تلفن همراه

گوشی

December 11, 2018
16:38 سه شنبه، 20ام آذرماه 1397
کد خبر: 96241

۷۲۰ هزار گوشی تلفن همراه در انتظار ورود به بازار

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: توزیع قبوض خدماتی هزینه زیادی را متحمل می‌کند که این هزینه از بیت‌المال مصرف می‌شود.
 
محمدجواد آذری جهرمی عصر امروز در سمینار هفته دیجیتال گفت: در حال حاضر ۳۵ میلیون قبض برق، ۳۵ میلیون قبض آب و ۲۰ میلیون قبض گاز توزیع می‌شود که با هوشمندسازی کنتورها می‌توان از این هزینه اضافی صرفه‌جویی کرد.
 
وی افزود: این در حالی است که درآمد وزارت ارتباطات از اول سال تا آذرماه حدود ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.
 
این عضو دولت تدبیر و امید با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های مناسبی با وزارت نیرو برای هوشمندسازی انجام شده است و وزیر نیرو از این اقدام استقبال می‌کند، اظهار داشت: صنعت IOT یکی از صنایع اصلی در آینده است و اگر ما به این موضوع بپردازیم می‌توانیم جایگاه خود را در جهان حفظ کنیم. در غیر این صورت، در این موضوع نیز مثل بسیاری دیگر از موضوع‌ها متضرر می‌شویم.
 
جهرمی با بیان اینکه هوشمندسازی در بسیاری از بخش‌ها در حال بررسی است، تصریح کرد: با شهرداری نیز تفاهم‌نامه‌هایی به امضا رسیده است اما با رفتن نجفی، تفاهم‌نامه‌ها به حالت تعلیق درآمده است که امیدواریم با شهردار جدید به نتیجه خوبی در این زمینه برسیم.
 
وی با تاکید بر اینکه در زمینه هوشمندسازی باید ابتدا از خودمان شروع کنیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر اپراتورها خدمات مناسبی را در این زمینه عرضه نکرده‌اند. برای توسعه این خدمات نیاز به سرمایه‌گذاری در حوزه فرکانس داریم و اگر بخواهیم روی فرکانس ۹۰۰ سرمایه‌گذاری کنیم، متضرر می‌شویم. 
 
وزیر ارتباطات ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز هوشمندسازی در مرحله بررسی است و با این کار می‌توان ۳۵ درصد در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد.
 
جهرمی با بیان اینکه در حوزه بانکداری نیز هوشمندسازی می‌تواند خدمات زیادی را انجام دهد، ابراز داشت: ما با حضور وین‌تک‌ها می‌توانیم به دستاوردهای مناسبی برسیم. وزارت ارتباطات در بخش هوشمندسازی وظیفه توسعه زیرساخت‌ها را دارد و حالا زیرساخت‌ها آماده میزبانی از هوشمندسازی نهادها و سازمان‌ها است و تنها باید این نهادها و ارگان‌ها از این هوشمندسازی استقبال کنند.
 
وی با بیان اینکه ما پیگیر هدف ایران دیجیتال هستیم، عنوان کرد: مثل همه جای دنیا برای رسیدن به این هدف موانعی وجود دارد که تلاش می‌کنیم تا آنها را برطرف کنیم. 
 
وزیر ارتباطات با بیان سهم کم اپراتورها در تحول دیجیتال یادآور شد: ما در حوزه پیامک‌های ارزش افزوده به طور جدی در حال بررسی هستیم و به زودی به این مشکل رسیدگی خواهد شد. 
 
جهرمی با اشاره به مشکلات شرکت مخابرات ایران بیان کرد: نرخ ارز باعث شده تا مخابرات با بحران نقدینگی مواجه شود و بر اساس آمارها مطالبات انباشته این شرکت بسیار زیاد است و مشکلاتی را به وجود آورده است. 
 
وی افزود: مخابرات ایران حدود ۳۰ میلیون مشتری تلفن ثابت دارد که حدود ۳۶۰ میلیارد تومان تنها برای توزیع قبوض هزینه می‌کنند که با استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک می‌توان از این هزینه صرفه‌جویی کرد و بر روی خدمات دیگر هزینه کرد.
 
این عضو دولت تدبیر و امید با انتقاد از توزیع بیش از حد کارت‌های هوشمند گفت: متاسفانه امروز کارت‌های بانکی و بسیاری از کارت‌های دیگر هوشمندسازی شده‌اند که هر کدام با یک کارت در دست مردم قرار گرفته است و بیشتر این کارت‌ها مصرف چندانی ندارد و تنها از بیت‌المال برای تولید و صدور آن هزینه می‌شود که باید جلوی آن گرفته شود. 
 
جهرمی با بیان اینکه وزارت ارتباطات وظیفه کنترل بازار تلفن همراه را برعهده ندارد، اظهار داشت: ما به واسطه مقابله با قاچاق گوشی مسئولیت کارگروه را برعهده داریم و برای ترخیص گوشی‌‌‌های همراه باید نهادهای مرتبط با یکدیگر همکاری کنند. 
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰ هزار گوشی توقیف شده و شصت هزار عدد نیز در گمرک است، تصریح کرد: آن شرکت‌‌هایی که پرونده‌‌‌شان در ارتباط با ۱۲۰ هزار گوشی در دادگستری است، در واردات ۶۰۰ گوشی توقیف شده در گمرک نقش داشته‌‌‌اند و به همین دلیل هنوز ترخیص آنها در حال بررسی است. 
 
وزیر ارتباطات اضافه کرد: کارگروهی که از نمایندگان دادستانی کل کشور و وزارت صمت تشکیل شده است، به زودی گزارشات آن را ارایه می‌‌کند.
 
جهرمی با بیان اینکه گوشی‌‌های توقیفی نیاز یک ماه بازار را برطرف خواهند کرد، خاطرنشان کرد: تعداد واردکنندگان در حال حاضر محدود است و قرار شده تا وزارت صمت با فراخوان به واردکنندگان جدید مجوز دهد. وضع امروز بازار وضع مناسبی نیست و در تلاشیم تا مشکلات به وجود آمده را برطرف کنیم.
 
وی با بیان اینکه ایران دیجیتال به چهار بخش نرم‌‌افزار، تجارت، سخت‌‌افزار و خدمات تقسیم می‌‌شود، ابراز داشت: در بحث سخت‌‌افزار تولیدات داخلی خود را داریم به عنوان مثال در حوزه فیبر نوری و تجهیزات ارتباط تقریبا خود کفا شده‌‌ایم و در حوزه‌‌های دیگر به میزان قابل توجهی رشد کرده‌‌ایم.
 
وی افزود: ایران دیجیتال یک مفهوم و پروژه است که هر روز به تحقق آن نزدیک می‌‌شویم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.