تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 8, 2018
16:45 شنبه، 17ام آذرماه 1397
کد خبر: 96134

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی: خلأهای حقوقی مانع تحقق شهر هوشمند است

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: برای حرکت صحیح در مسیر پیاده‌سازی پروژه تهران هوشمند نیازمند تدوین چارچوب‌هایی برای اداره شهر هوشمند و پر کردن خلأهای حقوقی در حوزه‌های مختلف هستیم.
 
کاظم جلالی با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات در حال تغییر دادن نقش، کارکرد و قدرت دولت‌هاست، گفت: از این‌رو، کاربردهای فناوری‌های رایانه‎ای در اداره دولت‌ها روبه گسترش است. این گسترش می‌تواند در خدمت افزایش کارایی و اثربخشی دولت‌ها و خدمات‌رسانی به شهروندان موثر باشد.
 
وی به خلأهای قانونی در حوزه هوشمندسازی کلان‌شهرها اشاره کرده و گفت: در لایحه برنامه ششم توسعه، توجه زیادی به مقوله دولت الکترونیک و خدمات الکترونیک شده است به‌طوری که در چند ماده احکامی درخصوص توسعه خدمات الکترونیکی و دولت الکترونیک آمده است. در این احکام به سلامت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، خدمات الکترونیک، زیرساخت ارتباطی، پایگاه‌های اطلاعات دولت و دورکاری پرداخته شده است و دستیابی به جایگاه دوم منطقه در دولت الکترونیک، منطقه هدف‌گذاری شده است.
 
جلالی ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات، تدوین نقشه جامع دولت الکترونیک، اشتراک‌گذاری رایگان اطلاعات دستگاه‌های اجرایی در شبکه ملی اطلاعات و ارائه خدمات قابل انجام خارج از محیط اداری به دفاتر پیشخوان دولت را از المان‌های توسعه شهر هوشمند دانست و گفت: عامل اصلی تأخیر در هوشمندسازی پایتخت، اجرا نکردن یا اجرای ناکارآمد احکام مرتبط با هوشمندسازی و دولت الکترونیکی در برنامه پنجم توسعه کشور است و امیدواریم براساس برنامه ششم بتوانیم به این برنامه به‌صورت کامل جامه عمل بپوشانیم.
 
به‌گفته نماینده مردم تهران در مجلس، در حال حاضر در کشور هم در عرضه خدمات الکترونیکی و هم در تولید خدمات دولت الکترونیکی با چالش روبه‌رو هستیم که این امر به‌دلیل نبود تعامل مؤثر دستگاه‌های مسئول و مشخص نبودن متولی در هر دو عرصه تولید و عرضه رخ داده است.
 
وی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در وزارت کشور گفت: هوشمند سازی پنج شهر ارومیه، اصفهان، تبریز، مشهد و تهران هدف‌گذاری شده است که برای حرکت صحیح در این مسیر نیازمند تدوین چارچوب‌هایی برای اداره شهر هوشمند و پر کردن خلأهای حقوقی در حوزه‌های قانون‌گذاری و مقررات‌گذاری، سرمایه‌گذاری و دسترسی آسان و مطمئن به سرمایه، دسترسی به تحقیق و توسعه و فناوری پیشرفته، ظرفیت‌سازی کارآفرینان، تنظیم محیط کسب و کار در شرایط جدید بازار و فرهنگ‌سازی برای زیستن در سازگاری با بوم سازگان جدید شهر هوشمند هستیم.‌
 
دومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند به میزبانی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، 19 و 20 آذرماه 1397 در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.