عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران با بیان اینکه مردم باید اظهارنامههای مالیاتی را در کافینتهای دارای مجوز اتحادیه فناوران ثبت کنند، گفت: در فصل اظهارنامه مالیاتی افرادی سودجو با اجاره مکانهایی غیرمجازاقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی میکنند که این امر نه تنها موجب دردسر متقاضیان ثبت اظهارنامه مالیاتی میشود، بلکه درآمدکافینتهای مجاز را نیز کاهش میدهد.
بهزاد مبینی افزود: یکی از راههای کسب درآمد فعالان صنف کافینت ثبت اظهارنامه مالیاتی است. بنابراین در این دو ماه شبانه روز کار میکنند و تمام هم و غم آنها در این مدت ثبت صحیح و دقیق اطلاعات اظهارنامه مالیاتی است. اتحادیه نیز در این راستا موظف است شرایطی را فراهم کند تا دست افراد سودجو به این بازار کوتاه شود.
وی تاکید کرد: معمولا در فصل اظهارنامه مالیاتی برخی افراد سودجو حتی در سوپرمارکتها اقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی میکنند که مردم باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند که برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی به هر مکانی مراجعه نکنند. زیرا معمولا به دلیل اینکه ارقام به صورت غیرکارشناسی ثبت میشود، دچار مشکل خواهند شد و اتحادیه نیز نمیتواند موضوع را پیگیری کند.
وی لیست کافینتهای مجاز در سایت اتحادیه فناوران موجود است، تصریح کرد: کافینتها باید مجوز اتحادیه فناوران را در محل کسب خود نصب نمایند و مردم نیز باید هنگام ثبت اظهارنامه این مجوز را رویت کنند تا اگر مشکلی برایشان پیش آمد از سوی اتحادیه قابل پیگیری باشد.
مبینی با بیان اینکه اتحادیه فناوران از اواخر سال 95 بحث ساماندهی کافینتها و توزیع دسترسی کاربری ارسال اظهارنامه به صورت نامحدود و انبوه سازمان امور مالیاتی را در دستور کار خود قرار داده است، گفت: در حال حاضر با پیگیریهای اتحادیه و کارگروه کافی نت، تعداد مکانهای غیر مجاز ثبت اظهارنامه مالیاتی کاهش یافته و با افراد سودجو و متخلف برخورد شده است. اما با این وجود هنوز افرادی به صورت زیرپلهای اقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی میکنند
سازمان امور مالیاتی هر ساله برای ثبت اظهارنامه مالیاتی مشاغل و شرکتها، تعداد مشخصی دسترسی کاربری را در اختیار اتحادیه فناوران قرار میدهد که بین کافینتهای دارای جواز کسب در رسته خدمات حضوری و غیر حضوری اینترنت با توجه به ظرفیت و نیاز آنها توزیع میکند.
که این موضوع به فرهنگسازی در این رابطه و آگاهی مردم مربوط میشود تا از مراجعه به آنها پرهیز کنند.
عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در مورد دسترسی کاربری که برای ثبت اظهارنامههای مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی ارایه میشود، گفت: سازمان امور مالیاتی هر ساله برای ثبت اظهارنامه مالیاتی مشاغل و شرکتها، تعداد مشخصی دسترسی کاربری را در اختیار اتحادیه فناوران قرار میدهد که بین کافینتهای دارای جواز کسب در رسته خدمات حضوری و غیر حضوری اینترنت با توجه به ظرفیت و نیاز آنها توزیع میکند.
وی افزود: در همین رابطه اتحادیه صنف فناوران رایانه برای تشکیل کارگروه کافینت فراخوان دعوت به همکاری در سایت خود منتشر کرد تا اعضایی که اطلاعات خوبی در مورد آیین نامه مالیات بر مشاغل و شرکتها دارند و در عین حال صاحب ایدههای نو هستند،جذب کارگروه شوند.
مبینی اضافه کرد: به این ترتیب کارگروه کافینت با آغاز فعالیت، تمام وقت خود را صرف ساماندهی واحدهای صنفی کافینت کرد و از آنجایی که دست بسیاری از متخلفان و سودجویان از این بازار کوتاه شد، این متخلفان به تهمت زدن و انتقاد به عملکرد اعضای کارگروه روی آوردند.
وی همچنین تا کید کرد: مردم باید دقت نمایند در فصل اظهارنامه مکانهای جدیدی از طرف دفاتر پستی یک شبه ایجاد میشود و اظهارنامه با نرخ و تعرفه اتحادیه بدون هیچ نظارتی انجام میدهند و اگر مشکلی بوجود بیاید اتحادیه به شکایات مودیان نمیتواند رسیدگی کند و همینطور بعد فصل اظهارنامه دیگر اثری از دفاتر نیست که جوابگو باشند.
وی تصریح کرد: طبق قانون مردم باید دقت نمایند در فصل اظهارنامه مکانهای جدیدی از طرف دفاتر پستی یک شبه ایجاد میشود و اظهارنامه با نرخ و تعرفه اتحادیه بدون هیچ نظارتی انجام میدهند و اگر مشکلی بوجود بیاید اتحادیه به شکایات مودیان نمیتواند رسیدگی کند و همینطور بعد فصل اظهارنامه دیگر اثری از دفاتر نیست که جوابگو باشند.
اتحادیه برای پلمپ یک واحد صنفی حتما باید اخطار کتبی ارسال کند و بعد از 15 روز پلمپ باید به اتاق اصناف اعلام شود که مجددا طبق قانون بعد از 15 روز به اماکن اعلام گردد و تا اماکن سراغ واحد صنفی برود با وجود 135 اتحادیه در تهران گاهی 4 الی 5 ماه طول میکشد. متاسفانه طولانی بودن این پروسه فرصت مناسبی برای سودجویان فراهم میکند.
مبینی با بیان اینکه اداره مالیات همه ساله قبل از شروع فصل ثبت اظهارنامه های مالیاتی برای کافینتها دورههای آموزشی برگزار کرده و آنها را نسبت به اطلاعات و تغییرات جدید آگاه میکند، گفت: یکی از ضررهای بزرگی که افراد بدون مجوز به متقاضیان ثبت اظهارنامه مالیاتی در دو سال گذشته زدهاند، عدم آشنایی به قوانین مخصوصا استفاده از تبصره ماده 100 مشاغل بند3 بوده که هنوز افراد بسیاری به علت ناآگاهی از آن مجبور به پرداخت مالیات خیلی بالاتر درسال جدید شدند و چون آن افراد مجاز به ثبت اظهارنامه نبودند و محلشان موقت بوده است، متقاضیان هیچ اقدامی برای طرح شکایتشان نمیتوانند انجام دهند.
مبینی در مورد دسترسی کاربری ثبت اظهارنامه مالیاتی نیز توضیح داد: هر فردی با استفاده از رایانه شخصی خود میتواند 3 اظهارنامه مالیاتی ثبت کند. درصورتی که بخواهد بیش از این تعداد اظهارنامه به ثبت برساند باید مجوز دسترسی کاربری سازمان امورمالیاتی را داشته باشد.
وی افزود: هرچند افراد میتوانند با استفاده از رایانه خود اظهارنامه ثبت کنند، اما توصیه میشود برای اینکه اطلاعات به صورت صحیح و دقیق و همچنین کارشناسی ثبت شود به کافینتهای مجاز اتحادیه فناوران رایانه مراجعه کنند.