اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 6, 2019
12:22 دوشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99322

مخالفت‌ها با جداسازی اینترنت روسیه ادامه دارد

چند روز پیش که خبر وضع قانون جداسازی اینترنت روسیه از سایر نقاط جهان منتشر شد، حالا سیل عظیمی از شهروندان روس که به مخالفت و اعتراض به پیاده سازی این قانون روی آورده‌اند، در این کشور درحال افزایش هستند.
 
پس از آنکه مدت‌های طولانی بحث بر سر جداسازی اینترنت روسیه از سایر مناطق جهان و شبکه بین‌المللی اینترنت بالا گرفته بود و این طرح با موافقان و مخالفان متعددی در این کشور پهناور مواجه شده بود، روز گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، قانون مذکور را به امضا رساند تا بدین ترتیب بتواند سرورهای اینترنت در این کشور را از وابستگی به سایر خدمت‌دهندگان خارجی برهاند و شبکه مجازی خود را مستقل کند.
 
بر اساس این قانون، سرورهای اینترنت روسیه باید اتصال خود به سرورهای موجود در سایر نقاط جهان را قطع کنند تا بدین ترتیب کنترل و نظارت بیشتری بر روی محتوای منتشر شده در فضای مجازی اعمال کرده و فعالیت کاربران روسی در شبکه‌های اجتماعی مختلف را محدود کنند تا در صورت بروز هر گونه جرم در محیط اینترنت از سوی نهادهای مسئول دولتی و سیاسی روسیه قابل پیگیری و ردیابی بیشتر و بهتری باشد.
 
بر اساس گزارش وب سایت دیجیتال‌ترندز، چین و روسیه دو کشوری که همواره به سانسور و فیلترینگ محتوای منتشر شده در فضای مجازی و بستن شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های مختلف نظیر تلگرام و محدودسازی فعالیت و دسترسی کاربران مشهورند، تاکنون اقدامات متعددی را بدین منظور انجام داده‌اند که در آخرین اخبار و گزارش‌های منتشر شده در وب سایت زد دی نت، این طرح از چند ماه قبل در دستور کار نهادهای مسئول و رگولاتوری‌های روسیه بوده که با مخالفت‌های فراوانی نیز از سوی شهروندان و فعالان آزادی بیان در این کشور روبرو شده است. در ماه‌های اخیر راهپیمایی‌های زیادی نیز تحت عنوان «اینترنت آزاد» در این کشور صورت گرفت که به گفته بسیاری از رسانه‌های خبری، یکی از بزرگترین گردهمایی و راهپیمایی‌های تاریخ معاصر روسیه به شمار می‌رود.
 
طبق آمار، بالغ بر ۵۲ درصد از مردم روسیه با این طرح به کلی مخالف هستند و بر این باورند که دولت این کشور حق ندارد در دسترسی و فعالیت‌های اینترنتی آنها اختلال و محدودیت ایجاد کند. حالا به نظر می‌رسد که بسیاری از شهروندان روسیه به پیاده سازی این طرح و اعمال قانون سانسور و فیلترینگ اینترنت در این کشور که به محدودیت فعالیت کاربران در فضای مجازی می‌انجامد، اعتراضات گسترده‌ای نشان داده‌اند اما این طور که تاکنون شواهد نشان داده است، به نظر می‌رسد که تمامی این مخالفت‌ها و اعتراضات بی نتیجه بوده و روسیه قصد دارد قانون مذکور را اجرایی کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.