امنیت

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

September 20, 2018
21:39 پنجشنبه، 29ام شهریورماه 1397
کد خبر: 94003

دبیر شورای عالی فضای مجازی: عده‌ای به دنبال فیلتر اینستاگرام هستند

firozabadi2.jpg
 
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: پا‌به‌پای تلگرام‌، گروهی در کشور هستند که تقاضای فیلترینگ‌ اینستاگرام‌ را دارند.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: با شبکه اجتماعی اینستاگرام صحبت‌هایی صورت گرفته اما تا به الان همکاری نکرده‌اند. ولی ممکن است در صورت عدم همکاری اینستاگرام‌ فیلتر شود، چرا که همان‌طور که گفتم فیلتر اینستاگرام در جلسات شورا به‌عنوان یک تقاضا مطرح شده است.
 
فیروزآبادی با بیان اینکه طبق گزارش‌ها نزدیک به 30 درصد از تلگرام خارج شده‌اند و میزان بازدیدها نیز 25 درصد کاهش یافته است، گفت: با فرض اینکه طلاگرام و هاتگرام 30 میلیون کاربر دارد و تلگرام 8 میلیون کاربر ایرانی دارد مجموع این دو نشان می‌دهد تلگرام 38 میلیون کاربر ایرانی دارد بنابراین 30 درصد از کل کاربران ایرانی تلگرام کاهش یافته است.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در ادامه گفت: ما به‌دنبال این نیستیم که هاتگرام‌ و تلگرام‌ طلایی 40 میلیونی شوند و هیچ پیام‌رسان دیگری وجود نداشته باشد چرا که  باید دیگر پیام‌رسان‌ها نیز فعالیت کرده و با هم رقابت کنند و بازار را از هاتگرام‌ و تلگرام‌ طلایی بربایند‌ و در بین خود تقسیم کنند و تنوع پیام‌رسان و سرویس در پیام‌رسان‌ها وجود داشته باشد.
 
وی درباره دستور ادامه کار تلگرام با هاتگرام و طلا گرام نیز گفت: اینکه گفته می‌شود هاتگرام و تلگرام طلایی فیلترشکن است تنها نظر شخصی خرم‌آبادی است. ایشان فنی نیستند و به‌عنوان یک شخص این حرف را می‌زنند نه به‌عنوان یک مقام قضایی. ایشان به‌عنوان شخص، قضاوتی دارد که آن را در صفحه شخصی خود منعکس کرده است. ما هاتگرام و تلگرام طلایی را تلگرام نمی‌دانیم بلکه آنها را پیام‌رسان‌هایی می‌دانیم که از موتور تلگرام استفاده می‌کنند.
 
 فیروزآبادی با بیان اینکه اکنون هاتگرام و تلگرام با مجوز قضایی فعالیت می‌کنند، افزود: با هماهنگی و مسئولیت مقام قضایی قرار شد این دو تا 15 شهریورماه بومی شوند ولی به‌دلیل توقف ارائه ارز و مشکلات تحریم قرار شد دوباره به آنها مهلتی داده شود بنابراین قرار است تا دی ماه این دو پیام رسان بومی شوند که البته این زمان نیز قطعی نشده است و اینکه آیا دوباره مهلت تمدید می‌شود یا خیر بستگی به شرایط کشور نیز دارد ولی من امیدوارم که تمدید نشود از این‌رو اگر تا پایان سال هاتگرام و طلاگرام بومی نشوند به طور کامل مسدود خواهند شد.
 
وی درباره حمایت از هاتگرام و تلگرام طلایی ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: عده‌ای می‌گویند این دو برای دولت است ولی اگر چنین ادعایی دارند باید مستندات ارائه دهند. یا اینکه برخی هم می‌گویند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صرفاً از آن شرکت حمایت کرده است. درست است چرا که آنها شرکت دانش بنیان هستند و این معاونت از صدها شرکت دانش‌بنیان دیگر حمایت می‌کند.دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره اینکه آیا احتمال رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده مانند فیس‌بوک و توئیتر وجود دارد نیز گفت: اگر امکانات پایدار ایجاد شود احتمال باز شدن وجود دارد. اگر ما بتوانیم با فیس‌بوک رقابت و کاربران خود را در یک فیس‌بوک و توئیتر‌ ایرانی جمع کنیم فعالیت فیس‌بوک و توئیتر‌ اصلی خطری ندارد پس ما می‌توانیم آنها را رفع فیلتر کنیم.
 
فیروزآبادی در ادامه گفت: طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، پیام‌رسان خارجی که می‌خواهد در کشور فعالیت کند باید نماینده رسمی و مسئولیت‌پذیری داشته باشد و هر وقت لازم بود هویت کاربران‌ را به ما اعلام کند و اطلاعات شهروندان ایرانی را از سرزمین‌ ما خارج نکند و ما چنین تعهداتی‌ را قرار داده‌ایم و چون در حال حاضر تلگرام‌ و اینستاگرام‌ چنین پاسخگویی‌ را به ما ندارند و به همین دلیل تلگرام فیلتر شد. وی درباره اینکه توئیتر نیز در ایران نماینده و سروری ندارد و قوانین ایران را رعایت نمی‌کند اما خیلی‌ها از شهروندان و مسئولان به‌دنبال رفع فیلتر آن هستند، نیز گفت: این یک حق شهروندی است و افراد می‌توانند تقاضای رفع فیلتر آن را داشته باشند‌. ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به اینکه سیستم فیلترینگ تلگرام ضعیف شده و کسانی که متولی فیلتر در کشور هستند به دلایلی خاص این کار را انجام می‌دهند، گفت: وزارت ارتباطات و شرکت زیرساخت که مسئول اجرای دستور فیلترینگ هستند معتقدند استفاده از فیلترشکن‌ها برای مردم ما مضر‌ است چراکه باعث می‌شود فضای ناسالمی‌ در فضای مجازی کشور به وجود آید. وقتی فیلترشکنی‌ روی گوشی نصب می‌شود در واقع این گوشی‌ها مورد استفاده فرد ثالثی‌ قرار می‌گیرند که این فرد ثالث معلوم نیست با چه هدف اقتصادی، سیاسی، امنیتی یا فرهنگی و اجتماعی این فیلترشکن‌ را در اختیار مردم گذاشته است بنابراین وزارت ارتباطات‌ نظرش این است تا تعادلی برقرار ‌کند و معتقد است که فیلتر‌ینگ تا حد فعلی ضعیف باشد البته ما این را قبول نداریم و در حال مذاکره‌ با آنها هستیم تا آمار استفاده مردم از فیلترشکن‌ها کاهش پیدا کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.