۲۲ درصد شمارههای تلفن ثابت کشور غیرفعال هستند
آمارها نشان میدهد که از حدود ۳۸ میلیون شماره تلفن ثابت واگذار شده تنها حدود ۷۸ درصد از آنها دایری شده و باقی غیرفعال ماندهاند.
با وجود رشد شتابان و فراگیری ارتباطات همراه در تمامی ابعاد جغرافیایی کشور اما توسعه تلفن ثابت همچنان با نرخی به نسبت ثابت و شیبی بسیار کند طی چندین سال اخیر پیش میرود.
با نگاهی به وضعیت توسعه این بخش متوجه میشویم که طی سالهای 92 تا 95 میزان ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور به ترتیب سالها 36.99، 37.87، 38.67 و 38.54 درصد بوده است.
با وجود اینکه بین سالهای 94 و 95 شاهد افت ضریب نفوذ هستیم اما سال 96 میزان این شاخص مجددا حالت صعودی به خود میگیرد و به 38.72 درصد میرسد.
اما جدیدترین گزارشها نشان میدهد که ضریب نفوذ “تلفن ثابت” تا سه ماهه ابتدای سال جاری مجددا روند نزولی گرفته و روی عدد 37.78 درصد متوقف شده است.
با توجه به اینکه اخیرا براساس مصوبه دیوان عدالت اداری، «آبونمان» باید از صورتحسابهای تلفن ثابت حذف شود و أخذ آن غیرقانونی است، پیشبینی میشود میزان این توسعه با افت بیشتری مواجه شود و حتی شاخص ضریب نفوذ تا انتهای سال با همین شیب کاهشی طی مسیر کند زیرا مسئولان مخابرات طی یک ماه اخیر بارها به تنگناهایی که بر اثر حذف آبونمان بر سر مسیر توسعه تلفن در کشور پدید میآید اشاره کرده و به نوعی آهنگ افزایش احتمالی تعرفههای ارتباطی و کم رونقی پرداخت به مباحث توسعهای در آینده را سر دادهاند.
جالب است با وجود اینکه از سال گذشته تا پایان خرداد ماه سال جاری 1.15 درصد به خطوط منصوبه اضافه شده و تعداد شماره تلفنهای ثابت در کشور به 37 میلیون و 809 هزار و 523 رسیده اما میزان دایری (خطوط فعال) تنها 0.20 درصد رشد کرده و به 31 میلیون و هشت هزار و 762 خط رسیده است.
این آمار به وضوح نشان میدهد که همچنان حدود 22 درصد از خطوط ثابت منصوبه در کشور فعال یا دایری نشدهاند.