اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 9, 2019
20:13 سه شنبه، 20ام فروردینماه 1398
کد خبر: 98622

بُرد شبکه علمی ایران در ژنو

شبکه علمی ایران در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی 2019 (WSIS2019) که با حضور وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری برگزار شد، به خاطر پیشرفت قابل توجه، موفق به کسب برترین جایزه شد.
 
طرح‌های ارائه شده در اجلاس WSIS2019 شامل 16.9 درصد از آفریقا، 29 درصد از آسیا و اقیانوس آرام، 6.5 درصد از شرق اروپا، 19.4 درصد از آمریکای لاتین و کارائیب، 27.7 درصد از غرب اروپا و 0.5 درصد سایر مناطق مورد ارزیابی قرار گرفت. 
هیات کارشناسی WSIS PRIZE در نشست WSIS Forum 2019 که به میزبانی ژنو برگزار شد، در هر گروه یک پروژه را در نهایت به عنوان برنده نهایی انتخاب کردند که شبکه علمی توانست این جایزه را به خود اختصاص دهد. 
وزیر ارتباطات در پی این موفقیت در توئیتر خود نوشت: «بله، امروز در اجلاس ‎#WSIS2019 اعلام شد. شش کاندیدا داشتیم که برای پیشرفت قابل توجه «شبکه علمی ایران» برترین جایزه را برنده شدیم! شادی همکارانم دیدنی بود و البته چهره کشورهایی که فکر می‌کردند تحریم‌هایشان موثر است.»
شبکه علمی ایران از میان 90 پروژه مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات از سراسر جهان که برای دریافت این جایزه در سال 2019 رقابت کردند، موفق به کسب جایزه این دوره از جایزه WSIS شد.
امسال در جایزه WSIS بیش از 1100 پروژه در 18 گروه درخواست ارزیابی و بیش از دو میلیون نفر در رای گیری آن شرکت کردند که در نهایت از بین این پروژه ها 90 پروژه در 18 گروه به مرحله دوم راه یافتند. 
از جمهوری اسلامی ایران نیز 6 پروژه ملی در این ارزیابی شرکت که در نهایت شبکه علمی از میان پروژه ها و طرح های مرتبط با ICT با کسب بالاترین امتیاز به هشتمین دوره مسابقات WSIS و کاندیداتوری نهائی آن راه یافته است.
براساس این گزارش SHOA (شبکه علمی ایران ؛ شعا) به عنوان نخستین پروژه مشارکت دولتی – خصوصی (PPP) بین دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، مراکز آموزشی و درمانی، حوزه های علمیه و کتابخانه‌ها، یک شبکه تحقیقی و آموزش ملی است و خدمات تخصصی برای حمایت از نیازهای جوامع تحقیق و آموزش به عنوان زیرساخت سند بالاسری نقشه جامع علمی کشور را ارائه می‌دهد.
شبکه علمی کشور حدود 28سال قبل پایه‌ریزی شد و نسل سومی که اکنون مدیریت اپراتور شبکه علمی ایران را برعهده دارند، هدف اصلی‌شان ایجاد زیرساخت زیست‌بوم اقتصاد علم کشور و پیوستن به شبکه‌های علمی جهان است.
این شبکه هدف دیگری را نیز دنبال می‌کند؛ این که سرقت‌های علمی صورت نگیرد، ارتباطات تنگاتنگ بین صنعت و علم برقرار شود و دسترسی اطلاعات واقعی را در اختیار افراد قرار دهد.
تمام کتابخانه‌ها و بیمارستان‌ها از طریق شبکه علمی می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
اکنون شبکه علمی ایران به شبکه علمی اروپا «ژآنت» متصل است و مسئولان آن در حال رایزنی برای اتصال به شبکه علمی کشورهای دیگر هستند.
اجلاس سران جامعه اطلاعاتی به مدت پنج روز با حضور بیش از سه هزار نفر از 150 کشور برگزار می‌شود که طرح شبکه علمی ایران (شعا) نامزد دریافت جایزه از این اجلاس است.
این اجلاس هرساله باهدف گفت‌وگو و تبادل‌نظر بین‌المللی با کمک اتحادیه جهانی ارتباطات (ITU) در سطح وزیران و معاونان کشورهای مختلف برگزار می‌شود. موضوع اصلی اجلاس امسال، نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار است.
در این اجلاس دو پنل تحت عناوین آینده مشاغل در اقتصادهای مبتنی بر فاوا (توسط وزارت ارتباطات) و علم، نوآوری و آینده دانشگاه (توسط دانشگاه علم و صنعت ایران) مربوط به ایران است که با آینده‌نگری توسعه فناوری ارتباطات برای دانشگاه‌ها و مشاغل برگزار می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.