اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 21, 2019
15:26 سه شنبه، 31ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99736

هوش مصنوعی می‌تواند سریع تر از انسان سرطان ریه را تشخیص دهد

پژوهشگران آمریکایی با همکاری دکتر «مازیار اعتمادی» دانشمند ایرانی موفق شدند برای تشخیص به موقع سرطان ریه از هوش مصنوعی استفاده کنند.
 
به گزارش سایت رسمی «دانشگاه نورث‌وسترن»، ممکن است یادگیری ماشینی بتواند توده‌های بدخیم ریه را سریعتر از رادیولوژیست‌ها شناسایی کند.
 
پژوهش جدیدی که با همکاری گوگل و پژوهشگران «دانشگاه نورث‌وسترن» آمریکا صورت گرفته نشان می‌دهد که یادگیری ماشینی می‌تواند یک سیستم ارزیابی تصویری ارائه دهد که توانایی تشخیص به موقع سرطان ریه را دارا است. در مقایسه‌ای که میان این سیستم یادگیری ماشینی و رادیولوژیست‌ها صورت گرفت، مشخص شد که عملکرد این سیستم در برخی موارد بیش از انسان است.
 
دکتر «مازیار اعتمادی»(Mozziyar Etemadi)، استادیار هوش‌بری دانشگاه نورث‌وسترن و از نویسندگان این پژوهش گفت: رادیولوژیست‌ها معمولاً صدها تصویر دوبعدی را در یک سی‌تی اسکن مورد بررسی قرار می‌دهند اما این سیستم یادگیری ماشینی می‌تواند ریه‌ها را در یک تصویر بزرگ سه‌بعدی مورد بررسی قرار دهد. هوش مصنوعی برای بررسی تصاویر سه‌بعدی می‌تواند نسبت به انسان، حساسیت بیشتری داشته باشد و سرطان ریه را به موقع تشخیص دهد. برای بررسی سی‌تی اسکن توسط هوش مصنوعی، به یک سیستم رایانه‌ای گسترده در مقیاس بزرگ نیاز داریم و گوگل می‌تواند این نیاز را برطرف کند. این ایده، مفهوم جدیدی را مطرح می‌کند و مهندسی آن نیز به خاطر مقیاس بزرگ آن، جدید است.
 
اعتمادی با انجام دادن این پژوهش سعی دارد امکان عبور از موانع فنی و ارتباطی میان حوزه سلامت و مهندسی را فراهم کند تا افراد فعال در این حوزه از جمله مهندسان، پرستاران و پزشکان با یکدیگر در ارتباط باشند.
 
دانشمندان گوگل، مدل یادگیری عمیقی را ابداع کردند و آن را برای بررسی ۶۷۱۶ تصویر سی‌تی اسکن که توسط پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن تهیه شده بود، به کار گرفتند تا دقت آن را در تشخیص نشان دهند. آنها دریافتند که این سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند در برخی موارد، توده‌های بدخیم ریه را زودتر و دقیق‌تر از رادیولوژیست‌ها تشخیص دهد.
 
«شراویا شتی»(Shravya Shetty)، از مدیران فنی گوگل گفت: این حوزه از پژوهش، از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا سرطان ریه، بالاترین آمار مرگ و میر را در میان همه انواع سرطان به خود اختصاص داده است و چالش‌های بسیاری در زمینه بررسی این بیماری به چشم می‌خورد. پژوهش ما، روش‌های مورد استفاده هوش مصنوعی را برای بهبود تشخیص سرطان ریه مورد بررسی قرار می‌دهد تا بتواند به کارایی بیشتر برنامه‌های تشخیصی کمک کند. نتایج این پژوهش، امیدوارکننده هستند و ما قصد داریم کار خود را با همکاران بیشتری ادامه دهیم.
 
آزمایش‌های بالینی نشان می‌دهند که آزمایش قفسه سینه می‌تواند سرطان ریه را شناسایی کند و خطرات آن را کاهش دهد اما سطح بالای خطا و ارزیابی محدود به آزمایش موجب می‌شود که این سرطان تا پیش از رسیدن به مراحل پیشرفته ناشناخته بماند و درمان آن دشوار باشد.
 
این سیستم یادگیری ماشینی، نتایج سی‌تی اسکن ابتدایی و جدید بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهد. بررسی سی‌تی اسکن ابتدایی، برای تشخیص سرطان ریه بسیار کارآمد است زیرا رشد توده‌های بدخیم ریه را مشخص می‌کند. پژوهشگران، این سیستم یادگیری ماشینی را با استفاده از سی‌تی اسکن‌های قفسه سینه آموزش دادند و سیستم توانست هم ناحیه دارای توده و هم نواحی که امکان ابتلاء به سرطان در آنها وجود داشت، مشخص کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.