امنیت

فناوری اطلاعات

October 22, 2018
16:45 دوشنبه، 30ام مهرماه 1397
کد خبر: 94916

نفوذ هکرها به برنامه‌های پخش ویدیویی

پژوهشگران و محققان امنیتی به تازگی از کشف آسیب‌پذیری جدیدی در نرم‌افزارهای پخش ویدیو نظیر VLC و MPlayer خبر داده‌اند.
 
این روزها که بازار آسیب‌پذیری و ضعف‌های رایانه‌ای به شدت رونق گرفته و اطلاعات شخصی کاربران را تهدید می‌کند، پژوهشگران امنیتی با تحقیقات گسترده سعی در کشف و پرده‌برداری از ضعف‌های امنیتی و آسیب پذیری های موجود در نرم افزارهای مختلف دارند تا شرکت های توسعه دهنده و غول‌های تکنولوژی را از چنین مشکلات و تهدیداتی که اطلاعات و حریم خصوصی کاربران را به مخاطره می اندازد، آگاه و مطلع سازند.
 
به تازگی گزارش‌ها و اخبار فراوانی مبنی بر کشف آسیب‌پذیری‌ها و ضعف‌های امنیتی جدیدی در نرم افزارها، سخت‌افزارها، وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های متعددی به گوش می‌رسد که همگی هشداردهنده افزایش بی‌سابقه نفوذ هکرها و سرقت اطلاعات کاربران در فضای مجازی هستند چراکه استفاده از این حفره‌های امنیتی به مجرمان سایبری این امکان را می‌دهد تا بتوانند با دسترسی به حریم شخصی و اطلاعات کاربران آن‌ها را در معرض سوءاستفاده قرار دهند.
 
بر اساس گزارشی که هکرنیوز منتشر کرده است، محققان فعال در حوزه امنیت سایبری به تازگی دریافته و اعلام کرده‌اند که در برخی از نرم‌افزارهای پخش ویدیو نظیر VLC و MPlayer یک ضعف امنیتی و آسیب‌پذیری وجود دارد که به هکرها و مجرمان سایبری این امکان را می‌دهد تا به اطلاعات موردنیاز خود از طریق نفوذ به دستگاه‌های الکترونیکی و رایانه‌های کاربران که توسط این برنامه‌های کاربردی فیلم و ویدیوهای خود را تماشا می‌کرده‌اند، دسترسی یابند.
 
نام و شناسه این حفره امنیتی به گفته این محققان LIVE۵۵۵ Streaming Media library است که توسط شرکت های توسعه دهنده نرم‌افزارهایی همچون وی‌ال‌سی پلیر ( VLC Player) و ام‌پی پلیر (MPlayer) نیز بکار برده شده است. بنابراین کشف این آسیب پذیری می تواند برای تمامی کاربرانی که از چنین برنامه هایی استفاده می کنند، تهدیدآمیز به شمار رود.  
 
ضعف‌های امنیتی موجود در نرم‌افزار و سخت‌افزارهای بکار رفته توسط شرکت‌های تکنولوژی مختلف، اخیرا جنجال‌های بسیاری به پا کرده و به شدت مبحث امنیت اطلاعات کاربران را زیر سوال برده است.
 
اما تازه‌ترین آمار و گزارش‌های منتشر شده از سوی این موسسه تحقیقاتی نشان می‌دهد که تعداد زیادی از شرکت های بزرگ در جهان هنوز در توسعه برنامه های خود از کدهای امنیتی استفاده می‌کنند که خطر افشای اطلاعات مالی و خصوصی مشتریان و کاربران در تمامی نقاط جهان را به دنبال دارد وامکان دسترسی های گسترده‌ای را به هکرها و مجرمان سایبری می‌دهد.
 
به عبارتی دیگر، آسیب‌پذیری مذکور این اجازه را به هکرها می‌دهد تا تمامی اطلاعات مربوط به کاربر، حتی همه وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی را که رویت کرده است را جاسوسی کرده و به سرقت ببرند و موجبات سوءاستفاده از آنها را فراهم بیاورند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.