تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 22, 2018
16:45 دوشنبه، 30ام مهرماه 1397
کد خبر: 94914

آمار نگران‌کننده تراکم روبات‌ها

فدراسیون جهانی روباتیک آمار سال ۲۰۱۷ روباتیک خود را منتشر کرده که نشان می‌دهد گسترش سریع روبات‌ها در سراسر جهان رو به افزایش است. به گزارش «ایسنا» ظهور و بروز روبات‌ها به‌طور فزاینده‌ای در همه چیز از مراقبت از سالمندان گرفته تا تامین منابع انسانی در حال فراگیر شدن است. توسعه روبات‌ها نتایج خوبی داشته است، اما همچنین بسیاری را نگران کرده چرا که روبات‌ها در حال تصاحب مشاغل هستند و کاملا برای مردم تبدیل به رقیب شده‌اند.
 
تراکم میانگین روبات‌ها
در حال حاضر فدراسیون بین‌المللی روباتیک(IFR) که یک سازمان غیرانتفاعی حرفه‌ای است و به ترویج صنعت روباتیک اختصاص داده شده است، با محاسبه تراکم متوسط روبات‌ها در سراسر جهان در زمینه اتوماسیون تولید، به این نگرانی پرداخته است. آمار و ارقام این سازمان می‌گوید که این تراکم به وضوح در سطح جهان در حال افزایش است. با توجه به آمار سال ۲۰۱۷ فدراسیون جهانی روباتیک، در سال ۲۰۱۶، به ازای هر ۱۰ هزار شاغل، ۷۴ واحد روبات در صنایع تولیدی دیده می‌شود که به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از ۶۶ واحد گزارش شده در سال ۲۰۱۵ است. «جونجی تسودا» رئیس فدراسیون جهانی روباتیک گفت: تراکم روبات‌ها یک استاندارد عالی برای مقایسه تفاوت‌ها در سطح اتوماسیون صنعت تولید در کشورهای مختلف است.
 
تراکم منطقه‌ای
این سازمان همچنین تراکم متوسط در هر منطقه را منتشر کرد. به این صورت که این نسبت تراکم در اروپا ۹۹ واحد، آمریکا ۸۴ و آسیا ۶۳ واحد است. در اروپا، اتوماتیک‌ترین کشور آلمان است. در واقع، این کشور رتبه سوم را در سراسر جهان با آمار قابل توجه ۳۰۹ واحد دارد و برآورد شده است از ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ سالانه ۵درصد به آن افزوده شود.در قاره آمریکا، ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۶ رشد چشمگیری داشته و آمار خود را به ۱۸۹روبات رسانده که موجب شده هفتمین کشور در رتبه‌بندی کلی شود.از این قاره، تراکم روبات در کانادا به ۱۴۵ واحد در سال ۲۰۱۶ رسیده است.با این حال، از لحاظ شاخص رشد، این آسیا است که بزرگ‌ترین جهش را داشته است. تسودا می‌گوید: در نتیجه حجم زیادی از نصب روبات‌ها در آسیا طی سال‌های اخیر، این منطقه دارای بالاترین نرخ رشد است. بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ میانگین رشد سالانه تراکم روبات‌ها در آسیا ۹ درصد، در آمریکا ۷درصد و در اروپا ۵ درصد بوده است.
 
چین چشمگیرترین پیشرفت را تجربه کرده و میزان تراکم آن از تنها ۲۵ واحد در سال ۲۰۱۳ به ۶۸ واحد در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته و این کشور رتبه ۲۳ جهانی را به خود اختصاص داده است. اما گویا این احتمالا تازه شروع کار چین است، چرا که دولت این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ چین را به‌عنوان یکی از ۱۰ کشور برتر جهان در این زمینه معرفی کند. چین برای انجام این کار، رقابت سنگینی پیش‌رو دارد. با توجه به آمار فدراسیون جهانی روباتیک، ۱۰ کشور برتر اتوماتیک در جهان به ترتیب کره‌جنوبی، سنگاپور، آلمان، ژاپن، سوئد، دانمارک، ایالات‌متحده آمریکا، ایتالیا، بلژیک و تایوان هستند.  کره جنوبی نه تنها دارای بالاترین تراکم روبات در جهان است، بلکه از سال ۲۰۱۰ تاکنون این جایگاه را تصاحب کرده است. تراکم متوسط نسبت روبات به انسان در این کشور ۶۳۱ واحد است که بسیار بالاتر از میانگین جهانی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.