اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 8, 2019
19:03 سه شنبه، 18ام دیماه 1397
کد خبر: 97006

اروپایی‌ها در پرتاب ماهواره «مصباح» خلف وعده کردند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به خُلف وعده همکاری‌ بین‌المللی (از جمله ایتالیا) در پرتاب ماهواره «مصباح» گفت: نباید معطل پرتاب ماهواره‌هایمان از طریق دیگر کشورها باشیم به‌همین دلیل دو ماهواره «پیام» و «دوستی» که برای استفاده صلح‌آمیز ساخته شده است با ماهواره بر «سفیر» تست شده و با ماهواره بر «سیمرغ» در صورت صلاحدید وزارت دفاع به هوا پرتاب خواهد شد.
 
پرتاب دو ماهواره با پرتابگر«سفیر»
محمد جواد آذری جهرمی روز گذشته در مراسم بازدید خبرنگاران از دستاوردهای فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به خُلف وعده همکاری‌های بین‌المللی در عرصه فضایی گفت: با وجود اینکه ماهواره‌هایی مانند «مصباح»، «پیام» و «دوستی»، اهدافی برای ارتقای زندگی بشر و استفاده کاملاً صلح‌آمیز دارند، اما شواهد نشان می‌دهد که همکاری‌های بین‌المللی خوبی در حوزه فضایی با ایران صورت نگرفته است. وی با بیان اینکه ما یک ماهواره مشترک به‌ نام «مصباح» با کشورهای خارجی تولید کردیم اما سال‌ها منتظر پرتاب آن هستیم، افزود: این ماهواره هم‌اکنون در کشوری نگهداری می‌شود که با وجود اینکه استفاده کاملاً صلح‌آمیز و کاربردهای مخابراتی برای آن دیده شده است، هیچ همکاری بین‌المللی برای پرتاب آن انجام نمی‌گیرد. وی در مورد زمان تقریبی پرتاب ماهواره‌های «پیام» و «دوستی» گفت: ما مسئول توسعه صنعت فضایی هستیم و برای قرار دادن این ماهواره‌ها در مدار، وزارت دفاع باید پاسخگو باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اگر قرار باشد این دو ماهواره با پرتابگر داخلی در مدار قرار گیرد، ماهواره دوستی در ارتفاع ۲۵۰کیلومتری زمین با ماهواره‌بر سفیر امتحان خواهد شد که این پرتابگر در دهه ۸۰ آزمایش شده است. همچنین اگر صلاح مسئولان دفاعی به پرتاب ماهواره «پیام» با پرتابگر بومی باشند، پرتابگر «سیمرغ» در نظر گرفته شده که قبلاً نیز تست شده و جزو دستاوردهای قدیمی کشور است.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه در سال ۸۷ قرار بود ماهواره‌ای با دقت هزار متر و با مشارکت برخی کشورها در زمینه فناوری سنجش از دور ساخته شود اما کشورها در این زمینه با ایران همکاری نکردند، گفت: بر این اساس ما خودمان دست به کار شدیم و با توسعه دانش فضایی توسط پژوهشگران فضایی کشور موفق شدیم ماهواره‌ای با ۲۵ برابر دقت اولیه تعریف کنیم و آن را به مرحله عملیاتی برسانیم. وی با اشاره به اینکه مذاکراتی با کشور آذربایجان برای ساخت ماهواره مشترک صورت گرفته است، گفت: دنبال همکاری مشترک بین‌المللی در حوزه فضایی هستیم و در این زمینه پیشنهاد ما برای ساخت ماهواره مشترک با کشور آذربایجان مورد استقبال قرار گرفت.
 
پایان پروژه ماهواره پیام امیرکبیر
وزیر ارتباطات با اشاره به آزمایش‌های موفقیت‌آمیز ماهواره پیام امیرکبیر در پژوهشگاه فضایی ایران گفت: این ماهواره شاخص‌های کیفی مورد نیاز را با موفقیت طی کرد و تمام موارد آن صورتجلسه شد. به عبارتی این ماهواره سنجشی هم‌اکنون تحویل سازمان فضایی شده و قرارداد آن به اتمام رسیده است. وی با اشاره به اینکه ماهواره سنجشی پیام می‌تواند در بهبود مدیریت و راندمان در حوزه کشاورزی، مدیریت منابع آب، پایش زمین و سایر موضوعات مربوط به منابع انرژی در کشور مورد استفاده قرار گیرد، افزود: کسب و کارهای فضاپایه می‌تواند با استفاده از اطلاعات آزادی که از طریق ماهواره‌های سنجشی در اختیارشان قرار می‌گیرد، استارتاپ‌هایی را در حوزه آب، کشاورزی و سایر موضوعات راه‌اندازی کند.
جهرمی با تأکید بر اینکه پیشرفت صنعت فضایی موجب افزایش بهره‌وری و هزینه کرد در فضا برای ما سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، افزود: توسعه کسب و کارهای فضاپایه از دیگر عرصه‌های مهمی است که دولت دوازدهم بر آن تأکید دارد از آنجایی که هم نیاز آن در بازار احساس می‌شود و هم دراین زمینه تولید‌کننده وجود دارد به‌همین دلیل با تهیه زیرساخت‌ها، با ایجاد دسترسی آزاد به اطلاعات (که از طریق سایت سازمان فضایی ممکن شده است)، ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ارائه بخشی از منابع مالی وجوه اداره شده به‌دنبال توسعه کسب و کارهای فضا پایه است که البته تاکنون 100 استارتاپ در حوزه کشاورزی فعال شده‌اند که بیشتر آنها بر پایه اطلاعات فضاپایه در کشور شکل گرفته است.
 
