لبه تکنولوژی

November 26, 2022
11:07 شنبه، 5ام آذرماه 1401
کد خبر: 140735

تحول در حرکت پهپادها به کمک طراحی بدن پرندگان

اگر چه فناوری توانسته است انسان را قادر به پرواز و ساخت اشیا پرنده کند اما هنوز تقلید بسیاری از توانایی های پرندگان مانند فرود آمدن روی زمین و دور زدن در هوا برای اشیا پرنده ساخت انسان غیر ممکن است.
به تازگی دانشمندان موفق به طراحی یک پهپاد بالدار با الهام از بدن پرندگان شده اند که می تواند به دقت مانند یک پرنده در هوا چرخیده و به موانع در محیط های متراکم شهری و جنگلی برخورد نکند.
 
اگرچه پهپادهای بالدار از نظر آیرودینامیکی و انرژی پروازهای کارآمدتری نسبت به هواپیماها دارند اما  پهپادهای بالدار برای چرخش و دور زدن به فضای بیشتری نیاز دارند که این موضوع استفاده از آنها را در محیط های متراکم مانند شهرها محدود می کند.
 
برای بهبود عملکرد چرخشی و دور زدن پهپادهای بالدار، داریو فلورئانو و همکارانش یک پهپاد الهام گرفته از پرندگان طراحی کردند. این پهپاد که از پلاستیک های تقویت شده با الیاف مصنوعی ساخته شده است، ظاهری شبیه به پرندگان داشته و حداکثر طول بال های آن یک و نیم متر و وزن آن ۷۱۱ گرم است.
 
این پهپاد جدید دارای دو بال و یک دم است که از نظر ظاهری شبیه به بال پرنده بوده و روی آن پرهای مصنوعی نصب است. گفتنی است بال های این پهپاد می تواند مانند پرندگان، باز و بسته شود.
 
طراحان این پرنده هدایت پذیر، آزمایش ‌های تونل باد و پرواز را برای ارزیابی تأثیر حرکات بال و دم بر روی سرعتی که پهپاد می ‌تواند در آن غلت بزند و ناحیه‌ ای که باید بچرخد، انجام دادند. آنها دریافتند که کج کردن هر بال در زوایای مختلف، پهپاد را قادر می ‌سازد تا بیش از چهار برابر سریع ‌تر از زمانی که بال‌ ها در زوایای مشابه کج می ‌شوند، دور بزند، در این شرایط یک از بال ها کشیده شده و دیگری جمع می شود.
 
دانشمندان همچنین دریافتند که این پهپاد قادر است با دراز کردن بال ‌ها و دم به سمت بیرون با شعاع ۴.۹ متر بچرخد. در حال حاضر رکورد فضای دور زدن توسط پهپادها دارای شعاع گردش ۱۲.۱ متری است.
 
در خاتمه سازندگان این پهپاد خاص، پیشنهاد می ‌کنند که یافته‌ های آن ‌ها می ‌تواند به توسعه پهپادهای بالدار جدیدی که قادر به پرواز در مسافت‌ های طولانی و در محیط‌ های متراکم هستند کمک کند.
 
شرح کامل این تحقیقات در آخرین شماره مجله تخصصی  Communications Engineering ارائه شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.