امنیت

فناوری اطلاعات

June 30, 2018
19:05 شنبه، 9ام تیرماه 1397
کد خبر: 92003

مشکل قربانیان باج‌افزار تاناتوس حل شد!

اگر شما نیز جزو آن دسته از کاربرانی هستید که رایانه‌تان قربانی حملات باج افزاری تاناتوس (Thanatos) از سوی مجرمان سایبری شده است، دیگر نگران پرداخت مبلغ هنگفتی به هکرها نباشید.
 
به گزارش هکرنیوز، همانطور که در اخبار گذشته اشاره شده است، سالانه شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و آسیب‌های جبران ناپذیری می‌شوند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حمله سایبری به شرکت مالی اکوئیفاکس در آمریکا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارت های دفاع و امور خارجه بسیاری از کشورها اشاره کرد.
 
متخصصان و کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری که در شرکت امنیتی سیسکو تالوس (Cisco Talos) مشغول به کارند، با کشف یک آسیب پذیری و روزنه امنیتی در رمزنگاری بدافزار تاناتوس (Thanatos) به تازگی دریافته و اعلام‌ کردند که دیگر نیازی نیست قربانیان برای احیای اطلاعات شخصی و ذخیره شده خود برروی رایانه، مبالغ هنگفتی را به مجرمان سایبری بپردازند.
 
این پژوهشگران عنوان کرده‌اند که آسیب‌پذیری موجود در این بدافزار که به رمزنگاری و قفل کردن اطلاعات ذخیره شده کاربران بر روی رایانه‌شان اقدام می‌کند، به سادگی بدون نیاز به پرداخت پول قابلیت باز شدن یا دیکریپت ( decrypt) شدن را دارد؛ این خبر به طور قطع برای بسیاری از کاربرانی که رایانه‌هایشان مورد حمله سایبری این بدافزار قرار گرفته بود، خبر بسیار خوشایندی محسوب می‌شود.
 
باج‌افزار، بدافزاری است که به مجرمان اینترنتی این امکان را می‌دهد تا بتوانند از طریق کنترل از راه دور، رایانه شخص قربانی را قفل کنند، به گونه‌ای که کاربر نتواند از سیستم خود استفاده کند و به اطلاعاتش دسترسی داشته باشد، سپس یک پنجره بر روی رایانه شخص نمایان می‌شود و به او هشدار می‌دهد تا زمانی که هزینه‌ای پرداخته نشود، نمی‌تواند قفل فایل‌های رایانه‌اش را باز کرده و از آن استفاده کند. به همین خاطر هر ساله تعداد زیادی از کاربران مجبور می‌شوند به منظور احیای اطلاعات رایانه خود، مبالغ هنگفتی را به هکرها و مجرمان سایبری بپردازند.
 
حالا بر اساس پیش‌بینی‌ تحلیلگران و متخصصان امنیت سایبری، بدافزارها و باج افزارها آنقدر تکامل یافته‌اند که احتمالا در سال آینده دیگر تنها به قفل و رمزنگاری کردن فایل‌های موجود در رایانه‌ها اکتفا و بسنده نمی‌کنند و به طور کلی دسترسی کاربران به فایل‌های موجود در رایانه‌ها را قطع می‌کنند، به گونه‌ای کاربر تا زمانی که پول مورد نیاز مجرمان سایبری را نپردازد، به هیچ وجه حتی نمی‌تواند رایانه خود را روشن کرده و وارد آن شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.