اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 9, 2019
16:56 سه شنبه، 20ام فروردینماه 1398
کد خبر: 98611

استقرار موفق بالن فضایی در پلدختر

رئیس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی از استقرار موفق بالن فضایی بحران در آسمان پلدختر خبر داد و گفت: این سامانه، علاوه بر خدمات رسانی اینترنت، به پایش محیط نیز می پردازد.
 
رحیم احسانی امروز سه شنبه در نشست خبری پژوهشگاه فضایی ایران یکی از راه حل های استفاده از فناوری در شرایط بحران را به کارگیری بالن ارتباطی مدیریت بحران عنوان کرده که در سایر کشورها نیز به کار گرفته می‌شود و گفت: این پروژه از سال ۹۵ در ایران آغاز به کار کرده و در سال‌های ۹۶ و ۹۷ در مکان‌های مختلف مورد تست قرار گرفته تا در شرایط بحران، از آن برای رفع نیاز مردم استفاده شود.
 
وی ادامه داد: در اربعین سال ۹۶ نیز این پلتفرم در ارتفاع ۳۰۰ متری زمین به پرواز در آمد و از آن برای اینترنت «وای‌فای» استفاده شد.
 
احسانی با اشاره به اینکه در سامانه بالن فضایی علاوه بر استفاده از وای فای، پایش آنلاین محیط نیز انجام می‌شود، افزود: پایش آنلاین محیط با دوربین دید در شب سال گذشته در زلزله سرپل ذهاب اجرایی شد و هم اکنون نیز دریافت تصاویر برای مدیریت بحران در سیل منطقه لرستان با استفاده از این سامانه اجرایی می‌شود.
 
وی گفت: در سال ۹۷، سامانه بالن فضایی برای حمل محموله ۳۰۰ کیلوگرمی نیز در استان البرز تست شد و علاوه بر ۲ سرویس قبلی، سرویس تقویت فرکانس بی سیم نیز در این سامانه دیده شده است.
 
رئیس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران تاکید کرد: این قابلیت در بهمن ماه سال ۹۷ برای افزایش برد فرکانس از ۲ کیلومتر به ۲۰ کیلومتر تست شد و هم اکنون با تکامل صورت گرفته، سامانه بالن فضایی، برد فرکانس رادیویی در ۱۸ کیلومتر، اینترنت وای فای در شعاع ۲۵ کیلومتری و استفاده از دوربین دید در شب در شعاع ۵ کیلومتری برای تصویربرداری مورد ارزیابی قرار گرفته است.
 
وی گفت: در حادثه سیل پلدختر به دستور وزیر ارتباطات این سامانه فضایی در روز ۱۳ فروردین در این منطقه نصب شد و همچنان این بالن ارتباطی با موفقیت در این منطقه مستقر است. با وجود این که راه‌های ارتباطی این منطقه مسدود و فیبرنوری هم از بین رفته بود و نیز خدمات اینترنت مختل شد، این سامانه توانست خدمات ارزشمندی را به مردم ارائه دهد.
 
احسانی تاکید کرد: بالن فضایی یک ضرورت برای مدیریت بحران کشور محسوب می‌شود و در صورت تکلیف و تأمین اعتبار، آمادگی فعال شدن آن در تمامی استان‌ها وجود دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.