سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 6, 2018
19:25 شنبه، 14ام مهرماه 1397
کد خبر: 94380

رد پای غول‌های ژاپنی در خودروهای خودران

خودروهای خودران پدیده جذاب این روزهای صنعت تکنولوژی و البته خودروسازی هستند، درست به همین دلیل هم هست که شرکت‌های فعال در هر دو این صنایع این روزها به دنبال حضور جدی‌تر در نسل جدید خودروها هستند. با این اوصاف است که حالا دو شرکت بزرگ و شناخته‌شده تویوتا و سافت بنک از همکاری برای طراحی و تولید خودروهای خودران خبر داده‌اند.
 
براساس اخبار منتشرشده شرکت‌های ژاپنی تویوتا و سافت‌بنک قصد دارند با همکاری یکدیگر روی توسعه خودروهای بدون راننده و اتوماتیک فعالیت کنند. این همکاری نشان از عمیق‌تر شدن همکاری بین خودروسازارن و شرکت‌های تکنولوژی به‌منظور توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر صنعت خودروسازی در سراسر دنیا دارد. تویوتا بزرگ‌ترین خودروساز کشور ژاپن بوده و سافت‌بنک بزرگ‌ترین شرکت تکنولوژی در ژاپن است که در سیلیکون‌ولی هم همواره حضور فعال دارد. حالا این دو شرکت در کنفرانس خبری مشترکی که روز پنج‌شنبه برگزار شد، از قصد خودشان برای توسعه پلت‌فرمی خبر دادند که خودروهای اتوماتیک بدون راننده را کنترل و هدایت می‌کند. این دو کمپانی ظاهرا تصویر مشترکی از آینده دارند؛ آینده‌ای که در آن تنها عده کمی از انسان‌ها مثل این روزها پشت فرمان رانندگی می‌کنند. هر چند هنوز جزئیات دقیقی از نحوه و اهداف این همکاری مشترک منتشر نشده است، اما ظاهرا این دو شرکت بر سر توسعه وسایل نقلیه خودران و البته دیگر تکنولوژی‌های بی‌سیم و هوشمند جدید به توافق رسیده‌اند.
 
این توافق و همکاری دوجانبه نشان می‌دهد که حتی شرکت‌های بسیار بزرگ و معتبر هم مایلند در جهت پیشرفت سیستم‌‌های خودروهای اتوماتیک با دیگر کمپانی‌ها همکاری کنند تا از این طریق هم هزینه‌ها را کاهش دهند و هم از تجربیات و تخصص دیگر شرکت‌ها هم بهره ببرند. این همکاری با سرمایه اولیه ۵/ ۱۷ میلیون دلار آغاز می‌شود. شرکت سافت‌بنک حدود نیمی از این پروژه را در اختیار دارد و ابتدا روی یک سیستم مختص کشور ژاپن فعالیت می‌کند و سپس فعالیت خود را به‌صورت جهانی ادامه خواهد داد. این پروژه مشترک «مونت (MONET)» نام‌گذاری شده و قرار است سرویس‌هایی که در این پروژه طراحی و ساخته می‌شوند بین ۵ تا ۷ سال آینده وارد بازار شوند. همکاری بین این دو کمپانی برجسته ژاپنی نشان‌دهنده تاثیر روزافزون شرکت سافت‌بنک در عرصه‌های هوش مصنوعی و سیستم‌های رانندگی اتوماتیک است.
 
با اینکه هر دو شرکت‌های تویوتا و سافت‌بنک به‌طور مستقل تکنولوژی‌ خودروهای اتوماتیک را در گذشته توسعه داده‌اند و همچنین در شرکت‌های تاکسی آنلاین از جمله اوبر، Grab و Didi هم سرمایه‌گذاری‌هایی کرده‌اند، اما اولین باری است که این دو غول ژاپنی قصد دارند به‌صورت مشترک در یک زمینه همکاری داشته باشند و مطمئنا با توجه به منابع سخت‌افزاری قدرتمند تویوتا و منابع نرم‌افزاری و اطلاعاتی سافت‌بنک، در آینده شاهد نتایج شگفت‌انگیزی از طرف آنها خواهیم بود. جالب است بدانید که روز چهارشنبه گذشته، یعنی درست یک روز قبل از کنفرانس خبری تویوتا و سافت بنک، شرکت هوندا موتور هم از سرمایه‌گذاری ۷۵/ ۲ میلیارد دلاری خودش برای خرید ۷/ ۵ درصد از سهام بخش خودروی خودران کروز شرکت جنرال موتورز خبر داد. سافت بنک هم یکی از سرمایه‌گذاران این بخش از شرکت جنرال موتورز است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.