تلفن همراه

فناوری

October 3, 2018
17:16 چهارشنبه، 11ام مهرماه 1397
کد خبر: 94302

این فناوری‌ها بیش از ۲۰ سال عمر دارند!

برخی فناوری‌ها، ابداعات و محصولات فناورانه‌ای که در اطراف‌مان می‌بینیم شاید قدمتی بیش از دو دهه داشته باشند اما تابه‌حال به این موضوع فکر نکرده بودیم.
 
در زیر فهرستی از این محصولات، برندها و ابداعات می‌آوریم که شاید باورش برایتان مشکل باشد که 20 سال گذشته است!
 
گوگل و AIM بیش از دو دهه است که وارد زندگی ما شده‌اند.
 
چهار سپتامبر گوگل رسماً وارد زندگی ما شد و کمتر کسی احساس قدیمی بودن می‌کند اما امروز گوگل تمام زندگی ما را در برگرفته است.
 
مرورگر وب به نام Nexus در 1990 آمد. سال 1993 مرورگر محبوب موزائیک به نام نت اسکیپ آمد. به‌وسیله مرورگر وب هر کاربر ناآشنایی می‌تواند به محتوای غنی اینترنت و دنیای مجازی دست پیدا کند.
 
وبلاگ/ بلاگ/ بلاگر
شاید همه با ایمیل یا سرچ گوگل شروع کرده باشند اما 7 اکتبر 1994 توسعه‌دهنده نرم‌افزار، دیو وینر اولین پست خود را در وبلاگش منتشر کرد. او اولین نرم‌افزار محبوب وبلاگ به نام Guardian را در کنار RSS ایجاد کرد.
 
 
 
مسنجر AOL اولین مسنجر بود که برای کاربران عمومی قابل دانلود شد و در سال 1997 محبوب همگان شد. برای چَتِرهای حرفه‌ای Lol و omg از همین‌جا شروع شد.
 
 
اجراکننده پرتابل موسیقی
شاید برای اغلب مردم آی‌پاد آیکونیک باشد اما اولین اجراکننده موسیقی که در بازار موفق شد نامش Diamond Rio PMP300 بود و سه سال قبل از آی‌پاد بازار را گرفت.
 
دی‌وی‌دی
دی‌وی‌دی یا digital versatile disc در سال 1995 توسط فیلیپس و سونی ابداع شد. سرعت بالاتر و حجم بالاتر باقابلیت‌های بیشتر دستاوردی بود که جای VHS را گرفت.
 
کالر آی دی
هویت تماس‌گیرنده روی گوشی اولین بار در نیوجرسی در سال 1998 رونمایی شد. داستان حریم خصوصی و مزاحم تلفنی و … و سپس یک دهه طول کشید تا 43 درصد از تلفن‌های خانگی آمریکا مجهز به کالر آی دی شدند.
 
تویوتا پریوس به‌عنوان خودروی هیبرید و برقی تا سال 2004 وارد بازار آمریکا نشد.
 
 
گیت‌های الکترونیک یا پرداخت الکترونیکی عوارض جاده‌ای اولین بار در دهه 80 در نروژ برای صرفه‌جویی در زمان هنگام عبور از بزرگراه‌ها ایجاد شد. در آمریکا بزرگراه دالاس در سال 1989 ایجاد شد.
 
 
اسمارتفون اولین بار توسط آی بی ام رسماً با نام Simon Personal Communicator ساخته شد و در سال 1994 به‌صورت ترکیبی از تلفن و پی دی ای شد. با این گوشی هوشمند می‌شد ایمیل زد، صفحات وب را دید و …
 
در عرض 6 ماه آی بی ام 50 هزار مدل از این گوشی هوشمند را فروخت.
 
پیامک یا تکس مسیج سوم دسامبر 1992 به‌وسیله مهندس فنلاندی ماتی ماکونن ایجاد شد. او پدر اس ام اس است و اولین پیامش این بود: Merry Christmas
 
 
اختراع وب کم یکی از بهترین ابداعات فناورانه بود که توسط محققان کمبریج برای دیدن سطح قهوه از بیرون از لابراتوار توسعه داده شد. قبل از وب آمد و با وب عجین شد.
 
دوربین دیجیتال درحالی‌که در دهه 90 همچنان مردم از film camera استفاده می‌کردند، آمد. سال 1991 کُداک اولین محصول تجاری را عرضه کرد. آن زمان می‌شد 600 عکس ذخیره کرد اما قیمت دوربین 20 هزار دلار بود!
 
کنسول گیم Game Boy Color ساخت نینتندو که نوامبر 1998 به‌صورت بین‌المللی عرضه شد. نینتندو بیش از 118 میلیون کنسول گیم بوی و گیم بوی کُلر فروخت.
 
ربات اسباب‌بازی Furbys سال 1998 آمد و 1.8 میلیون فروخت. سپس در سال 1999 بیش از 14 میلیون از این ربات فروخته شد. سال 2002 قطع تولید شد و 2005 تا 2007 توسط habro راهی بازار شد. جدیدترین مدل آن ال سی دی دار شده و با اپلیکیشن موبایل تعامل می‌کند.
 
TiVo به‌عنوان رکوردر ویدئو دیجیتال 1999 راهی بازار شد و دنیای آن زمان تلویزیون را متحول کرد.
 
جی‌پی‌اس شخصی یا Personal GPS 20 سال پیش عرضه عمومی شد. تام تام و گارمین بعد از Oldsmobile Eighty Eight به‌عنوان سیستم نویگیشن عمومی آمدند و 2005 نیز گوگل مپس آمد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.