تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 16, 2018
15:48 یکشنبه، 25ام آذرماه 1397
کد خبر: 96390

مشارکت امارات و عربستان برای راه‌اندازی ارز دیجیتال بین‌کشوری

طبق اخبار تایید شده، امارات متحده عربی (UAE) و عربستان سعودی بر روی ایجاد ارز دیجیتال برون‌مرزی همکاری خواهند کرد.
 
زمان دقیق انتشار این ارز دیجیتال، هنوز مشخص نشده اما تنها موضوعی که فعلاً مشخص‌شده این است که این ارز دیجیتال برای استفاده مصرف‌کنندگان نبوده و صرفاً برای بانک‌ها کاربرد خواهد داشت.
 
به گزارش خبرگزاری عربی گلف نیوز، بانک مرکزی امارات متحده عربی و همتای سعودی آن (صندوق ارزی عربستان سعودی) به‌طور مشترک، یک ارز دیجیتال فرا مرزی عرضه خواهند کرد که در مبادلات بین این دو کشور از آن استفاده خواهد شد.
 
پیش از این نیز در سال ۲۰۱۷، گزارشی مبنی بر همکاری مقامات پولی هر دو کشور منتشر شده بود.
 
در آن زمان مبارک رشید المنصوری، رییس بانک مرکزی امارات متحده عربی، به‌صورت عمومی اعلام کرده بود که مؤسسات این کشور، در حال بررسی و مطالعه فناوری موردنیاز برای راه‌اندازی دارایی دیجیتال هستند. با این وجود، المنصوری در خصوص موارد استفاده این ارز پس از تکمیل مراحل ساخت آن محتاطانه عمل کرده و در آن زمان اعلام کرده بود که این ارز دیجیتال توسط مقامات پولی مرکزی این دو کشور مورداستفاده قرار خواهد گرفت و برای مصرف‌کنندگان خرد، در دسترس نخواهد بود.
 
بر اساس گزارش‌های گلف نیوز، المنصوری در خلال نشست سران بانکی به حضار اطلاع داد که مقامات پولی هر دو کشور هنوز مطالعات را به‌پایان نرسانده‌اند زیرا چارچوبی برای زمان اتمام مطالعات از سوی مقامات دو کشور تعیین نشده و مشخص نیست که چه کسانی در هر یک از این کشورها، مسئول مشارکت در اجرای امور خواهند بود.
 
بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال ملی یا بانک مرکزی (CBDC) چیست؟/ مروری بر وضعیت ارزهای دیجیتال ملی در جهان
 
وی در این باره اشاره داشت: این احتمالاً اولین باری است که شاهد همکاری مقامات پولی دو کشور مجزا در این موضوع هستیم و امیدواریم که این دستاورد، باعث گسترش همکاری مشابه در منطقه باشد.
 
او همچنین تأیید کرد این ارز دیجیتال که به‌زودی عرضه خواهد شد، برای مصرف‌کنندگان در دسترس قرار نخواهد گرفت و مؤکداً به‌عنوان وسیله‌ای برای تبادلات بین‌بانکی، به کار خواهد رفت.
 
امارات متحده عربی به‌صورت گسترده‌ای در حال آماده شدن برای استفاده از بلاک چین و ارزهای دیجیتال است. طبق گزارش‌های منتشرشده در ماه اکتبر، امارات به دنبال پذیرش عرضه اولیه سکه (ICO) به‌منظور جذب سرمایه برای شرکت‌های اماراتی بوده و متعهد شده است که پیش از اتمام نیمه اول سال ۲۰۱۹، چارچوب قانونی مخصوص به این حوزه را مشخص سازد.
 
همچنین در این گزارش، نقل‌قولی از عمر سیف الزعبی، ریاست تنظیم قوانین بازار اوراق بهادار امارات متحده عربی ذکر شده است که اعلام کرده بود:
 
هیئت‌مدیره نهاد اوراق بهادار و کالاهای اقتصادی (ESCA) پذیرفته است که ICO ها را جزو اوراق بهادار طبقه‌بندی کند. مطابق برنامه تهیه‌شده توسط ما، قوانین مربوط به این حوزه تا اتمام نیمه اول سال ۲۰۱۹ منتشر خواهند شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.