امنیت

فناوری اطلاعات

October 30, 2018
13:47 سه شنبه، 8ام آبانماه 1397
کد خبر: 95205

هشدار به کاربران word: ضدویروس نصب کنید

مرکز افتای ریاست جمهوری از کشف روش مخفی انتقال بدافزار از طریق برنامه آفیس مایکروسافت خبر داد و به کاربران آفیس ۲۰۱۶ و قدیمی تر از آن برای لزوم نصب آنتی ویروس هشدار داد.
 
مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری اعلام کرد: اخیرا یک روش مخفی انتقال بدافزار کشف شده است؛ این روش بدین صورت عمل می‌کند که مهاجم در اسناد Microsoft Word ویدئویی قرار می‌دهد که کاربر پس از کلیک روی ویدئو درج شده در سند، باعث می‌شود تا کد جاوااسکریپت موجود اجرا شود.
 
این رویکرد به طور بالقوه تمامی کاربران Office ۲۰۱۶ و قدیمی‌تر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 
پژوهشگران Cymulate حمله اثبات مفهومی (PoC) این روش را ایجاد کردند که با استفاده از یک لینک ویدئو YouTube و یک سند ایجاد شده است.
 
ویژگی درج ویدئو در Word یک اسکریپت HTML در پشت تصویر ویدئو (thumbnail) ایجاد می‌کند که پس از کلیک روی تصویر ویدئو، اسکریپت ایجاد شده توسط مرورگر اینترنت اکسپلورر اجرا می‌شود.
 
اسکریپت HTML درج شده حاوی یک بدافزار رمزشده با Base۶۴ است که بخش مدیریت دانلود را برای مرورگر اینترنت اکسپلورر باز می‌کند و بدافزار را نصب می‌کند. از نظر کاربر، ویدئو کاملا قانونی به نظر می‌رسد، اما بدافزار به طور مخفیانه و در پس‌زمینه نصب می‌شود.
 
به گفته پژوهشگران، با بهره‌برداری موفق از این آسیب‌پذیری، اجرای هر کدی از جمله نصب باج‌افزار یا تروجان امکان‌پذیر خواهد بود. ممکن است برنامه‌های ضد ویروس بدنه منتقل شده را شناسایی کنند، اما سوءاستفاده از بدنه‌های روز صفر (zero day) می‌تواند بهترین بازدهی را برای مهاجمان داشته باشد.
 
مهاجم باید قربانی را مجاب کند را سند مخرب را باز کند و روی ویدئو درج شده کلیک کند، از این رو استفاده از مهندسی اجتماعی و فیشینگ بهترین روش حمله است. نکته دیگر این است که برنامه Word هیچ هشداری را پس از کلیک روی ویدئو درج شده نمایش نمی‌دهد.
 
برای محافظت از این رویکرد، سازمان‌ها باید اسناد Word حاوی ویدئوهای درج شده را مسدود کنند و اطمینان حاصل کنند تا برنامه ضدویروس آنها به روز باشد.
 
اسناد Word که دارای تگ embeddedHtml در فایل Document.xml اسناد Word هستند نیز باید مسدود شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.