تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

November 28, 2018
14:53 چهارشنبه، 7ام آذرماه 1397
کد خبر: 95907

نیوزلند هم از همکاری با هواوی دست کشید

اخبار جدید حاکی از آن است که نیوزلند نیز به دنبال آمریکا و استرالیا، از همکاری با شرکت چینی هواوی برای توسعه و برقراری شبکه‌های مخابراتی و اینترنتی خودداری کرده است.
 
به نظر می‌رسد که تلاش آمریکا برای تخریب شرکت چینی هواوی و جلوگیری از عقد قرارداد این شرکت با سایر اپراتورهای مخابراتی کشورهای دیگر موفق شده است.
 
ماه گذشته بود که سناتورهای آمریکایی در نامه‌ای خطاب به جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نوشتند که به منظور جلوگیری از به خطر افتادن امنیت ملی کشورش، همکاری با شرکت چینی هواوی برای توسعه شبکه اینترنت 5g را قطع کند اما حالا به نظر می‌رسد که ایالات متحده درصدد است تا از سایر شرکای تجاری و اقتصادی خود نظیر آلمان، ایتالیا و ژاپن نیز درخواست کند که به قطع همکاری با این شرکت چینی اقدام کنند.
 
چند روز پیش بود که روزنامه وال استریت ژورنال از افزایش تلاش های دولت آمریکا برای تخریب شرکت چینی هواوی سخن گفت که نشان می داد آمریکایی‌ها قصد دارند به تلاش برای بی‌اعتبار کردن شرکت چینی هواوی و محصولاتش نظیر گوشی‌های هوشمند ادامه دهند و در این راستا به بسیاری از کشورهای هم پیمان خود نظیر کانادا، آلمان، ایتالیا و ژاپن هم اطلاع داده‌اند که محصولات هوشمند و سرویس‌های مخابراتی این شرکت را به منظور محافظت از امنیت ملی کشور و شهروندانشان تحریم کرده و جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرند.
 
حالا تازه‌ترین اخبار منتشر شده حاکی از آن است که نیوزلند نیز به دنبال استرالیا اعلام کرده که قصد ندارد به منظور توسعه شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G و سایر بخش‌های ارتباطی و مخابراتی با شرکت چینی هواوی همکاری کند.
 
هواوی دومین شرکت تولیدکننده موبایل و گوشی هوشمند در جهان و یکی از فعال‌ترین اپراتورهای مخابراتی به شمار می‌رود که با کشورهای بسیاری درباره برقراری شبکه نسل پنجم اینترنت ۵G همکاری کرده است.
 
ماجرا از اوایل سال جاری میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گوشی‌های هوشمند ساخت شرکت‌های چینی نظیر هواوی و زدتی‌ای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی می‌کنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین می‌دهد تا علیه ایالات متحده از آن‌ها استفاده کند.
 
با این‌که دولت چین و شرکت‌های هواوی و زد تی ای همگی این اتهامات را بارها رد و تکذیب کرده‌اند، اما به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آن‌ها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه می‌دهند.
 
رویترز نوشت: به نظر می‌رسد که مقامات نظارتی و دولتی کشور نیوزلند نیز با بررسی عملکرد و واکنش برخی از کشورها همچون ایالات متحده آمریکا و استرالیا تصمیم گرفته اند که از همکاری و عقد قرارداد با هواوی که همچنان به جاسوسی از طریق تجهیزاتش متهم است، دست کشیده و خودداری کند.
 
به گفته برخی از تحلیلگران، تلاش آمریکا برای قطع همکاری سایر کشورها با شرکت‌هایی نظیر هواوی تنها برای ضربه زدن به اقتصاد چین و افزایش تبعات منفی جنگ تجاری میان این کشور با آمریکا است چراکه هواوی با فروش بسیار خوب و عملکرد موفقیت‌آمیزی که در زمینه عرضه گوشی و گجت‌های هوشمند و هم‌چنین ارائه خدمات مخابراتی دارد، توانسته است گردش مالی بسیار خوبی را برای چین به ارمغان بیاورد و در صدر فهرست پرفروش‌ترین برندهای تکنولوژی و گوشی‌های هوشمند حتی بالاتر از اپل آمریکا قرار گرفته است. گرفتن بازار فروش کشورهای مختلف از هواوی بدون شک می‌تواند در کاهش قابل توجه میزان فروش کلی این شرکت تاثیرگذار باشد و ضربه مهلکی به اقتصاد چین وارد کند.
 
هواوی در زمینه توسعه تجهیزات مخابراتی و برقراری شبکه های ارتباطی و اینترنتی بر کشورهای اروپایی و منطقه آسیا و اقیانوسیه سلطه دارد و سهم آن از بازار جهانی تجهیزات مخابراتی ۲۲ درصد گزارش شده است که بیش‌ترین سهم را در میان رقیبان خود داراست.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.