اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 16, 2019
11:36 پنجشنبه، 26ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99603

جهرمی از طراحی ابزارهایی برای ارزیابی اخبار فضای مجازی خبر داد

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر سنجش اخبار در فضای مجازی گفت: باید ابزارهایی در اختیار مردم قرار گیرد تا قدرت آن‌ها برای سنجش و ارزیابی اخبار افزایش یابد؛ برای تحقق این مهم باید مجموعه‌هایی برای بررسی و صحت اخبار شکل گیرند و به مردم گزارش دهند.
 
به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی، درباره شایعات در فضای مجازی، گفت: ترویج شایعه و اخبار دروغ یکی از آفت‌های نظام انتقال سینه به سینه و فضای مجازی است، در دین ما نیز علما برای تشخیص سره یا ناسره بودن روایات از مجموعه علوم مانند علم رجال، علم انساب و علم کلام استفاده می‌کردند، با استفاده از این روش فرد موثق و غیرموثق شناسایی می‌شود که مجموعه این بستر در دنیای امروز را سواد رسانه‌ای می‌گویند. اگرچه کم فروشی اینترنت توسط برخی اپراتورها اتفاق ناگواری است اما ما بدون لکنت زبان این موضوع را با مردم در میان گذاشتیم. این موضوع می‌توانست شایعه‌هایی بسیاری ایجاد کند.
 
وی افزود: زمانی که ما سینه به سینه شدن اخبار را پذیرفتیم، زمانی که شبکه اجتماعی را به عنوان مرجع خبری پذیرفتیم، چنین ظرفیت‌هایی را در آن ایجاد کنیم. در پژوهشگاه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای کمک به سواد رسانه‌ای، سامانه‌ای در حال طراحی است که این سامانه بتواند صحت و راستی اخبار را ارزیابی کند و مشخص کند آیا منبع این خبر موثق است؟
 
ضرورت طراحی ابزارهایی برای سنجش و ارزیابی اخبار فضای مجازی
 
وی با اشاره به راهکار مقابله با شایعه‌ها، اظهار کرد: باید ابزارهایی در اختیار مردم قرار گیرد که قدرت آن‌ها برای سنجش و ارزیابی اخبار افزایش یابد، برای تحقق این مهم باید مجموعه‌هایی شکل گیرد که اخبار را بررسی و صحت آنها را به مردم گزارش دهند.
 
بنا بر اعلام سایت خانه ملت، وزیر ارتباطات، با اشاره به راهکار لازم برای مقابله با شایعه‌های مربوط به عملکرد نظام، حاکمیت و دولت در عرصه کاری، خاطرنشان کرد: بهترین شیوه این است که ما فعالانه برخورد کنیم؛ یعنی اگر قرار است اتفاقی رخ دهد، نگذاریم دیگران ابتدا مسائل را بازگو کنند بلکه خودمان با صداقت و درستی مطالب را با مردم در میان بگذاریم.
 
سکوت‌های بی‌جا به بازار شایعات دامن می‌زند
 
آذری جهرمی، ادامه داد: اگرچه کم فروشی اینترنت توسط برخی اپراتورها اتفاق ناگواری است اما این موضوع را با مردم در میان گذاشتیم. این موضوع می‌توانست شایعه‌هایی بسیاری ایجاد کند. در برخی موارد سکوت‌های بی‌جا باعث دامن زدن به شایعات می‌شود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پاسخ به این پرسش که آخرین شایعه‌ای که درباره خودتان شنید چه بوده است، گفت: هر روز شایعه وجود دارد و اولی و آخری ندارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.