اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 6, 2019
19:08 یکشنبه، 16ام دیماه 1397
کد خبر: 96964

مجلس به دنبال تصویب طرحی برای صیانت از کودکان در فضای مجازی

کمیته فضای مجازی مجلس یک ماه به مرکز پژوهش‌ها فرصت داد تا طرح صیانت از کودکان در فضای مجازی را تدوین و به این کمیته ارجاع دهد.
 
نصرالله پژمانفر، رییس کمیته فضای مجازی مجلس، در توضیح این طرح جدید گفت: «کمیته فضای مجازی در مورد صیانت از کودکان در فضای مجازی بررسی‌های بسیاری انجام داده و حالا به این نتیجه رسیدیم با ارائه یک فرصت یک ماه و نیم به مرکز پژوهش‌ها، آنها طرح اولیه این موضوع را تهیه کنند.»
 
او ادامه داد:«با توجه به اینکه دستگاه‌های گوناگونی مانند آموزش و پرورش، مرکز ملی فضای مجازی و نهادهای دولتی و غیردولتی بسیاری در رابطه با قانونمند کردن فضای مجازی فعالیت‌هایی انجام داده‌اند، بنابراین مرکز پژوهش‌های مجلس نیز باید نظرات و ایده‌های دستگاه‌های ذیربط در حوزه اینترنت و کودکان را بشنوند، به جمع بندی برسند و سپس طرح اولیه این موضوع را تهیه کنند.»
 
پژمانفر با اشاره به کوتاهی در قانونمند کردن فضای مجازی برای کودکان اعلام کرد: « در فضای مجازی فرصت‌های فوق‌العاده ای را می‌توان برای کودکان مهیا کرد تا آنها از خدمات آموزشی، تربیتی و فرهنگی این فضا بهره ببرند. اما در حال‌حاضر به دلیل  کوتاهی مسئولان از مجلس تا دولت در ساماندهی این فضا، والدین نسبت به استفاده کودکان خود از فضای مجازی نگرانی دارند و فضای مجازی را یک تهدید برای کودکان خود می دانند.»
 
رییس کمیته فضای مجازی بر این باور است که اگر حاکمیت نقش خود را در صیانت از کودکان در فضای مجازی به درستی ایفا کند، هم نگرانی والدین برطرف می‌شود و هم کودکان خدمات متنوعی دریافت می کنند.
 
براساس اطلاعات اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات  ۱۳ درصد از کاربران اینترنت را کودکان تشکیل می‌دهند. آبان ماه سال گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی کودک و نوجوان» با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به تصویب رساند. در این سند وزارت ارتباطات به عنوان فراهم کننده زیرساخت‌های ارتباطی معرفی و برای هر یک از نهادهای دولتی از جمله وزارت ارشاد و آموزش و پرورش در راستای صیانت از کودکان در فضای مجازی نیز وظایفی در نظر گرفته شد.
 
همچنین در همین زمینه نیز سال گذشته برنامه ملی صیانت و حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در کارگروهی با همین نام در مرکز ملی فضای مجازی، تدوین شد. در آن زمان امیر خوراکیان، معاون محتوای مرکز ملی فضای مجازی کشور با تاکید بر اهمیت فضای مجازی و تاثیرات آن در زندگی کودکان و نوجوانان ایرانی دارند، از تمام دستگاه های مربوطه خواست تا نظرات تفصیلی خود را پیرامون پیش نویس سند راهبری صیانت از کودکان ونوجوانان در فضای مجازی به این مرکز ارائه کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.