تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 15, 2019
13:08 چهارشنبه، 25ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99575

مایکروسافت از شبکه بیت کوین برای توسعه ابزار احراز هویت غیرمتمرکز خود استفاده می‌کند

مایکروسافت، اولین زیرساخت غیرمتمرکزی که مستقیما بر روی بلاک چین بیت کوین ساخته شده است را راه‌اندازی می‌کند. این غول فناوری با این حرکت به اولین شرکت بزرگی تبدیل خواهد شد که زیرساختی را بر روی بلاک چین بیت کوین پیاده‌سازی می‌کند.
 
این پروژه متن باز که یون (Ion) نامیده می‌شود، با ساز و کار اصولی این که شبکه‌ها چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند، سر و کار دارد.
 
برای مثال، اگر شما با استفاده از فیس‌بوک وارد ایر‌بی‌ان‌بی (Airbnb) شوید، یک پروتکل با نرم‌افزاری که اطلاعات شخصی شما را از روی پروفایل شبکه اجتماعی به ارائه‌دهنده خدمات خارجی می‌فرستد، در تعامل و ارتباط است.
 
در این شرایط، یون، تاییدکننده غیرمتمرکز را مدیریت می‌کنند؛ یعنی این توانایی را کنترل می‌کند تا مطمئن شود که شما کلیدهای دسترسی به این اطلاعات در اختیار دارید.
 
کریستوفر آلن (Christopher Allen)، از کهنه‌کاران حوزه ارزهای دیجیتال و یکی از بنیان‌گذارن کار گروه راهکارهای احراز هویت غیرمتمرکز (DID) در کنسرسیوم وب جهانی (W3C)، به کوین‌دسک گفت که این حرکت مایکروسافت می‌تواند کل صنعت فناوری را تحت تاثیر قرار دهد.
 
آلن اظهار داشت: بسیاری از زیرساخت‌های سازمانی از محصولات مایکروسافت استفاده می‌کنند. بنابراین اگر آن‌ها این ویژگی را با هر یک از محصولات زیرساختی خود ادغام کنند، به احراز هویت غیرمتمرکز دسترسی خواهند داشت.
 
یورک رادز (Yorke Rhodes)، مدیر برنامه تیم مهندسی بلاک چین مایکروسافت، در مصاحبه خود با کوین‌دسک اظهار داشت که تیم مایکروسافت بیش از یک سال بر روی امضای تاییدیه و نرم‌افزار اعتبارسنجی متکی بر شبکه‌های عمومی مانند بیت کوین و اتریوم کار کرده است، اما می‌تواند عملیاتی بسیار بزرگ‌تر از خود بلاک چین را انجام دهد.
 
با توجه به این واقعیت که شرکت مایکروسافت یکی از بنیان‌گذاران بنیاد احراز هویت غیرمتمرکز بود، رادز اذعان داشت: ما در مایکروسافت سیستم‌هایی داریم که در زمینه سازمانی به شما مجوز می‌دهد. ما فکر می‌کنیم باید قادر به تشخیص احراز هویت‌های غیرمتمرکز نیز باشد. یکی از این محصولات اکتیو دایرکتوری است.
 
او افزود: محصولات زیرساختی این چنینی‌ و خدمات مرتبط با آژور از جمله محبوب‌ترین محصولات و خدمات مایکروسافت هستند. این بخش کوچک از یک مجموعه بزرگ می‌تواند تاثیرات گسترده‌ای داشته باشد.
 
در همین حین، یک منبع ناشناس که در جریان پروژه مایکروسافت بود به کوین‌دسک گفت که اواخر امسال یون از شبکه آزمایشی بیت کوین بر روی شبکه اصلی آن خواهد رفت. به این ترتیب، هر فرد مشتاق فناوری می‌تواند با اجرای یک نود به این پروژه کمک کند.
 
آلن از کار گروه کنسرسیوم وب جهانی احراز هویت غیرمتمرکز اظهار داشت: مایکروسافت می‌گوید آن‌ها از بیت کوین نمی‌ترسند. در واقع بیت کوین ویژگی‌های خوب زیادی دارد و ما می‌خواهیم از این ویژگی‌ها استفاده کنیم. به نظر من آن‌ها در جهت درست گام برداشتند.
 
تفاوت بین یک سیستم احراز هویت غیرمتمرکز با زیرساخت‌های فعلی آن است که کاربران خودشان مالک محتوا و دسترسی‌هایشان هستند.
 
در مورد فیس‌بوک و ایربی‌ان‌بی، با سیستم احراز هویت غیرمتمرکز، ممکن است فیس‌بوک بتواند حساب کاربری رسانه‌ اجتماعی شما را ببندد اما نمی‌تواند دسترسی به تمام ابزارهایی که با استفاده از آی‌دی (ID) فیس‌بوک وارد آن‌ها شده‌اید را لغو کند.
 
علاوه بر این، تمام عکس‌های شخصی روی فیس‌بوک متعلق به کاربر، یا همان دارنده نگهدارنده احراز هویت غیرمتمرکز خواهد بود.
 
با این حال، ممکن است فیس‌بوک در برخی موارد خاص با رویکرد مایکروسافت هم‌خوانی نداشته باشد.
 
منبع ناشناس دیگری به کوین‌دسک گفت: با وجود این‌که فیس‌بوک برای همکاری و مشارکت در پروژه احراز هویت غیرمتمرکز مایکروسافت دعوت شده بود، تا کنون این شرکت بزرگ رسانه اجتماعی از پذیرش آن سر باز زده  و به رویکرد تاریخی خود نسبت به داده‌های کاربران ادامه داده است.
 
