بانکداری و پرداخت الکترونیک

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 16, 2018
15:56 یکشنبه، 25ام آذرماه 1397
کد خبر: 96393

«بلاک چین» رمز موفقیت قاره آفریقا

قاره آفریقا یکی از محبوب ترین سرزمین‌ها برای توسعه سیستم‌های رمزنگاری شده مبتنی بر فناوری بلاک چین به شمار می‌رود. بسیاری از محققان امیدوارند فناوری بلاک چین در آینده‌ای نزدیک راه‌حلی مناسب برای کمک‌رسانی به کشورهای آفریقایی ارائه کرده و فساد موجود در دستگا‌های دولتی را برای همیشه حل و فصل کند.
امروزه فناوری بلاک چین به‌دلیل «غیرمتمرکز بودن» و شفاف بودن» جایگاه ویژه‌ای را در میان دولت و ملت‌ها به‌دست آورده است. در همین راستا بسیاری از کشورها از بلاک چین به‌عنوان یک فناوری انقلابی و باشکوه یاد می‌کنند که توانایی حل بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را دارد. همین امر نیز انگیزه لازم برای توسعه مشارکت دولت‌ها با شرکت‌های فناورانه در حوزه صنعت را فراهم کرده است. شرکت‌هایی که برای کسب سود بیشتر در تلاش هستند تا محیط‌های بالقوه برای توسعه این فناوری را شناسایی کرده و حضور فعال خود در سرزمین‌های دیگر را به نام خود ثبت کنند.
 
تحرک اقتصادی بلاک چین در قاره سیاه
 قاره آفریقا در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین سرزمین‌ها برای توسعه فناوری بلاک چین به شمار می‌رود. بسیاری از شرکت‌های صنعتی متخصص در حوزه رمزنگاری در تلاش هستند تا راه به بازار قاره سیاه پیدا کرده و سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و بلاک چین را در میان کشورهای این قاره توسعه دهند. در همین راستا شاهد بودیم که تنها چند هفته پس از راه‌اندازی سیستم بلاک چین Binance، یک پلتفرم رمزنگاری شده بریتانیایی (لوونو) از افتتاح دفتر منطقه‌ای خود در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی خبر داد. حتماً برای شما نیز این سؤال مطرح شده است که چرا قاره آفریقا یکی از محبوب ترین سرزمین‌ها برای توسعه سیستم‌های رمزنگاری شده به شمار می‌رود؟ به بیانی دیگر چه عواملی راه ورود سیستم‌های بلاک چین را به قاره سیاه هموار کرده است. در پاسخ به این سؤال باید چند مؤلفه اساسی را مورد بررسی قرار دهیم.
 
زیر ساخت‌های ناکافی
قاره آفریقا به علت فقدان زیرساخت‌های کافی در بخش‌های مختلف اقتصادی، چالش‌های بسیاری را در طول تاریخ تجربه کرده است. به‌عنوان مثال، تنها 43 درصد از جمعیت کشورهای جنوبی دارای حساب‌های بانکی هستند، این در حالی است که میانگین استاندارد جهانی 63 درصد تعیین شده است. از سویی دیگر آفریقا به‌عنوان قاره‌ای بزرگ از 55 کشور تشکیل یافته است که هر یک از آنها دارای بازارهای مجزا از یکدیگر هستند. در نتیجه تجارت داخلی در قاره سیاه محدود بوده و همین امر نیز زیر ساخت‌های مالی و اقتصادی آنها را تحت فشار قرار داده است. در همین راستا فناوری بلاک چین به‌دلیل وجود مؤلفه غیر متمرکز بودن، می‌تواند راهگشای تجارت مفید و توسعه پرداخت‌های مرزی در میان کشورهای قاره سیاه باشد. در این میان نیز شرکت‌های فناورانه با توسعه و افزایش درآمد خود، با بهره‌گیری از سیستم‌های رمزنگاری شده قادر به افزایش توسعه اقتصادی در میان جمعیت فقیر این قاره خواهند بود. گفتنی است در حال حاضر خدمات عمومی عرضه شده توسط دولت‌های آفریقایی به‌دلیل وجود بوروکراسی، هزینه‌های بالا و شیوه‌های متعدد فساد در حداقل‌ترین وضعیت استاندارد قرار دارد. در همین راستا بسیاری از شرکت‌های صنعتی به فکر توسعه سیستم‌های رمزنگاری شده در کشورهای آفریقایی افتاده و فقر موجود را فرصت مناسبی برای حضور پررنگ خود در قاره سیاه تلقی کرده‌اند و برای تحقق چنین توسعه پایداری، حکومت‌ها و رهبران این سرزمین باید تمرکز اصلی خود را بر افزایش سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و بلاک چین قرار داده و از فناوری موجود برای ارائه تجزیه‌ وتحلیل، قیمت‌گذاری، فروش و حسابرسی‌های خود استفاده کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.