حذف قبوض کاغذی
جهرمی همچنین درباره حذف قبوض نیز گفت: حذف قبوض آب، برق و گاز با سازمان‌های مربوطه آن در حال پیگیری است و فعلاً حذف قبوض را با همکاری اپراتور اول آغاز کرده‌ایم. البته کسانی که خواهان قبض باشند این امکان برای آنها نیز فراهم می‌شود. البته در زمینه حذف قبوض آب، برق و گاز به‌دلیل حل نشدن بحث مالکیت‌ها و نقل و انتقال با مشکل مواجه شده است که بعد از برطرف کردن آن این اتفاق عملیاتی خواهد شد.
وزیر ارتباطات در عین حال از امضای اولین تفاهم فضاپایه در راستای حفاظت از منابع طبیعی، محیط زیست با سازمان محیط زیست و استانداری گلستان خبر داد و گفت: بزودی و در سفر رئیس جمهوری به استان گلستان این تفاهمنامه منعقد شده و موضوع حفاظت از پارک ملی گلستان با استفاده از داده‌های فضایی و فناوری اینترنت اشیا در دستور کار قرار می‌گیرد. به‌گفته وی، با امضای این تفاهمنامه، داده‌های فضایی می‌تواند میزان آتش‌سوزی جنگل ملی گلستان را کنترل کرده و در راستای بهبود حفاظت محیط‌زیست در این مکان ملی اقدام کند. وی همچنین در مورد پیگیری سازمان صدا و سیما برای خرید ماهواره ملی برای پخش تصاویر تلویزیونی گفت: این موضوع را از طریق شورای عالی فضایی پیگیری می‌کنیم چرا که معتقدیم اقتصاد صدا و سیما باید در حوزه محتوا هزینه شود اما هم‌اکنون این سازمان پیگیر داشتن ماهواره خود در فضا است. سازمان صدا و سیما یک ظرفیت ماهواره‌ای تعیین شده می‌خواهد و راهی که پیش گرفته است این است که خودش به تنهایی این موضوع را پیش ببرد. به همین دلیل ما این موضوع را در شورای عالی فضایی پیگیری خواهیم کرد.
 
رشد ۱۳۴ درصدی فناوری فضایی در کشور
مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران نیز در این مراسم از رشد ۱۳۴درصدی فناوری فضایی کشور خبر داد و گفت: این رشد در 10 سال اخیر رخ داده است و این در حالی است که متوسط رشد این اقتصاد در دنیا ۱۷.۴درصد است.  براری سهم اقتصاد فضایی در GDP (تولید ناخالص داخلی) دنیا را ۴۵صدم درصد اعلام کرد و افزود: این عدد تا ۲۰ سال آینده به ۴ تا ۸ درصد خواهد
رسید.  وی با تأکید بر ضرورت پر رنگ‌تر شدن سهم اقتصاد فضا پایه در کل اقتصاد کشور، ادامه داد: ۷۶ درصد اقتصاد امروز در اختیار بخش خصوصی است؛ چرا که این فناوری بستر مناسبی برای توسعه کشورها فراهم کرده است.
سیدجواد موسوی مشاور رئیس سازمان فضایی ایران نیز با بیان اینکه ماهواره «پارس ۱» آماده پرتاب است، گفت: طراحی و ساخت ماهواره «پارس ۲» در حال برنامه‌ریزی است که در آینده نزدیک در دستور کار قرار می‌گیرد. این ماهواره تا ۱۴۰۴ یا پایان برنامه هفتم توسعه به پایان می‌رسد. موسوی با اشاره به اینکه طراحی و ساخت ماهواره‌ «ناهید۲» نیز در دستور کار است، افزود: ماهواره «ناهید ۱» آماده قرار گرفتن در مدار است اما ماهواره «ناهید ۲» تا دو سال آینده آماده پرتاب شده و در مدار قرار خواهد گرفت.  وی طراحی و ساخت ماهواره‌های زمین آهنگ را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه عنوان کرد و افزود: در این بخش طراحی و ساخت ماهواره‌های ایران ست ۱ و ۲ در دستور کار قرار دارد.
مشاور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران ادامه داد: برای اجرای این طرح‌ها شبکه محوری ایجاد شده و ۲۵۰ طرح در قالب ۱۳ قرارداد با دانشگاه‌ها انجام شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.