جایگزین داخلی اینستاگرام در راه است
دبیر شورای عالی فضای مجازی از درخواست مذاکره با شبکه اجتماعی اینستاگرام برای حفاظت از اطلاعات کاربران ایرانی خبر داد و گفت: توییتر برای فعالیت در ایران باید دیتای کاربران را داخل ذخیره کند.
ابوالحسن فیروزآبادی در گفتگویی درباره رفع فیلتر توییتر گفت: ما مشکل قانونی داریم که باید آن را حل کنیم. من از کسانی که در توئیتر هستند دفاع نمی کنم. اما اینکه بگوییم مطلقا توئیتر خوب یا بد است شاید درست نباشد.
وی با بیان اینکه به نظر می آید که پلتفرم های رسانه ای، پیام رسانی و ارتباطی نقش شان روزبه روز افزایش پیدا می کند ادامه داد: بحثی که وجود دارد این است که آیا در این حوزه می توانیم روی پلتفرم های لرزان صحبت کنیم؟ اینکه بیاییم و تمام ارتباطات و کارهای رسانه ای و بانکی و بهداشت و درمان مان را در یک پلتفرم لرزان که دست خارجی هاست و می تواند در آن بازیگری انجام بدهد، قرار بدهیم؟ پلتفرم توییتر از بدترین نوع پلتفرم های لرزان است.
فیروزآبادی گفت: ۳۵۰میلیون نفر در آن عضو هستند، سالی ۷۰ میلیون را فیک تشخیص می دهد و خودش می گوید این تمام فیک ها نیست. در نتیجه می توان تخمین زد که ۱۰۰میلیون فیک وجود دارند. این سکو طوری طراحی شده که شما نه تنها اکانت فیک داری که قابلیت روباتیک و بات نیز در این پلتفرم بسیار بالاست. ما دیدیم که بازی های زیادی در انتخابات آمریکا، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و… شده است. یعنی سرنوشت ملت ها توسط اکانت ها و بات های فیک در این پلتفرم انجام می شود. رییس مرکز ملی فضای مجازی درباره نامه ۶ وزیر و دو نماینده مجلس برای رفع فیلتر توئیتر گفت: من موافق وزرایی که نامه امضا کرده اند تا توئیتر باز شود نیستم. چون من توییتر را سکوی لرزانی می دانم. ولی مخالف نیستم که برای خارجی هایی که در آن فضا هستند، از آن استفاده شود. به هرحال به طور عام ما طرفدار این هستیم که این سکو، ایرانی باشد.
وی با بیان اینکه هدف ما در مرکز ملی فضای مجازی این است که حداقل تا ۵۰ درصد ترافیک کشور در حوزه پیام رسان مربوط به پیام رسان خارجی باشد، درباره ادامه فعالیت شبکه های خارجی در کشور گفت: آنها باید تعهد بدهند که بات ها و اکانت های فیک شان را مدیریت کنند و اطلاعات شهروندان ما که دارایی های ملی ما هستند را، مراقبت کنند. دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره اینستاگرام نیز گفت: ما از اینستاگرام خواسته ایم که با آنها صحبت داشته باشیم اما هنوز صحبتی صورت نگرفته است. البته ما دنبال این هستیم که جایگزینی برای این شبکه داشته باشیم و جایگزین مشابه داخلی شکل گرفته است.