بازار سرمایه

December 10, 2018
17:33 دوشنبه، 19ام آذرماه 1397
کد خبر: 96210

کارشناس بازار‌سرمایه: پتانسیل گروه IT و حمل‌ونقل برای رشد

مهم‌ترین چالش بازارسرمایه، کاهش احتمالی صادرات به دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم است که باید در تحلیل‌ها مدنظر قرار گیرد.
 
بازار سرمایه این روزها مرتباً در جا می‌زند و انگیزه‌ای برای رشد بادوام در بازار مشاهده نمی‌شود. خبرهای منتشره هم آن‌قدر قوی نبوده که تحرکی ایجاد کند.
عبدالله رحیم‌لو بنیس کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز در خصوص وضعیت بازارسرمایه بیان کرد: تمام دلایل و شرایطی که موجب رشد بازار سرمایه شد، اینک تغییر کرده است. افزایش نرخ ارز، رکود چندساله بازار سرمایه و نیز افزایش قیمت‌های جهانی نفت و کامودیتی ها، از مهم‌ترین دلایلی بود که رشد بازار سرمایه را رقم زد و با توجه به افت نرخ ارز و قیمت جهانی نفت و جنگ تجاری امریکا و چین، اصلاح بازار سرمایه منطقی بود. ضمن اینکه فشار فروش باهدف ذخیره سود سهامداران و فروش‌های هیجانی آماتورها هم بر روند اصلاحی بازار اثرگذار بود.
 
وی افزود: به‌هرحال برخی سهامداران اعم از حقیقی و حقوقی، بر اساس سیگنال‌های خاصی اقدام به خرید سهم کرده‌اند و منطقی است که اینک باهدف ذخیره سود، فروش‌هایی انجام دهند. این‌گونه خریدوفروش‌ها جزو ذات بازار بوده و مورد نگران‌کننده‌ای محسوب نمی‌شود. علاوه بر این، نگرانی‌ها بابت جنگ تجاری بین امریکا و چین، رنگ‌باخته و احتمالاً به‌زودی این دو کشور به توافق خواهند رسید. بنابراین پیش‌بینی می‌شود روند قیمت جهانی کامودیتی ها نزولی نخواهد بود. با توجه به اقدامات اوپک، به نظر می‌رسد قیمت جهانی نفت هم ریزش چندانی نخواهد داشت.
 
این فعال بازار سرمایه در رابطه با تأثیر کاهش نرخ ارز بر روند بازار اظهار داشت: مهم‌ترین عامل اثرگذار بر بازار سرمایه ما، نرخ ارز است. بازارهای مالی و کالایی معمولاً به افزایش نرخ ارز به‌سرعت واکنش نشان می‌دهند؛ ولی با افت نرخ ارز، قیمت‌ها به همان سرعت که افزایش داشته، کاهش پیدا نمی‌کند. نگرانی چندانی بابت افت سودآوری شرکت‌ها به دلیل کاهش نرخ ارز وجود ندارد. مهم‌ترین چالش بازار سرمایه، کاهش احتمالی صادرات به دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم است که باید در تحلیل‌ها مدنظر قرار گیرد.
 
رحیم لو در معرفی مناسب‌ترین گزینه سرمایه‌گذاری در شرایط فعلی گفت: جهت سرمایه‌گذاری، سهم شرکت‌هایی که در تأمین مواد اولیه و فروش محصولات خود، به بازارهای داخلی وابستگی بیشتری دارند از شرکت‌هایی که برای تأمین مواد اولیه خود یا جهت فروش محصولات خود به بازارهای خارجی وابسته‌اند، مناسب‌تر خواهد بود. 
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: صنایعی که محصولات خود را به کشورهای همسایه و به‌صورت ریالی مثل عراق و افغانستان صادر می‌کنند، مانند صنعت سیمان، با ریسک کمتری مواجه هستند. ضمن اینکه بخش خدمات از تحریم‌ها تأثیر کمتری پذیرفته و سهم گروه‌های حوزه IT و حمل‌ونقل گزینه‌های جذابی برای سرمایه‌گذاری خواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.