اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 15, 2019
14:08 سه شنبه، 25ام دیماه 1397
کد خبر: 97193

مرتضی براری جزئیات برقراری ارتباط ماهواره «پیام» با زمین را تشریح کرد

رئیس سازمان فضایی ایران با تشریح جزئیات برقراری ارتباط ماهواره «پیام» با زمین گفت: ماهواره پیام پس از جدا شدن از ماهواره بر با ما ارتباط برقرار کرد.
 
مرتضی براری افزود: این اولین تجربه کشور ما بدین شکل و اندازه بود. هم طراحی و هم ساخت ماهواره کاملا توسط متخصصان داخلی انجام شد. این ماهواره قرار بود سال ۸۷ با همکاری دیگر کشورها و با پرتابگر خارجی پرتاب شود که تا سال ۹۱ امکان پذیر نشد. از همین رو متخصصین ما با غیرت خودشان کار طراحی و ساخت را آغاز کردند و روی پای خود ایستادند.
 
وی افزود: اکنون در مسیر توسعه این فناوری هستیم. با توجه به اینکه حوزه فضا بسیار پیچیده است، ممکن است تجربیات غیر منتظره ای اتفاق بیفتد.
 
رئیس سازمان فضایی همچنین گفت: امروز ماهواره پیام در مرحله اول و دوم با موفقیت فعالیت کرد. در مرحله آخر باید برای رسیدن به مدار، شتاب خاصی به ماهواره منتقل می شد که این شتاب حداقل لازم را نداشت.
 
وی افزود: متخصین تلاش می کنند این مسئله را حل کنند و اکنون تیمی در حال بررسی دلایل این نقص فنی هستند.
 
برابری اظهار داشت: ماهواره پیام پس از جدا شدن از ماهواره بر با ما ارتباط برقرار کرد. یعنی جی پی اس ماهواره فعال شد و موقعیت را برای ایستگاه زمینی ارسال کرد. ما شاهد بودیم ماهواره فعال شده است.
 
وی افزود: همچنین تیم متخصص در حال بررسی هستند که ببینید موقعیت دقیق مکانی ماهواره کجا است. اینکه ماهواره سقوط کرده و یا احیانا در کجا ممکن است سقوط کند در دست بررسی است.
 
رئیس سازمان فضایی همچنین با اشاره به ماهواره دوستی که توسط محققان دانشگاه شریف ساخته شده است و به زودی قرار است پرتاب شود، گفت: دوستی نیز از مدتها پیش تست سازگاری با پرتابگر را آغاز کرده و موفقیت آمیز بوده. تاریخ دقیق پرتاب آن را به زودی اعلام می کنیم. این ماهواره قرار است در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتری زمین قرار گیرد. ماندگاری آن ۴۵ روز است و ماهواره تحقیقاتی است.
 
وی افزود: این ماهواره نیز با پرتابگر کاملا بومی به فضا پرتاب می شود.
 
برابری اضافه کرد: در حال حاضر ماهواره‌های «ظفر» و «ناهید ۲» در حال تکمیل است و ماهواره «ناهید ۱» نیز به پایان رسیده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.