اپلیکیشن

تلفن همراه

December 15, 2018
17:16 شنبه، 24ام آذرماه 1397
کد خبر: 96340

تشخیص باروری زنان با برنامه گوشی هوشمند دانشمند ایرانی

دکتر هادی شفیعی، دانشمند ایرانی دانشگاه هاروارد موفق به توسعه یک فناوری مبتنی بر گوشی‌های هوشمند شده است که می‌تواند با آزمایش بزاق کاربران خانم، میزان باروری آنها را در خانه و با روشی ارزان و ساده تعیین کند.
 
به گزارش گیزمگ، به طور معمول، اگر زنان بخواهند بدانند که آیا در حال تخمک‌گذاری هستند یا نه، باید آزمایش ادرار یا یک بررسی درجه حرارت بدن را انجام دهند. اما دانشمندان بریگام و بیمارستان زنان وابسته به دانشگاه هاروارد به سرپرستی دکتر هادی شفیعی در حال توسعه روشی هستند که به اعتقاد آنها ممکن است یک جایگزین بهتر به شکل یک آزمایش بزاق مبتنی بر گوشی هوشمند باشد.
 
طبق گفته محققان، هزینه کیت‌های آزمایش خانگی یک‌بار مصرف می‌تواند در طول زمان زیاد شود، به علاوه ممکن است تفسیر نتایج برای کاربران دشوار باشد. در مقابل، سیستم تجربی جدید آنها را می‌توان به طور نامحدود استفاده مجدد کرد و نتایج بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند نمایش داده می‌شود.
 
برای استفاده از این سیستم، خانم‌ها باید نمونه بزاق خود را روی یک صفحه شیشه‌ای بریزند و پس از اینکه بزاق خشک شد، سیستم می‌تواند بگوید که کاربر در حال تخمک‌گذاری است یا خیر. اما چگونه؟
 
این صفحه شیشه‌ای که با نام اسلاید شناخته می‌شود به یک دستگاه نوری چاپ سه بعدی متصل می‌شود که بر روی دوربین یک گوشی هوشمند قرار گرفته است. سپس یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی، نمونه را تجزیه و تحلیل می‌کند و تعیین می‌کند که آیا تخمک‌گذاری واقعا در حال وقوع است یا نه.
 
 
این برنامه با استفاده از بیش از ۱۵۰۰ تصویر از نمونه‌های بزاق تخمک‌گذاری و غیر تخمک‌گذاری آموزش داده شده است.
 
هنگامی که این سیستم بر روی نمونه‌های بزاق شش زن که قبلا آزمایش ادرار داده بودند، با دقت ۹۹ درصد تخمک‌گذاری را تشخیص داد و در تشخیص زنانی که در حال تخمک‌گذاری نبودند نیز ۱۰۰ درصد دقیق عمل کرد.
 
همانطور که در مورد دیگر انواع آزمایش باروری زنانه صادق است، این تکنولوژی هم در حال حاضر بر روی نمونه‌هایی از زنان با اختلالات استروژن، کیست‌های تخمدان یا افرادی که داروهای باروری مصرف می‌کنند، کار نمی‌کند.
 
قبل از اینکه این سیستم به صورت تجاری عرضه شود، آزمایش‌های زیادی روی جمعیت‌های بزرگتر لازم است.
 
دکتر هادی شفیعی، سرپرست این پروژه می‌گوید: هنگامی که ما سال گذشته یک فناوری در زمینه تجزیه اسپرم برای تشخیص ناباروری مردان معرفی کردیم، افرادی که در مورد کار ما خوانده بودند، گفتند که آیا می‌توانیم یک سیستم مبتنی بر گوشی هوشمند برای تست تخمک‌گذاری در خانه ایجاد کنیم. اکنون کار جدید ما نشان می‌دهد که این آزمایش تخمک‌گذاری، دقیق، خودکار و کم‌هزینه است.
 
یک مقاله در مورد این تحقیق اخیرا در مجله Lab on a Chip منتشر شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.