تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 15, 2019
12:03 دوشنبه، 26ام فروردینماه 1398
کد خبر: 98748

تاریخ برگزاری 10 نمایشگاه ICT در کشور مشخص شد

در حالی که 25 روز از شروع سال جدید می‌گذرد، تنها تاریخ برگزاری 10 نمایشگاه فناوری اطلاعات در 9 استان مختلف کشور مشخص شده است.
 
فناوری اطلاعات و ارتباطات این روزها به یکی از موضوعات سودده و پرطرفدار در برگزاری نمایشگاه بدل شده و تقریبا هر سایت نمایشگاهی تلاش می‌کند هر سال یک نمایشگاه در این حوزه در قالب استانی، ملی یا بین‌المللی برگزار کند.
 
به همین دلیل هر سال نمایشگاه‌های زیادی در استان‌های مختلف کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، با عناوین و اسامی مختلف و موضوعات نسبتا مشابه برگزار می‌شود. البته به دلیل نبود برنامه‌ریزی مناسب و بلند مدت در بسیاری از سایت‌های نمایشگاهی، اکثر استان‌ها هنوز تقویم سال 1398 خود را بارگزاری نکرده‌اند و تاکنون تنها تکلیف برگزاری 10 نمایشگاه در 9 استان کشور مشخص شده است.
 
کرمانشاه، تنها نمایشگاه بهاری
به نظر می‌رسد نمایشگاه الکامپ کرمانشاه، تنها رویداد نمایشگاهی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بهار امسال باشد. به ویژه این که تکلیف سایر شهرها هم روشن نیست و بعید است برای برپایی نمایشگاه در فصل بهار فرصت کافی داشته باشند.
 
البته در تقویم شرکت نمایشگاه‌های کرمانشاه، زمان مشخصی برای این رویداد ذکر نشده و تنها «خرداد ماه» درج شده است تا این احتمال بیشتر قوت بگیرد که همین تک نمایشگاهی بهاری هم لغو شود.
 
الکامپ تهران در تابستان
بیست و پنجمین نمایشگاه الکامپ ایران به مانند سال گذشته در تابستان برپا شده و تاریخ آن 27 تا 30 تیرماه تعیین شده است.
 
الکامپ چند سالی بود که به طور ثابت در فصل پاییز و اواخر آبان و اوایل آذر برگزار می‌شد اما از سال گذشته و با تصمیم شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه، الکامپ به تابستان منتقل شد که چند حسن دارد. اولا از باران‌های پاییزی خبری نیست و فضای باز نمایشگاه به راحتی در اختیار غرفه‌داران قرار می‌گیرد. از سوی دیگر ترافیک نمایشگاهی در پاییز بیشتر است و الکامپ در پاییز به ناچار باید هم زمان با یک نمایشگاه غیر مرتبط برپا شود. دست آخر این که ترافیک مدارس در تابستان وجود ندارد و شاید این موضوع پلیس و شهرداری را راضی کند تا قید برگزاری این رویداد در شهر آفتاب را بزنند.
 
البته امسال طبق تقویم نمایشگاهی هم‌زمان با الکامپ، نخستین نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط برپا می‌شود که هرچند بعید است بیشتر از یکی دو سالن را اشغال کند ولی به هر حال بازهم هم‌زمان با بزرگ‌ترین نمایشگاه الکامپ کشور، یک نمایشگاه غیر مرتبط برگزار می‌شود.
 
سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور فعالیت‌های اولیه برای برگزاری الکامپ را زودتر از سال‌های گذشته آغاز کرده و احتمالا می‌توان امیدوار بود که نمایشگاه منسجم‌تری را شاهد باشیم هرچند باید دید تاثیر مشکلات اقتصادی شرکت‌ها بر نمایشگاه چگونه خواهد بود.
 
ترافیک نمایشگاهی در پاییز
اهالی فناوری اطلاعات و ارتباطات ظاهرا عاشق پاییز و رنگ‌های دل‌فریبش هستند و دوست دارند به بهانه نمایشگاه هم که شده از شرکت‌های‌شان بیرون بزنند و از آب و هوای فوق‌العاده این فصل لذت ببرند.
 
از میان 10 نمایشگاه فاوایی که تاریخ‌شان به طور رسمی اعلام شده، بیش از نیمی از آنها در پاییز برگزار می‌شوند. نخستین نمایشگاه مهم این فصل تلکام تهران است که 8 تا 11 مهرماه میزبان اهالی ارتباطات کشور خواهد بود. به طور سنتی در این نمایشگاه اپراتورهای بزرگ کشور هرکدام یک سالن را در اختیار می‌گیرند و شرکت‌های مخابراتی نیز در سالن‌های دیگر حضور می‌یابند. هم‌زمان با این رویداد نیز به مانند سال‌های گذشته نمایشگاه آب و تاسیسات آب و فاضلاب برپا می‌شود.
 
اراکی‌ها نمایشگاه کامپیوتر بعدی سال را برپا می‌کنند. این نمایشگاه که بیشتر با حضور شرکت‌های استانی برپا می‌شود 29 مهر آغاز شده و سوم آبان ماه به پایان می‌رسد. علاوه بر اراک، تبریز و اصفهان نیز در آبان‌ماه نمایشگاه کامپیوتر برپا می‌کنند.
 
