اپلیکیشن

تلفن همراه

January 8, 2019
17:26 سه شنبه، 18ام دیماه 1397
کد خبر: 96987

نقشه‌خوان ایرانی به نمونه خارجی رسید

وزیر ارتباطات با اشاره به آخرین وضعیت پروژه های آنتی ویروس، موتور ترجمه و نقشه خوان و مکان یاب بومی گفت: تعداد دانلود نقشه خوان بومی در داخل کشور به نمونه خارجی رسیده است.
 
محمدجواد آذری جهرمی در جلسه هیات امنای پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در سال های اخیر پیشرفت های خوبی در حوزه های مختلف تحقیقاتی این بخش حاصل شده است، گفت: چند محصول، ثمره کارهای علمی پژوهشگاه ICT است که هم اکنون به موفقیت نسبی رسیده اند.
 
وی با بیان اینکه آنتی ویروس بومی «پادویش» وارد بازار شده و تاکنون یک میلیون نصب داشته و این موضوع سبب رقابت با سایر آنتی ویروس های خارجی شده است، ادامه داد: به طوریکه ۷۰۰ هزار نسخه از این آنتی ویروس روی کامپیوتر و ۳۰۰ هزار نسخه نیز روی گوشی تلفن همراه نصب شده است و تعداد نصب آن روی گوشی ها با توجه به بازار ضعیف آنتی ویروس موبایل، قابل توجه است.
 
آذری جهرمی پروژه موتورترجمه «ترگمان» را از دیگر پروژه های بومی سازی عنوان کرد و گفت: دقت ترجمه فارسی به انگلیسی و بر عکس، این پروژه نسبت به گوگل قابل توجه است که رشد ۱۶ برابری نسبت به ابتدای سال را نشان می دهد.
 
وی با اشاره به افزایش تعداد زبان های مورد ترجمه در این پروژه بومی افزود: «ترگمان» با روس ها، ژاپنی ها و گروه های عرب زبان به توافق رسیده و اکنون نیز ۸ زبان را به فارسی و برعکس ترجمه می کند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه موتور ترجمه بومی تلاش می کند تا با زبانهای دیگر ارتباط برقرار کند، ادامه داد: این پروژه بومی به سراغ استارتاپها در کشورهای دیگر رفته  و یک حرکت نرم اما پرشتاب را آغاز کرده‌ و این موضوع جزء کارهای خوب در مرکز تحقیقات مخابرات محسوب می شود.
 
آذری جهرمی با اشاره به اینکه پروژه نقشه خوان داخلی در کشور اجرا شده است، نیز گفت: این نرم افزار بومی دو میلیون دانلود دارد در حالی که «ویز» به عنوان یک نرم افزار خارجی نیز همین اندازه دانلود شده و این موضوع نشان دهنده جذب اعتماد مردم به نرم افزار داخلی است.
 
وی بر لزوم کاربردی شدن پژوهش های مرکز تحقیقات مخابرات تاکید کرد و افزود: در یک سال گذشته تلاش شده تا پژوهش های مرکز تحقیقات، کاربردی و در بخش صنعت قابل اجرا باشد. باید نتیجه هزینه های دولت در بخش تحقیقات، آزادانه در اختیار کسب وکارها قرار گیرد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: داده های تحقیقات باید در اختیار عموم قرار گیرد و مرکز تحقیقات با برگزاری کارگاه های آموزشی می تواند استارت‌آپ‌ها را تشویق به سرمایه گذاری کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.