تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 22, 2018
11:57 دوشنبه، 30ام مهرماه 1397
کد خبر: 94902

فروش اینترنتی کالا باید با نظارت بیشتری صورت گیرد

مدیرکل دفتر نوآوری وزارت ارتباطات در حاشیه جلسه کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی بر لزوم نظارت بیشتر وزارت صمت و اصناف بر وضعیت عرضه و فروش اینترنتی کالا تأکید کرد.
 
حمیدرضا احمدیان با اشاره به فروشگاه‌های اینترنتی که قیمت‌های لحظه‌ای برای فروش محصولات دارند، اظهار کرد: مسئله‌ای که وجود دارد، این است که اکثر استارتاپ‌ها و شرکت‌های اینترنتی واردکننده محصول نیستند بلکه واسط هستند.
 
وی افزود: در واقع همه این‌ها انبارداری نمی‌کنند که جنسی را خریده باشند و حالا بخواهند آن را بفروشند، لذا واسط هستند؛ حتی اگر از مبادی رسمی کالایی را موجود داشته باشند و به قیمت روز عرضه کنند هم معنی احتکار نمی‌دهد.
 
او خاطر نشان کرد: اما بایستی مکانیزم‌های نظارتی را در همه ابعاد ایجاد کنیم؛ اساساً موضوع قیمت‌گذاری و کنترل قیمت فروش در این موارد برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیست و بایستی وزارت صمت، اصناف و سازمان نظام صنفی بر وضعیت عرضه و فروش محصولات در این بخش با همت بیشتری تلاش کنند.
 
مدیر کل دفتر نوآوری وزارت ارتباطات درباره میزان صادرات در بخش فاوا و این که گفته می‌شود با توجه به افزایش نرخ ارز امکان سودآوری بیشتری برای استارتاپ‌هایی که در زمینه صادرات و خصوصا صادرات نرم‌افزار فعالیت می‌کنند، وجود دارد نیز گفت: فعلاً درباره میزان صادرات در بخش نرم‌افزار و خدمات اطلاعات دقیقی در دست نیست و دلایلی متعددی همچون عدم صادرات از مبادی گمرکی و عدم نهاد ثبت و رجیستر برای صادرات وجود دارد؛ بنابراین آمار اعلامی مبتنی بر خوداظهاری و تخمین است.
 
وی خاطر نشان کرد: حضور در بازار بین‌المللی با توجه به شرایط فعلی ارزی به نفع کسب‌وکارهای ما است اما در نقطه مقابل، مشکلاتی در حوزه سرمایه‌گذاری وجود دارد که باید مرتفع شود و یکسری مشکلات داریم که باعث شده این بازار خیلی چابک نباشد.
 
احمدیان خاطر نشان کرد: رعایت استانداردهای بین‌المللی و افزایش مهارت‌های لازم در تعاملات فنی بین‌المللی از زمره برخی مواردی است که بایستی بیشتر برای آنها وقت بگذاریم؛ در همین راستا در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با همکاری سایر نهادهای خصوصی بسته حمایت از صادرات فاوا تهیه شده است و به امید خدا شاهد خروجی‌های اجرایی آن خواهیم بود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.