اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 3, 2019
17:29 یکشنبه، 14ام بهمنماه 1397
کد خبر: 97583

ورود اپراتورهای خصوصی به صنعت فضایی کشور

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور امروز میزبان فعالان صنعت فناوری فضای بود تا دهمین سال از روز فناوری فضایی را جشن بگیرند. در این مراسم خبرهای مختلفی مطرح شد که از جمله این خبرها ورود اپراتورهای خصوصی به صنعت فضایی و به ریاست رسیدن ایران در کمیته CUPOUS (کمیته فعال در سازمان ملل در امور استفاده صلح‌‌آمیز از فضا) برای اولین بار بود.
 
مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی کشور در این مراسم از برنامه‌ریزی برای ورود سرمایه بخش خصوصی به این صنعت خبر داد و گفت:‌ «براساس گزارش‌های منتشر شده ۷۶ درصد از صنعت فضا در دنیا توسط بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان توسعه و رشد پیدا می‌کند. بر همین اساس ما فراخوان ساخت ماهواره توسط بخش خصوصی را در دست بررسی داریم تا با این کار امکان ورود سرمایه این بخش به صنعت فضا فراهم شود.»
 
او همچنین در ادامه به صادر شدن پروانه‌های مخصوص برای فعالیت بخش خصوصی در صنعت فضا اشاره کرد و افزود:‌ «برای سرعت بخشیدن و مشخص کردن نحوه ورود بخش خصوصی به صنعت فناوری فضایی در حال تهیه پروانه اپراتوری در این زمینه هستیم که این کار در مراحل تصویب است و به زودی اطلاعات دقیق آن از سمت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام خواهد شد.»
 
همچنین براری به ریاست رسیدن ایران در کمیته CUPOUS را یک موفقیت بزرگ برای صنعت فناوری فضایی کشور عنوان و اعلام کرد که این اتفاق با همکاری وزارت امور خارجه کشور به ثمر رسیده است و نشان از رشد صنعت فناوری فضایی کشور دارد.
 
قراردادهای میلیاردی با دانشگاه‌ها
در ادامه این مراسم هم حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی گزارشی از همکاری این پژوهشگاه با ۱۳ دانشگاه کشور خبر داد و اعلام کرد:‌ «در حال حاضر در دو بخش با دانشگاه‌های کشور در حال تعامل هستیم. اولین بخش مربوط به رفع نیاز دانشی دانشگاه‌هاست که در این زمینه با ۱۳ دانشگاه در کل کشور قراردادی به ارزش ۶ میلیارد تومان امضا کرده‌ایم.» او با اشاره به بخش دوم فعالیت این پژوهشگاه با دانشگاه‌ها افزود:‌« بخش دوم تعامل ما با دانشگاه‌ها در زمینه پروژه ساخت ماهواره و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم در این زمینه است که در این بخش هم قرار داد ۴ میلیارد تومانی با دانشگاه‌های کشور منعقد کرده‌ایم.»
 
صمیمی همچنین در این مراسم خبر از افتتاح آزمایشگاه جدید این پژوهشگاه در هفته جاری خبر داد و تاکید کرد که این آزمایشگاه مجهز راهی برای پاسخگویی به نیاز آزمایشی فضایی کل کشور خواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.