اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

January 8, 2019
19:16 سه شنبه، 18ام دیماه 1397
کد خبر: 97012

جریمه ۹۰۰ هزار دلاری رگولاتوری آمریکا برای استارتاپ ماهواره ایSwarm

شرکت Swarm در حال راه‌اندازی شبکه ای از ماهواره های مینیاتوری خود به نام SpaceBEE است که امکان اتصال به شبکه اینترنت اشیاء را در سراسر جهان با کمترین هزینه مهیا می سازد، اعلام کرده است قصد دارد تا پایان سال میلادی ۱۵۰ ماهواره کوچک را در فضا مستقر کند.
 
حال رگولاتور حوزه ارتباطی امریکا FCC، به عنوان اولین هشدار این شرکت را به دلیل سماجت در پرتاب و بهره برداری غیرقانونی و بدون مجوز ۴ ماهواره بسیار کوچک مرتبط با فاز اولیه این پروژه ۱۵۰ ماهواره ای و ایجاد ریسک تداخل فرکانسی، مبلغ ۹۰۰ هزار دلارجریمه کرده است؛ اگرچه جریمه یاد شده در مقایسه با جریمه اصلی ۱۲۰ میلیون دلاری برای پرتاب بدون مجوز ماهواره‌ به فضا ناچیز است.
 
این کمیسیون پیش از این درخواست این شرکت برای صدور مجوز برای انجام عملیات در ارتباط با ماهواره‌های کوچک را رد کرده و صدور اجازه پرتاب را منوط به افزایش ابعاد این ماهواره‌ها دانسته بود.
 
نگرانی کمسیون فدرال ارتباطات آمریکا بدین جهت است که ابعاد بسیار کوچک این ماهواره‌ها وعدم امکان ردیابی آنها ممکن است سبب برخورد با سایر ماهواره ها و تهدید عملیات ماهواره‌های تجاری و دولتی شده و عملا هزاران ماهواره دیگر را که در مدار خود در فضا در حال گردش هستند را به خطر اندازد.
 
ماهواره‌های سوارم در ابعاد کف دست و با وزن تقریبی کمتر از یک کیلوگرم از نوع ماهواره‌های کیوب‌ست با ابعاد ۱/۴U است. (واحد استاندارد اندازه کیوب‌ست‌ها ۱U است که در ابعاد حدودی ۱۰ سانتی‌متری طراحی است). به دلیل ابعاد بیش از حد کوچک این ماهواره‌ها می‌توان تعداد انبوهی از آنها را به طور همزمان به فضا پرتاب کرد.
 
چهار ماهواره این استارت‌آپ در ژانویه ۲۰۱۸ به کمک ماهواره‌بر هندی و در جریان یک پرتاب جمعی ۳۱ ماهواره‌ای، به فضا فرستاده شده و مورد بهره برداری قرار گرفت. شبکه ارتباطی ماهواره‌های مینیاتوری این شرکت مبتنی بر اینترنت اشیاء (IoT) بوده و به نظر می‌رسد پرتاب این چهار ماهواره به فضا با هدف امکان سنجی ارائه خدمات مخابراتی در این زمینه صورت گرفته است اگرچه سوارم پیشتر گفته بودخدمات تجاری خود را حتی قبل از تکمیل شبکه ارائه خواهد کرد. از جمله اهداف این پروژه تقویت شبکه‌های ارتباطی در حوزه‌هایی همچون شبکه حمل و نقل زمینی و دریایی، انرژی و کشاورزی عنوان شده است.
 
لازم به ذکر است استارت‌آپ Swarm Technologies در سال ۲۰۱۶ توسط دو مهندس سابق گوگل و اپل (سارا اسپنگلو و بنجامین لانگمییِر) تاسیس شده و با تامین بودجه از سوی ناسا، نیروی دریایی ایالات‌متحده و بنیاد ملی علوم در حال توسعه این پروژه بوده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.