تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 3, 2018
16:18 دوشنبه، 12ام آذرماه 1397
کد خبر: 95982

استارتاپ نروژی تنهایی را با روبات ها پر می کند

انزوای اجتماعی در سال های اخیر به معضل سلامت و بهداشت عمومی تبدیل شده است. براساس تحقیقات صلیب سرخ بریتانیا، بیش از 9 میلیون نفر در انگلیس بیشتر اوقات یا همیشه تنها زندگی می کنند.
 
انسان ها به طور طبیعی متولد می شوند و رشد می کنند تا موجوداتی اجتماعی باشند، بنابراین عدم ارتباط با دیگران برای آنها به شدت مضر است. حتی براساس مطالعه روانشناسان، مرگ ومیر ناشی از تنهایی دو برابر مرگ و میر ناشی از چاقی و استعمال دخانیات است. 
علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که تاثیر تنهایی روی انسان از بی تحرکی، بیکاری یا مسایل مربوط به سلامت ناشی از سن، جنسیت یا رفتارهای تبعیض آمیز بیشتر است. با این حال، ریشه کن کردن تنهایی چالشی است که به این آسانی برطرف نمی شود. اما یک استارتاپ نروژی راهکار جالبی برای این چالش دارد. 
این استارتاپ توسط کارن دالوا در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد و هدف از آن حل کردن معضل تنهایی ناخواسته و انزوای اجتماعی با کمک ابزارهای ارتباطاتی و خدمات به افراد آسیب دیده بود. 
دالوا در این مورد می گوید: تنهایی و انزوای اجتماعی، سخت ترین آسیب ها را به گروه های اجتماعی می زند. سالمندان بالای 80 سال و کودکان و نوجوانان، بیشترین اقشاری هستند که در معرض این آسیب قرار می گیرند. 
در همین راستا سعی داریم راهکارهای عملی برای این دو گروه ارایه دهیم و امیدوارم که گام به گام بتوانیم تنهایی و انزوای این افراد را به نوعی پر کنیم. زیرا از نظر ما، تنهایی معضل جهانی است که می تواند روی هر فردی تاثیر منفی بگذارد و ما تمام تلاش خود را می کنیم تا بتوانیم مشکلات آنها را مرتفع کنیم. 
 فناوری از نوع اجتماعی
کارن تجربه خاصی در زمینه تنهایی داشت. او زمانی که کودک بود به بیماری مزمنی مبتلا شد و به همین دلیل نتوانست به مدرسه برود. خودش در این مورد می گوید: همه ما تنهایی را به اشکال مختلفی تجربه کرده ایم. اما برای من فناوری و وسایل ارتباطاتی ایده ای شد تا بتوانم رویایم را عملی کنم و از آنها برای کمک به افراد آسیب پذیر استفاده کنم. 
او می افزاید: فناوری امروزه به بخش بزرگی از زندگی روزمره ما تبدیل شده و در واقع با تار و پود زندگی مان عجین شده است. به همین دلیل فکر می کنم با استفاده از فناوری می توانیم به طور گسترده ای مشکل تنهایی را حل کنیم و به مردم کمک کنیم تا با هم یکی شوند و از این طریق خود را توانمند سازند. 
کارن معتقد است که مشکلات جدید نیازمند راهکارهای جدید است و مشکلات لاینحل نیاز به نوآوری و فناوری دارد تا برطرف شود. از همین رو، کارن این راهکارها را «فناوری های گرم» نامیده است. وی در این مورد می گوید: فناوری های گرم بخشی از نوآوری هستند که ریشه در مسئولیت های اجتماعی دارند و امکانات فناوری موجود را برای حل مسایل بزرگ اجتماعی در اختیار می گذارد. انزوا و تنهایی موضوعی است که استارتاپ ما به دنبال حل آن است. 
به گفته وی، فناوری گرم فناوری به مثابه فناوری نیست، بلکه یک راهکار کارآمد است که با طراحی هوشمندانه و معنادار می تواند به افراد آسیب پذیر خدمات ارایه دهد.
 
 روبات های حامی
یکی از محصولات پرچمدار این استارتاپ روبات تله حضور یا telepresence با نام A V1 است که به کودکان و نوجوانانی که به مدت طولانی از بیماری رنج برده اند کمک می کند تا به زندگی اجتماعی خود برگردند و درس بخوانند. این روبات از اوت 2016 که معرفی شده است تاکنون توانسته حامی 650 کودک و نوجوان در کشورهای نروژ، سوئد، دانمارک، فنلاند، هلند و بریتانیا باشد و آنها را در فعالیت های اجتماعی و درس خواندن کمک کند. دالوا در مورد این روبات می گوید:AV1  نقش چشم ها، گوش ها و صدای دانش آموزانی را ایفا می کند که به دلایل مختلف، امکان حضور در مدرسه را ندارند. این روبات با بهره گیری از یک میکروفون، یک بلندگو، یک دوربین یک طرفه و دو موتور به دانش آموزانی که در خانه یا بیمارستان هستند، امکان می دهد همراه با هم کلاسی های خود در کلاس درس حضور پیدا کنند. کودک به کمک یک گوشی هوشمند یا آی پد می تواند با AV1 صحبت کند. 
 
 دستگاه ارتباطی
محصول بعدی این استارتاپ برای پر کردن تنهایی افراد یک ابزار اربتاطی برای سالمندان است که به آنها امکان می دهد با خانواده هایشان در ارتباط باشند. این ابزار که KOMP نام دارد، به گونه ای طراحی شده که به افراد میانسال امکان می دهد تصاویر، پیام ها و ویدیوهای فرزندان، نوه ها و دوستان خود را به صورت دیجیتال دریافت کنند. 
گفتنی است که این محصول نیز روی بیش از ۳۰۰ سالمند نروژی امتحان شده و نتایج آن بسیار هم موفقیت آمیز بوده است. محققان سعی دارند این ابزار را به زودی در بریتانیا هم عرضه کنند. دالوا معتقد است که بهترین نکته در تولید این محصولات، زمانی است تجربیات کاربران شان را می شنوند و می بینند که این ابزارها چگونه زندگی آنها را تحت الشعاع قرار داده و آنها را از انزوا و تنهایی درآورده است. 
موفقیت دیگر روبات حامی این استارتاپ، زمانی بود که وزارت آموزش و پرورش نروژ روبات AV1 را به عنوان ابزار معتبر در بخش آموزشی خود به کار گرفت و اعلام کرد که این روبات به خوبی در کنار یادگیری های سنتی به دانش آموزان کمک می کند احساس کنند در فضای آموزشی قرار دارند. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.