بازار سرمایه

November 25, 2023
11:06 شنبه، 4ام آذرماه 1402
کد خبر: 152458

اسنپ: برای افزایش کارایی همکاری‌های بین‌المللی باید نگاه کشور به سرمایه‌گذار خارجی تغییر کند

منبع: Digiato

مدیرعامل اسنپ معتقد است که تشکیل اتحادیه بین‌المللی می‌تواند دستاوردهای مختلفی داشته باشد که حداقل آورده آن یادگیری است.

مدیرعامل اسنپ معتقد است که تشکیل اتحادیه‌ای بین‌المللی می‌تواند دستاوردهای مختلفی داشته باشد که حداقل آورده آن یادگیری و استفاده از تجربیات فعالین سایر کشورهاست. خلج البته تأکید کرد که در کنار شکل‌گیری چنین اتحادیه‌هایی، بایستی نگاه‌ها در کشور به سرمایه‌گذار خارجی تغییر کند تا کارایی این اتحادیه دوچندان شود.

اواخر مهرماه و در جریان برگزاری نمایشگاه جیتکس 2023، طرح شکل‌گیری اتحادیه منطقه‌ای تخصصی با نام «اتحادیه همکاری‌های دیجیتال خاورمیانه» از سوی اتاق بازرگانی مطرح شد. «شهاب جوانمردی» با طرح این موضوع، از تلاش اتاق بازرگانی تهران، به‌عنوان پاویون نیرومند بخش خصوصی، برای شکل‌گیری این اتحاد و همکاری استراتژیک میان اتاق‌های مشترک کشورهای منطقه خبر داد.

رونمایی از چنین طرحی، سؤالات بسیاری را در اذهان فعالین صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل داد. «محمد خلج»، مدیرعامل اسنپ، در پاسخ به سؤال دیجیاتو مبنی بر اینکه شکل‌گیری اتحادیه همکاری‌های دیجیتال خاورمیانه چه دستاوردهایی را برای صنعت ICT به‌دنبال خواهد داشت؟ گفت: «صرف‌نظر از مشکلاتی که برای تشکل‌های صنفی داخلی وجود دارد و همچنین با نبود انسجام و اتحادیه‌ای برای کسب‌و‌کارهای فضای مجازی، کمترین آورده تشکیل چنین اتحادیه‌ای یادگیری و استفاده از تجربیات فعالین سایر کشورها در تعاملات حاکمیتی و مواجهه با تنظیم‌گری است.»

او تأکید کرد که همکاری با شرکت‌های مطرح و فعال در این حوزه باعث انتقال دانش و حفظ آن در کشور شده و همین این امر منجر به ایجاد و توسعه کسب‌و‌کارهای متنوع و جدید در کشور خواهد شد.

به اعتقاد خلج، در شرایط ایده‌آل با شکل‌گیری چنین همکاری، حتی امکان توسعه بازار و ورود بازیگران ایرانی حوزه اقتصاد دیجیتال به کشورهای منطقه وجود خواهد داشت: «در صورت رفع موانع، این اتحادیه می‌تواند به صادرات محصولات کمک شایانی کند.»

موضوعی که مدیرعامل اسنپ به آن اشاره کرد، امری است که مدت‌هاست فعالین این حوزه به‌دنبال آن هستند. بااین‌وجود، با توجه به سنگ بزرگ تحریم‌ها، فعالیت در بازار منطقه و گسترش مشتریان هنوز محقق نشده است.

به‌طور کلی، آیا تا مشکل تحریم‌ها حل نشود، می‌توان امیدی به تشکیل و کارکرد اتحادیه همکاری‌های دیجیتال خاورمیانه داشت؟ خلج در پاسخ به این سؤال دیجیاتو تأکید کرد که وجود تحریم‌ها می‌تواند مانع اصلی شکل‌گیری این اتحادیه باشد: «اما باید درنظر بگیریم که درحال‌حاضر از سرمایه‌گذاران خارجی حاضر در کشور نیز چندان استقبال نشده است.»

او معتقد است که با تسهیلگری در ورود سرمایه‌گذاران جدید خارجی، حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی فعلی، ترسیم نقشه ورود تا خروج سرمایه‌گذاران، تسهیل ورود به بورس و… کارکرد این اتحادیه دوچندان خواهد شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.