به عنوان اعضای انتخابی این شورا معرفی شدند.
در ادامه نشست آزاده داننده به ارائه گزارشی از روند فعالیت دبیرخانه انس از زمان تشکیل تاکنون به اعضای شورای مرکزی سازمان پرداخت و گفت: دبیرخانه انس به دنبال امضای تفاهم نامه سه جانبه سازمان با انجمن شرکت های انفورماتیک ایران و سازمان مدیریت صنعتی با هدف «ترویج مجموعه فرآیندهای بلوغ، قابلیت، مدیریت و پایش خدمات فاوا» تشکیل شد. مهم ترین دستاورد آن نیز تدوین نقشه راه سه ساله با موضوع ارتقای ظرفیت مشاوره، برگزاری همایش و سمینارهای آموزشی در جهت ساماندهی خدمات مشاوره است.او افزود: به رغم پیشرفت هایی که پس از تدوین نقشه راه داشتیم، به صورت ناگهانی انجمن شرکت های انفورماتیک از تفاهم نامه خارج شد و به تبعیت از آنها سازمان مدیریت صنعتی نیز اقدام به خروج از تفاهم نامه کرد. با این وجود فعالیت های مورد نظر این تفاهم نامه جزو برنامه ها و چشم انداز سازمان نظام صنفی رایانه ای است و سازمان حق تداوم فعالیت بر پایه اقدامات انجام شده را برای خود محفوظ می داند.
سپس اثنی عشری رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده افزود: پروژه انس دستاوردهای ارزشمندی داشته و ما تلاش می کنیم که از آن در فعالیت های سازمان و طرح های آینده بهره مند شویم و اهداف انس را در قالب طرح های دیگر ادامه دهیم.
پایان جانمایی الکامپ
حسن هاشمی نیز با بیان اینکه الکامپ در بخش های مختلف الکامپ، الکام استارز، الکام گیمز و الکام ترندز برگزار میشود به ارائه آمار پرداخت و افزود: در بخش اصلی الکامپ جانمایی غرفه های بالای 80 متر به اتمام رسیده است.
او افزود: غرفه های زیر 80 متر که به طور معمول حجم و تعداد بسیار بالایی از نمایشگاه را به خود اختصاص می دهند نیز هفته آینده جانمایی خواهند شد.
هاشمی با اشاره به الکام استارز گفت: آخرین مهلت ثبت نام در سالن الکام استارز نیز تا 27 خرداد بود که فضایی بالغ بر هشت هزار و 801 مترمربع مورد تقاضا قرار گرفت که از این متراژ حدود 8357 متر به استارز و 444 مترمربع توسط گیمز تقاضا شده است.او در ادامه به پاویون استان ها اشاره کرد و افزود: نظام صنفی رایانه ای استان ها می توانند در فرصت اندک باقی مانده از فرصت برپاسازی پاویون استان خود استفاده کرده و با شرکت ها و فعالان نظام استانی خود در این رویداد حضور یابند.اثنی عشری به دعوت از رئیس جمهور برای افتتاحیه نمایشگاه الکامپ بیست و چهارم اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه شعار امسال الکامپ پیش به سوی اقتصاد دیجیتال با توان ایرانی است و سال جاری هم به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نام گذاری شده است، امیدواریم رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه الکامپ حضور پیدا کند.
ایجاد ساختار یکنواخت در استان ها
کاظم آیت اللهی به عنوان مسوول کارگروه مالی شورای مرکزی نیز در این جلسه توضیحاتی در خصوص بررسی وضعیت چهار استان پایلوت البرز، مازندران، ایلام و آذربایجان غربی ارائه کرد و افزود: با بررسی های انجام شده مشخص شد، مسائلی در ساختار تشکیلاتی نظام های استانی طی سال ها ایجاد شده است. با جمع بندی کارگروه مالی با حفظ استقلال نظام های استانی که در اساسنامه بر آن تاکید شده، پیشنهاداتی طرح شده است.
