تلفن همراه

گوشی

April 28, 2019
15:31 یکشنبه، 8ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99136

محققان انگلیسی: موبایل سرطان‌زا نیست

دانشمندان به تازگی تحقیقاتی در رابطه با مضر بودن امواج الکترومغناطیس گوشی‎های موبایل انجام داده‌اند و ادعا می‎کنند که این دستگاه‎ها برای سلامتی انسان ضرری ندارند.
 
– بر اساس یافته‎های جدید، امواج الکترومغناطیس و تشعشعات حاصل از گوشی‎های موبایل نقشی در بیماری‎هایی مثل سرطان یا تومورهای مغزی ندارند.
در این آزمایش‎ها موش‎ها را در معرض امواج الکترومغناطیسی بسیار قوی قرار دادند؛ امواجی که اصولا هیچ دستگاه موبایلی قادر به تولید آنها نیست. این حیوانات اصولا در مدت طولانی مثل 9 ساعت در روز به مدت دو سال در معرض این امواج قرار می‏گیرند؛ این در حالی است که انسان‎ها هرگز در معرض چنین امواجی آن هم به مدت طولانی قرار نمی‎گیرند، بنابراین مقایسه نتیجه و اثری که امواج تابیده شده به حیوانات دارد، قطعا با انسان‎ها برابر نیست. البته این باور وجود دارد که امواج الکترومغناطیسی که در نتیجه قرار گرفتن سیم کارت در گوشی منتشر می‎شود به سلول‎های مغزی آسیب می‎رساند و حتی اخباری مبنی بر جذب اشعه‎های حاصل از گوشی‎های موبایل توسط DNA انسان منتشر شده و موجب نگرانی افراد شده است.
 
بر این اساس دکتر یولاندا اوهان، استاد دانشگاه لندن می‏گوید: اصولا انرژی به وجود آمده از امواج یونی که از فرکانس بالایی برخوردارند امکان جذب توسط سلول‌‏های بدن را دارند، اما امواج غیریونی حاصل از گوشی‏های موبایل فرکانس پایینی دارند که به بدن انسان آسیب نمی‎رسانند.
 
حتی اخباری زیادی در رابطه با اختلال حافظه و ناباروری در زنان و حتی مردان منتشر شده است که موسسه ملی کانسر در انگلیس این موضوع را رد کرده است.
 
جالب است که دانشمندان دانشگاه لندن معتقدند این امواج حتی باعث آسیب دیدن کودکان و خردسالان هم نمی‏‌شوند؛ آنها معتقدند قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب بسیاری خطرناک‎تر از در معرض دستگاه‎های الکترونیکی مثل گوشی موبایل و مودم وای فای بودن است.
 
مهم‌تر از همه، هیچ شواهد یافت نشده مبنی بر اینکه سرطان‎های ناشی از قرار گرفتن در معرض گوشی‎های موبایل طی چند سال اخیر افزایش یافته است. 
 
البته نباید منکر این موضوع شد که استفاده ما از تلفن‎های همراه و سایر دستگاه‎های بی سیم با نرخ بی سابقه‎ای افزایش یافته است. بر این اساس بروز سرطان با دقت در کشورهایی نظیر انگلستان و آمریکا مورد بررسی قرار گرفته و روی مواردی همچون تومورهای قلب یا مغز بیشتر تمرکز شده، اما تاکنون شواهدی مبنی بر افزایش و شیوع این نوع سرطان‏ها یافت نشده است.
 
با همه این تفاسیر با توجه به تغییر فناوری تلفن‎های همراه در تمام طول زمان، مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.