امنیت

فناوری اطلاعات

August 7, 2018
17:52 سه شنبه، 16ام مردادماه 1397
کد خبر: 92927

حمله گسترده بدافزارها به مسیریاب‌های اینترنتی

مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای اعلام کرد: تعداد زیادی از مسیریاب‌های داده اینترنتی در کشور (روترهای میکروتیک) به دلیل به روز رسانی نشدن، مورد حمله‌های گسترده بدافزارها قرار گرفته‌اند.
روتر یا مسیریاب، دستگاهی است که داده‌های اینترنتی را در شبکه مسیریابی می‌کند. روتر را می‌توان کلیدی‌ترین دستگاه ارتباطی در دنیا شبکه نامید که با اتصال شبکه‌‌های محلی کوچک به یکدیگر و مسیریابی بسته‌های اطلاعاتی، شبکه‌ای از شبکه‌ها که امروزه به آن اینترنت می‌گوییم را شکل می‌دهد.
 
چطور روتر (مسیر‌یاب) کار می‌کند؟
بنا بر اعلام مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخداد‌های رایانه‌ای کشور، به رغم هشدار پیشین این مرکز در اوایل اردیبهشت ماه امسال در خصوص آسیب‌پذیری گسترده‌ی روترهای ‫میکروتیک در سطح شبکه کشور، بسیاری از کاربران و مدیران این تجهیزات هنوز نسبت به بروزرسانی و رفع آسیب‌پذیری این تجهیزات اقدام نکرده‌اند.
 
آشنایی با روش‌های ایمن ماندن در فضای سایبر
مرکز ماهر اعلام کرد: رصد شبکه کشور در روزهای اخیر نشان‌دهنده حملات گسترده به پورت 23 (telnet) از مبداء روترهای میکروتیک آسیب‌پذیر آلوده شده در سطح کشور است؛ آلودگی این روترها به صورت عمده از طریق آسیب‌پذیری اشاره شده اخیر (آسیب‌پذیری پورت 8291 مربوط به سرویس winbox) صورت گرفته است.
 
مرکز ماهر برای حفاظت از روترهای میکروتیک، توصیه کرد در اسرع وقت بروزرسانی سیستم عامل و مسدودسازی پورت‌های مدیریت تجهیز روی اینترنت اجرا شود.
 
بر اساس این گزارش، مشاهدات حسگرهای مرکز ماهر در شبکه کشور، در روزهای گذشته حجم حمله‌های ثبت شده به پورت 23(telnet) افزایش چشمگیری داشته است. براساس بررسی‌های انجام شده، منشاء این حمله‌ها به طور عمده تجهیزات اینترنت اشیا (hot) آلوده نظیر مودم های خانگی و به ویژه روترهای میکروتیک بوده و هدف آن نیز شناسایی و آلوده سازی تجهیزات مشابه است.
 
مرکز ماهر مهمترین راهکار پیشگیری و مقابله با این تهدید را بروزرسانی(firmware) تجهیزات و مسدودسازی دسترسی به پورت‌های کنترلی از جمله پورت 23و 22 اعلام کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.