الکامپ تبریز 13 تا 17 آبان ماه  برگزار می‌شود. چند سال پیش اختلافات شرکت سهامی نمایشگاه‌های آذربایجان شرقی و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای این استان سبب شد تا تبریزی‌ها با تحریم آن نمایشگاه، در نمایشگاه کامپیوتر اردبیل شرکت کنند. اما از آن روزهای قهر و جنجال مدت‌ها گذشته و حتی نام این نمایشگاه به الکامپ تغییر یافته است. وجود بازاری بزرگ در تبریز و البته بهره‌مندی از یک سایت نمایشگاهی زیبا و استاندارد در این شهر، از ویژگی‌هایی است که شرکت‌های ICT را برای حضور در این رویداد وسوسه می‌کند.
 
تقریبا هم‌زمان با نمایشگاه تبریز، برگزاری دیگر نمایشگاه بزرگ IT ایران یعنی اتوکام اصفهان در روزهای 16 تا 20 آبان برنامه‌ریزی شده تا این دو نمایشگاه رقابت بزرگی برای جذب مخاطب ملی داشته باشند. اصفهانی‌ها از قدیم در برگزاری نمایشگاه IT موفق بودند و این روزها به فکر توسعه و گسترش نمایشگاه‌شان هستند.
 
آذر ماه نیز دو نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات دقیقا هم‌زمان با هم برپا می‌شوند. نمایشگاه کامپیوتر استان مازندران در شهر قائم شهر از 13 تا 17 آذر و نمایشگاه نتکام بندرعباس 14 تا 17 آذر برپا خواهند شد.
 
برپایی دو نمایشگاه در زمستان
کسانی که نمایشگاه‌های کامپیوتر را در داخل کشور دنبال می‌کنند به خوبی می‌دانند که زمستان زمان برگزاری نمایشگاه بزرگ کامپیوتر در مشهد است. آنها هم‌زمان نمایشگاه شهر هوشمند، موضوعی که شهرداری مشهد به آن اهمیت زیادی می‌دهد، را نیز هم‌زمان با نمایشگاه کامپیوتر از 12 تا 16 دی ماه برپا می‌کنند تا این شهر در روزهای سرد زمستانی‌اش، نمایشگاه داغی داشته باشد.
 
در بوشهر نیز اول تا چهارم بهمن ماه، نمایشگاهی با نام عجیب «الکامپ و تلکامپ» برپا می‌شود. بوشهری‌ها یکی از خوش آب و هواترین مواقع سال را به این رویداد اختصاص داده‌اند به این امید که بهره مناسب از آن را ببرند.
 
از سایر استان‌ها چه خبر؟
شهر های بزرگی چون شیراز، رشت، یزد، زنجان و اهواز هنوز تقویم نمایشگاهی سال 1398 روی سایت‌شان ندارند. در کنار این شهرها، گرگان، زاهدان، سمنان، شهرکرد، خرم‌آباد، سنندج، بجنورد، بیرجند، کیش و ارومیه نیز دیگر شهرهای بدون برنامه برای سال 98 هستند. البته حداقل سایت نمایشگاهی این شهرها روی اینترنت بالا می‌آید و مانند سایت البرز، قم، یاسوج و قزوین خارج از دسترس نیست.
 
نکته دیگر این که همدان تنها شهری است که برنامه نمایشگاهی آن مشخص شده ولی خبری از برپایی نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در تقویم آن نیست.
 
تاریخ برگزاری نمایشگاه‌های خارجی
امسال نخستین سالی است که دیگر خبری از نمایشگاه سبیت آلمان نیست و باید دید تعطیلی این رویداد چه تاثیری روی افزایش تقاضا برای سایر نمایشگاه‌های خارجی خواهد گذاشت.
 
نمایشگاه کامپیوتکس چین تایپه نخستین نمایشگاه مهم سال شمسی جاری است و 7 تا 11 خرداد برپا می‌شود.
 
افغانستانی‌ها برای نخستین بار امسال نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار می‌کنند و البته برگزاری آن برعهده یک شرکت ایرانی است. این  نمایشگاه یک بار به تعویق افتاده و باید دید آیا در زمان جدید تعیین شده یعنی 28 تا 31 خردادماه برپا خواهد شد یا نه.
 
پرطرفدارترین نمایشگاه خارجی برای ایرانی‌ها جیتکس دوبی است که امسال 14 تا 18 مهر برپا خواهد شد. پس از آن هم باکوتل 13 تا 18 آذر در آذربایجان خواهد بود و ظاهرا امسال نیز وزارت ارتباطات قصد دارد از حضور شرکت‌های ایرانی در این رویداد نمایشگاهی حمایت کند.
 
و در نهایت اینکه نمایشگاه CES لاس‌وگاس و کنگره جهانی موبایل در بارسلون دو رویداد مهم دیگر سال 1398 هستند که اولی 17 تا 20 دی و دومی 30 بهمن تا 3 اسفند برپا می‌شوند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.