نخستین نشست خبری سخنگوی سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران و رضا کرمی، عضو هیات مدیره این سازمان در محل دبیرخانه سازمان برگزار شد.
محمدرضا حدادی سخنگوی سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران در این نشست گفت: با توجه به شفاف سازی های اخیر در زمینه تخصیص ارز دولتی به واردکنندگان، این سامانه و فرآیند اجرایی آن به گونه ای طراحی شده که پس از تخصیص ارز، فرآیند مصرف و کاربرد آن نیز به طور شفاف و روشن قابل رصد و پایش خواهد بود.
وی همچنین در رابطه با نوسانات و افزایش قیمت ارز و مشکلاتی که برای صنف رایانه ای کشور ایجاد می کند اظهار نگرانی کرد. به گفته او راه اندازی سامانه فرآیند ثبت و تایید درخواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری بر عهده سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بوده تا به تسهیل واردات محصولات دارای لایسنس بپردازد.
وی با اعلام آغاز مذاکرات برای انتقال وظیفه رتبه بندی شرکت های فناوری به سازمان نصر گفت: بعد از انحلال شورای عالی انفورماتیک، وظیفه رتبه بندی باید به شورای عالی فضای مجازی منتقل می شد. ما در حال مذاکره با شورای عالی فضای مجازی هستیم تا این وظیفه بر عهده سازمان نظام صنفی رایانه ای گذاشته شود.
سخنگوی سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران ضمن ارایه توضیحاتی پیرامون فعالیت های چند ماهه اخیر سازمان نصر به نگرانی این مجموعه از اوضاع ارز پرداخت و گفت: این سازمان تا جایی که می تواند، تلاش می کند مشکلات ناشی از نوسانات و افزایش قیمت ارز را کنترل و برخی از مشکلات به وجود آمده در این زمینه را رفع کند.
حدادی در خصوص اقدامات اخیر سازمان نظام صنفی به موضوع واردکنندگان نرم افزار و اعطای ارز دولتی به آنها تاکید کرد: مذاکراتی را با گمرک انجام داده اند تا بتوانند موضوع واردات لایسنس محصولات اورجینال نرم افزاری که در حقیقت کالای فیزیکی نیستند تا از دروازه های گمرکی کشور رد شوند را برعهده گیرند.
او افزود: با توجه به پیگیری های انجام شده و موافقت وزیر ارتباطات و نیز برگزاری جلسات کارشناسی، سرانجام سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور موظف شد با ایجاد سازوکارهای لازم و نیز راه اندازی سامانه ثبت در خواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری، این مهم را انجام دهد.
حدادی گفت: بر اساس توافق به عمل آمده، راه اندازی سامانه فرآیند ثبت و تایید درخواست های ارزی محصولات و خدمات نرم افزاری به سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور واگذار شده و پورتالی برای انجام این امر اختصاص یافته تا واردکنندگان بتوانند درخواست خود را در آنجا ثبت کنند.
او اصلی ترین اهداف راه اندازی این سامانه را ایجاد شفافیت در تخصیص ارز و تدوین سازو کار آن دانست و در خصوص مشکلات سخت افزاری تاکید کرد که این مساله به وزارتخانه های مربوطه خود مرتبط است و می گوید از مشکلات این صنف هم آگاهی دارد ولی تاکنون نتوانسته اند اقدامی در این رابطه انجام دهند.
رضا کرمی عضو هیات مدیره سازمان نصر استان تهران نیز در نشست عملکرد نظام صنفی رایانه ای کشور در سال جاری اظهار کرد: رتبه بندی شرکت های آی تی بخشی از مجوزها و رتبه بندی هایی است که سازمان برنامه و بودجه در چارچوب نظام فنی و اجرایی کشور انجام می دهد.
او افزود: علاوه بر شرکت های انفورماتیکی که متولی آن دبیرخانه شورای عالی انفورماتیک بوده است، ما یک رتبه بندی مشاوران و پیمانکاران نیز داریم که آن هم در حوزه فنی و توسط سازمان برنامه و بودجه انجام می شود.
سال گذشته دولت طی آیین نامه ای وظایف حاکمیتی و اجرایی در زمینه رتبه بندی و احراز صلاحیت را از یکدیگر تفکیک کرده است.
کرمی ادامه داد: طبق این آیین نامه، فعالیت های اجرایی می توانند توسط نهادهای صنفی و کارفرمایی انجام شوند. در همین راستا ما هم به دنبال این بخش اجرایی موضوع هستیم نه اختیارات حاکمیتی آن. در دوره های قبلی این مطالبه ما به نتیجه نرسیده بود.
عضو هیات مدیره سازمان نصر گفت: طبق آخرین آمار تاکنون بیش از 270 ثبت متقاضی داشتیم که از این تعداد درخواست، 30 پرونده عملی شده و به جریان افتاده تا کارهای آتی اش انجام شود.
لازم به ذکر است که تمامی درخواست ها با توجه به میزان واردات آنها در کمیسیون ها و جلسات مختلف کارشناسی و سپس با آنها موافقت می شود.