تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 21, 2018
18:48 شنبه، 30ام تیرماه 1397
کد خبر: 92503

مشکلات ترخیص جان واردکنندگان را به لب رسانده است

از اواسط هفته گذشته نرخ دلار آز اد به رقم بالای 8 هزار و 200 تومان رسید؛ اما کسبه بازار تغییری در قیمت ها اعمال نکردند. حقیقت این است که در بازار بدون مشتری کالاهای کامپیوتری، دیگر کسبه به خود زحمت تغییر قیمت را نمی دهند.
 
فعالان بازار می گویند که هیچ مشتری در بازار وجود ندارد و خریداران انتظار دارند روی هر کالایی که دست می گذارند، قیمت آن با نرخ 4 هزار و 200 تومان سنجیده شود.
مسعود کوشکی، یکی از فعالان بازار کامپیوتر در این مورد می گوید: از زمانی که خبر دریافت دلار 4 هزار و 200 تومانی از سوی برخی از واردکنندگان منتشر شده، مشکلات بازار کامپیوتر بیشتر شد. به گفته وی، حقیقت این است که ممکن است برخی از واردکنندگان دلار 4 هزار و 200 تومانی در یافت کرده باشند، اما کالا را با نرخ روز دلار به فروشندگان بازار فروخته اند و اینطور نیست که فروشندگان بازار روی فروش کالاها سود  2 تا 5/2 برابری کرده باشند.
یکی دیگر از فعالان بازار هم با تایید این موضوع می گوید: حتی نمایندگی های فر وش هم زیر بار دریافت دلار 4 هزار و 200 تومانی نمی روند و اگر چنین اتفاقی افتاده بود ما حاضر می شدیم که کالاها را با سود بسیار کم به فر وش برسانیم تا بازار از رکود خارج شود.
در این باره ابراهیمی یک واردکننده کالاهای کامپیوتری هم می گوید: بیش از 2 ماه است که کالاهایش در گمرک مانده است و دلاری برای ترخیص کالاها ندارد. به گفته وی، وقتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کرده است هم نتیجه ای نگرفته است. به گفته وی، اعلام شده است که دولت در حال شناسایی افرادی که است با واسطه و نفوذ در دولت توانسته اند دلار  4 هزار و 200 تومانی بگیرند و تا زمانی که این افراد شناسایی نشوند، دلار 4 هزار و 200 تومانی بابت ترخیص کالاها به واردکنندگان ارایه نمی شود. وی می گوید: بابت ترخیص نکردن کالاها، ناچار به پرداخت جریمه شده است و از روزی می ترسد که جریمه پرداختی اش بیش از سرمایه ای که برای ترخیص آن تلاش می کند بشود.
وی می گوید: باید دود چشم اقدام برخی از افراد سودجو به چشم واردکنندگان قانونی که متخلف هم نیستند برود و این عدالت نیست. به همین دلیل است که بسیاری از فعالان این حوزه این صنف خارج شده اند.
به گفته کارشناسان، با توجه به شرایط فعلی، حتی امکان خرید دلار آزاد برای واردکنندگان وجود ندارد و شرای به نحوی است که نمی توان ریسک بیشتری کرد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.