تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 13, 2018
17:08 سه شنبه، 22ام آبانماه 1397
کد خبر: 95576

افزایش استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال در نهاد‌های سازمانی

استخراج غیرقانونی ارز‌های دیجیتال در نهاد‌های عمومی و دولتی یکی از مشکلاتی است که همه جهان درحال دست و‌پنجه‌نرم‌کردن با آن هستند.
 
کشور ما هم شاهد این عملیات غیر قانونی است و بارها در رسانه‌ها و فضای مجازی از استخراج غیرقانونی پول‌های مجازی در مدارس، دانشگاه‌ها و حتی سازمان‌های دولتی خبرهایی منتشر شده است.
 
سینا ترکاشوند کارشناس ارز‌های دیجیتال در اینباره به خبرنگارایلنا گفت: استخراج ارزهای دیجیتال و به ویژه بیت‌کوین در بیشتر کشور‌ها رایج است و اغلب جوانان به این کار دست می‌زنند و هیچ اشکال قانونی در این زمینه وجود ندارد اما ماجرا از جایی رنگ غیرقانونی به خود می‌گیرد که استفاده از دستگاه‌های رایانه‌ای عمومی برای این کار به میان می‌آید.
 
وی افزود : درحال حاضر استخراج ارز‌های رمزینه به ویژه بیت‌کوین در سراسر جهان موضوع داغ و جذابی است و بسیاری از افراد به طور مبتدی و یا حرفه‌ای مشغول آن هستند.
 
ترکاشوند با بیان اینکه استخراج بیت‌کوین می‌تواند از طریق یک رایانه یا حتی موبایل انجام شود، اظهار کرد: این موضوع باعث شده تا شاهد نصب نرم‌افزار‌های استخراج‌کننده روی رایانه‌های مدارس ، دانشگاه‌ها، ادارات دولتی و یا حتی مراکز استراتژیک باشیم که به طور مخفیانه اقدام به استخراج می‌کنند.
 
این کارشناس در پاسخ به این سوال که استخراج پول‌های مجازی چه مشکلاتی را می‌تواند ایجاد کند؟ گفت: این کار مصرف برق بالایی را می‌طلبد و علاوه بر آن باعث استفاده بیش از اندازه از سخت‌افزار دستگاه‌ها می‌شود و به همین دلیل است که داوطلبان این کار ترجیح می‌دهند تا برای استخراج از رایانه‌های عمومی استفاده کنند و این اقدام روزبروز درحال افزایش است.
 
به گفته وی، با افزایش قیمت ارز‌های دیجیتال طی یکسال گذشته و البته افزایش قیمت دلار ، استخراج این نوع پول‌ها در کشور ما نسبت به بسیاری از کشور‌ها پر سود است و به همین دلیل جوانان و به ویژه دانشجویان علاقه زیادی به انجام این کار دارند و سعی می‌کنند تا با نصب نرم‌افزار‌ها استخراج‌ کننده روی رایانه‌های مدارس و دانشگاه‌ها به طور مخفیانه و 24 ساعته اقدام به چنین کاری کنند.
 
ترکاشوند با بیان اینکه استخراج سکه‌های مجازی می‌تواند مشکلات امنیتی را نیز به دنبال داشته باشد ،اظهار کرد: هکرها از این بازار استفاده می‌کنند و بدافزار‌هایی را با این عنوان طراحی کرده‌اند که می‌تواند به سرور‌های دولتی و بانک‌ها نفوذ کنند و از این طریق به اطلاعات حساس سازمانی دست پیدا کنند.
 
این کارشناس در پاسخ به این سوال که آیا راهی برای جلوگیری از استخراج غیرقانونی وجود دارد؟ گفت: نرم‌افزار‌های امنیتی می‌تواند تا حدودی از این کار جلوگیری کنند اما برای به حداقل رساندن استخراج غیرقانونی باید از تکنسین‌ها استفاده کرد و هر از چندگاهی سیستم‌های رایانه‌ای را مورد بررسی قرار داد.
 
محمدفاضل داداش‌زاده حقوقدان و استاد دانشگاه با اشاره به عدم وجود قانونی مدون برای استخراج‌کنندگان ارز‌های دیجیتال به خبرنگار ایلنا گفت : متاسفانه ما در حوزه فضای مجازی قانون جامعی نداریم و به همین دلیل به طور معمول با استخراج‌کنندگان ارز‌های دیجیتال برخورد جدی و قانونی نمی‌شود.
 
وی افزود: شاید در جدی‌ترین برخوردی که می‌شود از نظر قانونی با برخوردکننگان ارز‌های دیجیتال کرد متهم کردن آن‌ها به استفاده غیرقانونی از اموال عمومی باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.