سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 6, 2019
16:14 چهارشنبه، 15ام اسفندماه 1397
کد خبر: 98143

خودروهای خودران سطح هوشیاری رانندگان را پایین می‌آورد

مطالعات جدید محققان دانشگاه رایس و تگزاس آمریکا نشان می‌دهد زمانی که خودروهای خودران به خطر می‌افتند و نمی‌توانند مخاطرات احتمالی را شناسایی کنند، راننده نیز به احتمال زیاد قادر به شناسایی این احتمالات نیست و نمی‌تواند نسبت به این خطرات واکنشی نشان دهد.
 
به گزارش NewAtles این تحقیقات در واقع نشان می‌دهد هر چه راننده زمان بیشتری را پشت فرمان خودروی خودران بگذراند، میزان آمادگی‌اش برای پاسخ به خطرهای احتمالی کاهش می‌یابد.
 
این استدلال که ویژگی‌ «خودکار پایلوت» در خودروهای بدون راننده یا خودران منجر به کاهش هوشیاری راننده می‌شود، کاملا درست به نظر می‌رسد و مطالعه محققان روی رفتارهای ۶۰ راننده داری گواهینامه در حین رانندگی در یک ماشین خودران شبیه‌سازی شده، نیز دقیقا این موضوع را ثابت می‌کند. به این شرکت کنندگان، خطرات احتمالی مربوط به مسیر را گوشزد کردند و همچنین به آنها گفتند که این خودروی خودران نمی‌تواند به برخی از این خطرات واکنش نشان دهد. سپس این شرکت کنندگان شروع به رانندگی در این خودروی شبیه‌سازی کردند، ولی با این تفاسیر که به آنها گفته شد در طول مسیر شبیه‌سازی شده نباید از فرمان یا پدال استفاده کنند.
 
خطرات احتمالی این خودروی خودران شامل خودروهای غیرمجاز متوقف یا پارک شده در تقاطع‌ها، ورود بدون اجازه به خط حرکت راننده در سطوح مختلف می‌شود.
 
در این بررسی‌ها مشخص شد که در ۱۰ دقیقه ابتدایی رانندگی، دقت راننده در تشخیص و همچنین واکنش نشان دادن در برابر این خطرات بیش از 88 درصد بود. این امر نشان می‌دهد که تمامی رانندگان با وجودی که از خطرات احتمالی خبر داشتند، اما زمانی که خودرو این خطرات را شناسایی نکرد، آنها نیز هیچ واکنشی از خود نشان ندادند.
جالب اینجاست که با گذشت زمان، اوضاع بدتر از این هم شد و پس از ۴۰ دقیقه از شروع شبیه‌سازی، دقت راننده بین هفت تا ۲۷ درصد کاهش پیدا کرد.
 
پت دلوشیا، استاد علوم روان‌شناسی دانشگاه رایس در این مورد می‌گوید: ما فکر می‌کنیم که دلیل کاهش سطح هوشیاری و واکنش راننده در حالت خودران در برابر خطرها این است که راننده بعد از مدتی به رانندگی خودکار خودرو عادت می‌‌کند و حتی از این شرایط احساس رضایت نیز دارد.
 
این تحقیق به خوبی نشان می‌دهد که پدیده نظارت به مرور زمان سخت می‌شود و نظارت بر خودروی خودران در طول زمان دشوارتر می‌شود.
 
اریک گرینلی، استادیار علوم روانشناسی دانشگاه تگزاس نیز در این مورد می‌گوید: تا زمانی‌که سیستم‌های رانندگی خودران به حدی نرسیده که کاملا قابل اطمینان در همه شرایط باشد، راننده باید به خطرها پاسخ نشان دهد و هوشیار باقی بماند و خود را آماده واکنش سریع کند. با این حال تحقیق اخیر نشان می‌دهد که هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم و تا خودران بودن کامل خودروها زمان درازی در پیش داریم. سیستم‌های رانندگی خودران کاملا مطمئن شوند و در هر وضعیتی به خطرها پاسخ دهند، راننده باید هوشیار باقی بماند و آماده‌ی واکنش سریع باشد. این تحقیق نشان می‌دهد هنوز به این مرحله نرسیده‌ایم.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.