معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا ناجا با بیان اینکه پلیس به دنبال فیلترینگ و انسداد سایت دیوار نیست، گفت: مسئولان سایتهای درج آگهی مانند سایت دیوار نسبت به احراز هویت افراد آگهیدهنده توجهی ندارند.
حسین رمضانی (معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا ناجا) درباره اقدامات پلیس فتا برای جلوگیری از وقوع جرم در سایتهای درج آگهی مانند سایت دیوار و شیپور گفت: پلیس فتا حامی تمام کسبوکارهای نوین است، اما مسئلهای که با آن مواجه هستیم، امنیت مردم است و تا زمانی که امنیت مردم در این کسب و کارها تامین و حفظ شود، از آنها حمایت میکنیم. وبسایت دیوار یا سایر وبسایتهای درج آگهی مانند شیپور مشکلات خاص خود را دارند.
وی با اشاره به افزایش آمار شکایت از سایت دیوار خاطرنشان کرد: افزایش پروندهها در سایت دیوار به حدی بود که پلیس فتا ناچار به انجام یک سری اقدامات شد، از جمله اینکه چندین جلسه کارشناسی با مسئولان وبسایت دیوار در دادستانی کل کشور داشتیم. نقاط ضعف و راهکارهای لازم را بررسی کردیم و راهکارهایی را برای کاهش تخلفات پیشنهاد دادیم و منتظر هستیم تا اقدامات اساسی صورت بگیرد.
معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: مسئله اصلی در وبسایت درج آگهی مسئله احراز هویت است و باید مسئولان این گونه وبسایتها به این مسائل توجه کنند تا هیچ یک از هموطنان آسیب نبینند. در جلساتی که با مسئولان این وبسایتها داشتیم، متاسفانه به نتایج مطلوب دست پیدا نکردیم و روز به روز پروندههای پلیس فتا در حوزه وبسایتهای درج آگهی افزایش پیدا کرده است.
رمضانی با تاکید براینکه مجرمان از نقاط ضعف وبسایتها و کسب و کارهای نوین استفاده میکنند، بیان کرد: با توجه به ارائه گزارشاتی از افزایش قربانیان سایتهای درج آگهی به ویژه دیوار به دادستان کل کشور، ایشان به عنوان مدعیالعموم دستور داد تا پروندهای در خصوص سایت دیوار در دادسرای مربوطه باز شود.
وی تاکید کرد: پلیس به دنبال فلیتر یا مسدود کردن سایت دیوار نیست، بلکه هدف ما این است که دیوار فضای امنی برای کلاهبرداران ایجاد نکند. هدف ما این است که با همکاری مسئولان این سایتها و مقامات قضایی بتوانیم امنیت را به سایتهای درج آگهی مانند شیپور و دیوار برگردانیم تا ما و دستگاه قضایی هزینه اضافی برای کشف جرم نپردازیم و مردم نیز قربانی این جرائم نشوند.
معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا ناجا در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به ارسال پیامکهایی از سوی برخی اشخاص با عنوان «هرچه در حسابت موجود است به این شماره حساب واریز کن» خاطرنشان کرد: انواع روشهای کلاهبرداری وجود دارد، گاهی اوقات پیامکهایی با عنوان قطع یارانه، سهام عدالت و … برای مردم ارسال میشود، این موارد همه تکنیکها و تاکتیکهای مجرمان برای دستیابی به اطلاعات خصوصی افراد است و ما به هموطنان توصیه میکنیم به هیچ عنوان به اینگونه تبلیغات و پیامکها واکنش نشان ندهند.
رمضانی تصریح کرد: به مردم توصیه میکنیم، چنانچه پیامکی در خصوص وضعیت پرداخت یارانه، سهام عدالت و … دریافت کردند، برای دریافت اطلاعات و اخبار صحیح حتما به مراجع رسمی و وبسایتهای رسمی این سازمانها مراجعه کرده و به هیچ عنوان به این پیامکها اعتماد نکنند و بدانند که تمام سایتهای رسمی سازمانها و ادارات از دامنه .ir استفاده میکنند.
وی ادامه داد: به مردم توصیه میکنیم به هیج عنوان با این افراد تماس برقرار نکرده و چنانچه ایجاد مزاحمتها بیش از حد شد، به وبسایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir مراجعه کنند. ما همچنین در حال تلاش برای شناسایی و دستگیری عاملان ارسال این پیامکها هستیم.
معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا ناجا همچنین در خصوص سایتها و کانالهایی که اقدام به خرید و فروش اسلحه، مواد مخدر، اعضای بدن، دارو و … میکنند، تصریح کرد: پلیس فتا در حوزه خرید و فروش کالاهای قاچاق، دارو، سلاح و اعضای بدن در فضای مجازی مکلف است که اعمالی را که خلاف قانون بوده و جرمانگاری شده رصد کند.
رمضانی ادامه داد: در حوزه جرائم محض سایبری پلیس فتا مسئول رسیدگی به آن است و در خصوص جرائمی مانند قاچاق سلاح، مواد مخدر و … سایتها و کانالها شناسایی شده و به صورت دستهبندی در اختیار پلیسهای تخصصی قرار میگیرد. در حوزه مواد مخدر همکاری پلیس فتا با پلیس مبارزه با مواد مخدر به صورت جدی شکل گرفته و تاکنون نیز باندهای مختلفی در فضای مجازی شناسایی شدهاند.
وی تصریح کرد: البته باید بدانید که بیشتر این سایتها که در زمینه خرید و فروش سلاح، دارو و … فعالیت میکنند، بیشتر جنبه کلاهبرداری از کاربران را دارد.