پس از واردات بالغ بر ۳۶۶ هزار یورو آیفون با ارز ۴۲۰۰ تومانی توسط سازمان تأمین اجتماعی، وزیر ارتباطات در حضور ربیعی؛ وزیر کار خواستار تعطیلی فعالیت تأمین اجتماعی در این بخش شد.
دی ماه سال گذشته خبرگزاری تسنیم با استناد به اظهارات یکی از مسئولان صنفی حوزه رایانه و موبایل، خبر از ورود سازمان تأمین اجتماعی به واردات گوشیهای "آیفون" داد.
با توجه به اینکه در آن مقطع زمانی به صورت همزمان، طرح رجیستری گوشیهای تلفن همراه هم اجرا و قیمت این محصولات در بازار نیز با رشد چشمگیری مواجه شد، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران عنوان کرد که سازمان تأمین اجتماعی به واسطه سودی که در واردات آیفون است، به این حوزه روی آورده است.
در آن بازه زمانی، میرمهدی درباره وضعیت حاکم بر بازار تلفن همراه بعد از اجرای رجیستری گفته بود که بعد از اجرای این طرح، افزایش قیمتی تا 25 درصد در این بازار به وجود آمد و عملا واردات برخی گوشیهای تلفن همراه به کشور برای واردکنندگان سودآورتر شد.
وی در این زمینه ابراز کرد که «واردات گوشی به کشور اندازهای سودآور شده که یکی از شرکتهای سازمان تأمین اجتماعی به عنوان واردکننده رسمی آیفون به کشور معرفی شده و اسم آن در لیست دارندگان مجوز از سوی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان آمده است.»
بعد از آن اظهارات، تسنیم اقدام به انتشار اسناد مرتبط با دریافت مجوز واردات شرکت بازرگانی بینالمللی تأمین اجتماعی کرد که حتی تعجب وزیر ارتباطات را نیز به همراه داشت و ابتدای بهمن ماه سال گذشته وی قول پیگیری این موضوع را از وزیر کار در حاشیه جلسه هیئت دولت داد.
ورود به این پرونده، واکنش حسن رادمرد؛ مدیر عامل شرکت بازرگانی بینالمللی تأمین اجتماعی به عنوان یکی از واردکنندگان آیفون به کشور را در پی داشت؛ وی با قانونی برشماردن واردات این محصول به کشور درباره جزئیات آن اظهار کرد: شرکت ما کاملا خصوصی است و در طول یک سال گذشته با أخذ مجوزهای رسمی، روی به سمت واردات این محصول آوردهایم تا با سودی که حاصل میشود ارزش افزودهای برای بیمهشدگان تأمین اجتماعی به وجود آوریم.
با توجه به اینکه از 21 فروردین ماه سال جاری بانک مرکزی در راستای سیاست جدید ارزی أتخاذ شده بهمنظور مدیریت بهینه منابع ارزی کشور، به کالاهای ثبت سفارش شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ارز مورد نیاز را تخصیص داده و تأمین کرده، روز گذشته اقدام به انتشار لیستی از اسامی شرکتهای وارداتی با ارز 4200 تومان از تاریخ مذکور کرد.
بانک مرکزی در اعلامیه مربوط به لیست 1482 شرکت دریافت کننده دلار 4200 تومانی که به درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده، نام شرکت تأمین اجتماعی را نیز قید کرده است.
این در حالی است که پیش از این در لیست منتشر شده توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با شرکتهای وارداتی موبایل که ارز دولتی دریافت کردهاند، نامی از این شرکت نبود.
براساس گزارش بانک مرکزی، شرکت بازرگانی بینالمللی تأمین اجتماعی مجموعا 366 هزار و 381 یورو از بانک به عنوان ارز دولتی برای واردات گوشی تلفن همراه به کشور دریافت کرده است.
واردات این محصول توسط تأمین اجتماعی و گزارشی که دو روز گذشته درباره این موضوع داشتیم، منجر به کنایهای از سمت وزیر ارتباطات در بازدید حضوری از سازمان تأمین اجتماعی شد.
محمد جواد آذری جهرمی روز گذشته خواستار شفافسازی شستا شد و اظهار کرد: این شرکت 366 هزار یورو ارز 4200 تومانی أخذ کرده که نسبت به سایر اعداد گرفته شده قابل توجه نیست و مجوز از وزارت صمت هم دارد، اما به آقای دکتر ربیعی گفتم جنس کار تأمین اجتماعی به این موضوعات نیست و ورود نکند.
وزیر ارتباطات از شستا خواهش کرد ضمن شفافسازی اعلام کند که فعالیتش در این بخش را تعطیل میکند.
در حالیکه وزیر ارتباطات صریحا خواستار این موضوع شد اما تقیپور؛ مدیر روابط عمومی این سازمان در کمال تعجب از خبرنگاران خواستار عدم پرداختن به این موضوع شد.
حال این سوال بر جای میماند چرا سازمان تأمین اجتماعی از ماجرای واردات آیفون توسط شستا فرار میکند؟!