تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 8, 2018
16:15 شنبه، 17ام آذرماه 1397
کد خبر: 96122

چرا رسیدن دوباره قیمت بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار می‌تواند زمان زیادی طول بکشد ؟

طی ۱۱ ماه گذشته، قیمت بیت کوین از ۱۹٬۵۰۰ دلار به ۳٬۰۰۰ دلار سقوط کرده است که درواقع کاهش ۸۵ درصدی را تجربه کرده است.
 
ارز دیجیتال برتر بازار، در طی ۴ بار اصلاح بزرگ قیمت که درگذشته تجربه کرده است، به‌طور میانگین شاهد کاهش ۸۵ درصدی بوده است. بنابراین سرمایه‌گذاران بسیاری توقع داشتند که سقوط مشابهی از قیمت اوج این ارز اتفاق بیفتد.
 
اما با توجه به اظهارات «بوریس هریستوف» که محققی در زمینه بیت کوین و فناوری است، این بازار نزولی به‌صورت بالقوه می‌تواند نسبت به اصلاح قبلی خود، مدت بسیار طولانی‌تری ادامه یابد.
 
همه‌چیز وابسته به سرمایه‌گذاران نهادی است
اکثر سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال، احتمالاً این نقل‌قول را شنیده‌اند که سرمایه‌گذاران نهادی وارد بازار خواهند شد تا ارزش بیشتری را برای دارایی‌های دیجیتال اصلی این بازار مانند بیت کوین به همراه بیاورند. از اوایل سال ۲۰۱۷، این نقل‌قول به‌صورت نادرستی بر سر زبان‌ها افتاده است.
 
سرمایه‌گذاران خُرد یا افرادی که به خریدوفروش ارزهای دیجیتال مشغول‌اند، در اوایل سال جاری به دلیل سقوط بازار ارزهای دیجیتال، سرمایه هنگفتی را از دست دادند و انتظار نمی‌رود که در آینده نزدیکی به این بازار بازگردند. این دسته از افراد نه تنها ازلحاظ مالی متضرر شده‌اند، بلکه از لحاظ روانی نیز آسیب‌دیده و شوک بزرگی بر آنها وارد شده است. مخصوصاً کسانی که تازه وارد این بازار شده بودند.
 
هریستوف اظهار داشت که تنها طیف معدودی از سرمایه‌گذاران نهادی تمایل به سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال را خواهند داشت. این محقق افزود: نامزدهای احتمالی مشارکت در این بازار، صندوق‌های سرمایه‌گذاری کلان، مشاوران خرید کالا (CTA)، سرمایه‌گذارانی با استراتژی جایگزین و استراتژی چندگانه که مجموعاً دارایی تحت مدیریتی بالغ‌بر ۶۰۰ میلیارد دلار دارند. به‌صورت جداگانه، دارایی‌های کالا محوری که توسط صندوق‌های پوشش ریسک در سال ۲۰۱۷ نگه داشته شده‌اند، ۳۰۰ میلیارد دلار بوده است. این میزان ۱۰ درصد از دارایی‌های تحت مدیریت است که بیت کوین در مقایسه با این حجم از سرمایه، ناچیز است.
 
تحت شرایط عادی، سرمایه‌گذاران نهادی از طریق صندوق ذخیره‌ای که قانون‌گذاری سختی برای آن اعمال شده یا از طریق بازار فرا بورس (OTC) در کلاس دارایی با ریسک بالا سرمایه‌گذاری می‌کنند. صندوق ذخیره ارزی صرافی کوین‌بیس، صندوق ذخیره ارزی بیت‌گو (BitGo) و دارایی‌های دیجیتال فیدلیتی از جمله سازمان‌های معدودی هستند که زیرساخت‌های بیت کوین را تقویت می‌کنند.
 
مشارکت مؤسسات مالی مهم مانند فیدلیتی و گلدمن ساکس، منجر به بهبود بخش سرمایه‌گذاری سازمانی بیت کوین شده است. با این حال، باید در نظر گرفت که برای ایجاد سیر صعودی از محدوده قیمت پایین به ناحیه ۲۰ هزار دلاری، باید سرمایه ۵۰ میلیارد دلاری به بازار بیت کوین افزوده شود. همچنین با توجه به این واقعیت که هر بار اصلاح قیمتی عمده‌ای برای بیت کوین اتفاق می‌افتد، بهبود و بازگشت قیمتی با روند آهسته‌تری صورت می‌گیرد، ممکن است دوره بازیابی قیمتی بیت کوین، طولانی‌تر از آن چیزی باشد که بسیاری از سرمایه‌گذاران انتظارش را دارند. هریستوف در این باره گفت:
 
درست است که بیت کوین بارها متحمل اصلاح قیمتی بالای ۸۰ درصد شده و پس از آن بازیابی شدیدی انجام داده است که به‌نوبه خود تأثیرگذار است. احتمال زیادی وجود دارد که این بار نیز به همین ترتیب عمل کند. ولی هر بار با وقوع اصلاح جدید، بازیابی قیمتی سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. سرمایه‌گذاران نهادی می‌توانند سیر صعودی قدرتمندی را ایجاد کنند ولی این مسئله به‌تنهایی، کافی نیست.
 
وی ادامه داد: آیا این سرمایه‌گذاران خواهند توانست ۵۰ میلیارد دلار وارد این بازار کنند؟ شاید. ولی ممکن است این میزان سرمایه برای رسیدن به اوج قیمت جدید کافی نباشد.
 
مشکل اینجاست که علاوه بر مشارکت فیدلیتی، این صندوق‌های ذخیره و بازارهای فرابورس نسبتاً جدید بوده و سابقه‌ای طولانی ندارند. یکی از متغیرها این است که سازمان‌ها ممکن است با توجه به سقوط قیمتی و بازگشت قیمت بیت کوین در سال گذشته، آن را به‌عنوان یک فرصت بلندمدت در نظر بگیرند.
 
باید زیرساخت بیت کوین تقویت شود
سازمان‌ها نیز می‌توانند به شیوه سرمایه‌گذاران خُرد در سال ۲۰۱۷ عمل کرده و به‌طور ناگهانی، موجی از «ترس از دست دادن دارایی‌ها» (FOMO) را در ماه‌های پیش رو ایجاد کنند. اما این کلاس دارایی تا حدود مشخصی بالغ شده و با گذشت زمان، احتمال جهش قیمت پیش‌بینی نشده می‌تواند به‌تدریج کاهش یابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.