اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 4, 2019
5:10 سه شنبه، 14ام خردادماه 1398
کد خبر: 99988

علت قطع یوتیوب و سرویس‌های گوگل چه بود؟

 
گوگل بعد از قطع گسترده یوتیوب و سایر سرویس های این شرکت، اعلام کرد که بعد از کشف علت حادثه، هم اکنون مشکل شبکه در سرویس و پلت‌فرم‌های مختلف آن برطرف شده است.
 
به گزارش ایسنا، در طول یک شبانه روز گذشته، بسیاری از کاربران در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با هشتگ های خرابی یوتیوب، سرویس پست الکترونیک جیمیل و گوگل کلاد، اعتراض خود را به گوگل اعلام کردند تا اینکه این غول تکنولوژی آمریکایی مجبور شد در واکنش به کاربران و معترضان، بیانیه منتشر کرده و به آنها اعلام کرد که مشکل مذکور با تلاش متخصصان فنی گوگل و کشف علت حادثه، برطرف شده و وضعیت سرویس‌های گوگل نیز به حالت عادی بازگشته است.
 
شنیده‌ها حاکیست که دلیل از دسترس خارج شدن سرویس‌های مختلف گوگل قطع برق سرورهای اصلی و مرکزی گوگل بوده است که البته به گفته این شرکت، متخصصان فنی و مقامات بلندپایه گوگل در تلاشند تا با ارتقای سیستم‌های مربوطه از تکرار این مشکلات جلوگیری به عمل بیاورند.
 
گوگل البته در بیانیه خود علت این حادثه را تراکم و ازدحام بالای شبکه ذکر کرده است.
 
برخی از کارشناسان و تحلیلگران بر این باورند که احتمال نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به سرورها و سیستم‌های مرکزی و اصلی گوگل در قطعی شب گذشته سرویس‌های مختلف آن وجود داشته و به نظر می‌رسد که تعدادی از هکرهای تحت حمایت دولت برخی کشورها سعی داشتند بدین ترتیب به اطلاعات ارزشمندی دست پیدا کنند.
 
همواره یکی از احتمالاتی که بعد از قطع دسترسی گسترده کاربران به شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های مجازی اینترنتی مطرح می‌شود، احتمال نفوذ هکرها و حمله سایبری یا بدافزاری به سرورهای شرکت‌های مذکور است که البته هیچ وقت معلوم نمی‌شود واقعاً این اتفاقات رخ داده است یا خیر، چراکه این شرکت‌ها به دلایل مختلفی از جمله جلوگیری از سقوط ارزش سهام خود و جلب اعتماد کاربران جهانی از تأیید حملات سایبری و سرقت خیل عظیمی از اطلاعات ارزشمندی که در این سرورها وجود دارد، طفره می‌روند.
 
بر اساس گزارش رویترز، روز گذشته بسیاری از کاربران از خرابی و از دسترس خارج شدن برخی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین سرویس‌های توسعه داده شده توسط گوگل همچون یوتیوب، گوگل کلاد، جی سوئیت و پست الکترونیک جیمیل گله و شکایت کرده و سعی کرده بودند این مساله را هرچه سریع‌تر به اطلاع گوگل برسانند و بدین منظور با هشتگ های #youtube_Down و غیره در شبکه‌های اجتماعی نظیر توئیتر و اینستاگرام به هدف خود رسیدند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.