آن‌ها در مسیر متفاوتی پیش می‌روند که آن‌قدرها هم غیرمتمرکز نیست.
 
درگیری‌های سازمانی
 
وال استریت ژورنال و دیگر مجله‌ها گزارش دادند که فیس‌بوک به دنبال ایجاد یک پلتفرم پرداخت مبتنی بر ارز دیجیتال با ثبات برای شبکه‌های اجتماعی است.
 
با این حال، آلن گفت که او هیچ تلاشی از جانب فیس‌بوک برای پشتیبانی از پروژه احراز هویت غیرمتمرکز و یا تلاش‌های جامعه W3C ندیده است.
 
ممکن است این حرکت سبب ایجاد اختلاف و تفرقه در شرکت‌هایی مانند مایکروسافت شود که چنین استانداردهایی را به عنوان رکن اصلی مدل کسب و کار خود قرار می‌دهند.
 
رووِن هِک (Rouven Heck)، مدیر بخش احراز هویت غیرمتمرکز در کانسنسیس و عضو فعال کنسرسیوم جهانی وب در مصاحبه‌اش با کوین‌دسک گفت: حضور نداشتن و غایب بودن فیس‌بوک در بحث‌های جوامع صنعت فناوری در رابطه با احراز هویت غیرمتمرکز، قابل توجه است.
 
اگرچه رادز گفته که او از هیچ‌ گونه ارتباطی با فیس‌بوک آگاه نبوده، اما به وضوح مشخص است که بین اهداف دو شرکت برای استفاده از فناوری بلاک چین اختلاف نظر وجود دارد.
 
رادز اذعان داشت: سیاست‌های فیس‌بوک با حریم خصوصی کاربران در تضاد کامل است. مدل کسب و کار آن‌ها بر اساس این واقعیت است که می‌توانند از اطلاعات خصوصی شما کسب درآمد کنند.
 
علاوه بر این، هفته گذشته، کمیسیون بانکداری مجلس سنای ایالات متحده در نامه‌ای به فیس‌بوک، در خصوص پروژه‌ی ارز دیجیتال این شرکت تحت عنوان «پروژه‌ی لیبرا» و نحوه‌ی برخورد آن با اطلاعات مالی افراد، ابراز نگرانی کرد.
 
پس از انتشار گزارش آن، اطلاعات کمی در رابطه با لیبرا به اشتراک گذاشته شد.
 
آلن در گذشته گفته بود که فیس‌بوک تنها بخشی از پروتکل‌‌هایی که اشتراک داده‌ها را به روشی اختصاصی و به گونه‌ای که بهره‌وری شخصی را برای آن‌ها ممکن می‌سازد را اجرا کرده است.
 
با توجه به رویکردی که غول رسانه‌های اجتماعی نسبت به سیستم‌های بلاک چین اتخاذ کرده است، سخنگوی فیس‌بوک به کوین‌دسک گفت:
 
مانند بسیاری از شرکت‌های دیگر، فیس‌بوک به دنبال راه‌هایی برای بهره بردن از قدرت فناوری بلاک چین است. این تیم کوچک جدید در حال بررسی کاربردهای مختلف است. ما چیزی بیشتر از این برای به اشتراک گذاشتن نداریم.
 
سرمایه‌داری اخلاق‌مدار
در مقابل این ادعاها که فیسبوک با پروژه‌اش، جهت‌گیری متفاوتی را اتخاذ کرده است، کانسنسیس و مایکروسافت در تلاشند تا طرح‌های نوآورانه متن‌باز را به عنوان پایه‌های اصلی مدل‌های کسب و کار خود انتخاب کنند.
 
هک اظهار داشت: اگر ما بتوانیم استانداردهای مشخصی را ایجاد کنیم، به ساخت سریع‌تر سیستم کمک خواهیم کرد و این برای همه ما خوب است. همه محصولات مختلفی که ما داریم در فضای این صنعت مفیدند و بر مبنای مصارف اختصاصی ساخته نشده‌اند.
 
رادز با این رویکرد موافق است و اذعان داشت: درگیر شدن با اکوسیستم متن باز در راستای مقاصد و اهداف تجاری مایکروسافت است. فلسفه مالکیت مصرف‌کننده و مشتری‌مداری از اصول بنیادی طراحی نرم‌افزار مایکروسافت هستند.
 
آلن در ادامه سخنان خود گفت که امیدوار است احساس مسئولیت عمومی همچنان به عنوان یک مزیت رقابتی تلقی شود. به ویژه در شرایطی که مایکروسافت آژور و خدمات وب آمازون برای سهم بازار ابری در رقابت تنگاتنگی قرار دارند.
 
الن در رابطه با مایکروسافت آژور اذعان داشت: شما می‌توانید به وسیله مایکروسافت آژور سرویسی که بر روی میزبان ابری است، داشته باشید، اما این سرویس کاملا امن است. چرا که همه چیز در آن با کلیدهای شما که تحت کنترل و اختیار شماست، حتی اگر در ابر نباشد، رمزگذاری می‌شود.
 
به عقیده رادز، تجربه‌های جدیدی که با فناوری بلاک چین اتفاق می‌افتد قابل مقایسه با انتشار ویندوز ۹۵ مایکروسافت در دهه‌های گذشته است؛ که به رونق استفاده گسترده اینترنت از طریق سیستم عامل مبتنی بر مصرف‌کننده کمک شایانی کرد.
 
رادز در رابطه با اینترنت پیش از ویندوز ۹۵ گفت: پشته‌‌های شبکه برای ورود به شبکه‌های موجود بسیار وابسته بودند. به طریق مشابه، یون نیز اهمیت زیادی دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.