آیت اللهی افزود: ثبت نام و تمدید عضویت های اعضا از طریق پورتال سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و به صورت یک ساختار واحد انجام شود و در همان مرحله تفکیک سهم سازمان و نظام های استانی انجام شود. زیرا در صورت متمرکز ساختن عضویت ها، علاوه بر رفع مشکلات مالی بین استان و سازمان کشور، از نظر آماری و شناسایی اعضا شاخه های مختلف و تهیه بانک اطلاعات جامع اعضا مسئله ای نخواهیم داشت. همچنین تلاش شود تا در عین حفظ استقلال نظام های استانی، ساختار یکنواختی را در استان ها به وجود آوریم.
سپس اثنی عشری نیز با اشاره تشکیل تیمی در دبیرخانه سازمان جهت بررسی مسائل و مشکلات استان ها و پیگیری موضوعات مرتبط، به ایجاد انگیز برای عضویت در سازمان تاکید کرد و گفت: تاکنون تعاملات مطلوبی با سازمان فناوری اطلاعات در خصوص موضوعات مختلف مانند رتبه بندی شرکت ها، بخشنامه 3/14، شورای انتظامی و مرکز داوری سازمان داشتیم که هریک می تواند انگیزه ای برای عضویت اعضا در سازمان شوند. در ادامه اثنی عشری ارائه آموزش های لازم، کمک به جذب نیرو و رفع مشکلات مالی استان ها و دارا بودن دفتر مستقل برای هر نظام استانی، را از اولویت هایش به عنوان رئیس سازمان در این دوره اعلام کرد.
تفویض اختیار انتخاب دبیرکل
با اعلام نظر اعضا رای گیری در خصوص انتخاب دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور انجام شد و با اکثریت آرا اعضای شورای مرکزی به هیات رئیسه سازمان تفویض اختیار کردند تا نسبت به تصویب دبیرکل معرفی شده توسط رئیس سازمان تصمیم گیری کرده و نتیجه آن را پیش از نشست آینده شورای مرکزی اعلام کنند.
نقشه راه کمیسیون امور بین الملل
هاشمی که در نشست پیشین شورای مرکزی برای تشکیل کمیسیون امور بین الملل مامور شده بود، به ارائه توضیحات مفصلی در خصوص نیاز سنجی های این کمیسیون، اهداف، اقدامات مورد نیاز در قالب کوتاه مدت و بلند مدت، ماموریت های کمیسیون، نحوه تعامل با کشور های هدف، برگزاری نمایشگاه ها پرداخت. سپس با توافق اعضای شورای مرکزی مقرر شد تا در چهارچوب طرح ارائه شده، اعضایی که علاقه مند به همکاری در این کمیسیون هستند آمادگی خود را به دبیرخانه سازمان اعلام کنند تا در نشست آینده شورای مرکزی در خصوص اعضای کمیسیون بین الملل تصمیم گیری شود.
آغاز به کار کمیته احراز مرکزی
سپس رضا کرمی نیز که طبق ماموریتی که از سوی شورای مرکزی برعهده داشت به ارائه گزارش خود در خصوص تشکیل کمیته احراز مرکزی پرداخت و افزود: دستور العمل اجرایی و ارزشیابی و احراز صلاحیت مشاوران پایه دو فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیاز به اصلاح و به روز رسانی دارد.
با رای اعضای شورای مرکزی از میان سه عضو مشاور شورای مرکزی داوود یعقوبی و لایق برای حضور در ترکیب اعضای کمیته احراز مرکزی انتخاب شدند. رضا کرمی، آزاده داننده و فریبا مهدیون به عنوان اعضای دیگر این کمیته با تایید اعضای شورای مرکزی معرفی شدند.
کمیسیون قوانین و مقررات
پس از آن عباس رمدانی نیز به ارائه توضیحاتی در خصوص تشکیل کمیسیوت قوانین مقررات اهداف، وظایف، اختیارات و اولویت های آن به اعضای شورای مرکزی پرداخت و 13 نفر را برای حضور در این کمیسیون معرفی کرد. مقرر شد در نشست آینده شورای مرکزی اعضای شورای مرکزی از میان این 13 نفر، هفت را برای عضویت در این کمیسیون انتخاب کنند.